Kadonneen Android-laitteen etsiminen, lukitseminen ja tyhjentäminen

Jos kadotat Android-puhelimen tai ‑tabletin tai Wear OS ‑kellon, voit etsiä sitä, lukita sen ja tyhjentää sen tiedot. Jos olet lisännyt laitteelle Google-tilin, Paikanna puhelin on automaattisesti käytössä.

Jotta Paikanna puhelin toimii, kadonneen laitteen

• on oltava päällä
  • on oltava kirjautuneena Google-tilille
  • on oltava yhteydessä mobiilidataan tai Wi-Fi-verkkoon
  • on oltava näkyvissä Google Playssa
  • sijainnin on oltava käytössä
  • Paikanna puhelin ‑toiminnon on oltava käytössä.

Katso, miten voit varmistaa kadonneen laitteen löytymisen.

Vinkki: Jos olet linkittänyt puhelimesi Googleen, voit löytää sen tai soittaa siihen hakemalla etsi puhelimeni google.comista.

Laitteen etsiminen, lukitseminen tai tyhjentäminen etätoiminnolla

1. Siirry osoitteeseen android.com/find ja kirjaudu Google-tilillesi.
    • Jos sinulla on useita laitteita, valitse kadonnut laite näytön yläreunasta.
    • Jos kadonneella laitteella on useampi käyttäjäprofiili, kirjaudu pääprofiilin Google-tilillä. Lue lisää käyttäjäprofiileista.
  2. Kadonneelle laitteelle lähetetään ilmoitus.
  3. Katso kartalta tiedot laitteen sijainnista.
    • Tämä on vain arvio sijainnista, ei tarkka tieto.
    • Jos laitetta ei löydy, näet mahdollisesti viimeisimmän tiedossa olevan sijainnin.
  4. Valitse toiminto. Valitse ensin Salli lukitus ja tyhjennys, jos tämä on tarpeen.
    • Hälytysääni
      Puhelin hälyttää täydellä äänenvoimakkuudella viisi minuuttia, vaikka se olisi äänettömässä tai värinätilassa.
    • Lukitse
      Lukitsee laitteen ja vaatii PIN-koodia, kuviota tai salasanaa. Jos et ole määrittänyt näytön lukitusta, voit tehdä sen nyt. Voit lisätä lukitusnäytölle haluamasi tekstin tai puhelinnumeron, jonka avulla laitteen voi palauttaa sinulle.
    • Tyhjennä
      Poistaa pysyvästi kaiken datan laitteelta (SD-kortille tallennettuja tietoja ei välttämättä poisteta). Tyhjennyksen jälkeen Paikanna puhelin ei enää toimi laitteella.
      Tärkeää: Jos laite löytyy tyhjentämisen jälkeen, tarvitset todennäköisesti Google-tilin salasanaa, ennen kuin voit taas käyttää sitä. Lue lisää laitteen suojaamisesta.
Etsiminen sovelluksella
  1. Avaa toisen Android-puhelimen tai ‑tabletin Paikanna puhelin ‑sovellus Paikanna puhelin ‑sovellus.
    Jos toisella laitteella ei ole vielä sovellusta, lataa se Google Playsta.
  2. Kirjaudu sisään.
    • Jos oma laitteesi katoaa, valitse Jatka käyttäjänä [nimesi].
    • Jos kyseessä on kaverin laite, valitse Kirjaudu sisään vieraana ja pyydä laitteen omistajaa kirjautumaan sisään.
  3. Seuraa yllä kuvattuja vaiheita. Jatka seuraaviin vaiheisiin.
Laitteen etsiminen Wear OS ‑kellolla

Jos Wear OS ‑kellosi on liitetty kadonneeseen puhelimeen tai tablettiin, voit etsiä laitetta kellolla.

Katso, miten voit etsiä laitetta kellolla.