Kadonneen Android-laitteen etsiminen, lukitseminen ja tyhjentäminen

Jos kadotat Android-puhelimen tai ‑tabletin tai Wear OS ‑kellon, voit etsiä sitä, lukita sen ja tyhjentää sen tiedot. Jos olet lisännyt laitteelle Google-tilin, Paikanna puhelin on automaattisesti käytössä. Katso, miten voit varmistaa kadonneen laitteen löytymisen.

Jos haluat löytää, lukita tai nollata Android-puhelimen, sen

• on oltava päällä
  • on oltava kirjautuneena Google-tilille
  • on oltava yhteydessä mobiilidataan tai Wi-Fi-verkkoon
  • on oltava näkyvissä Google Playssa
  • sijainnin on oltava käytössä
  • Paikanna puhelin ‑toiminnon on oltava käytössä.

Laitteen etsiminen, lukitseminen tai tyhjentäminen etätoiminnolla

1. Siirry osoitteeseen android.com/find ja kirjaudu Google-tilillesi.
    • Jos sinulla on useita puhelimia, valitse kadonnut puhelin näytön yläreunasta.
    • Jos kadonneella puhelimella on useampi käyttäjäprofiili, kirjaudu pääprofiilin Google-tilillä. Lue lisää käyttäjäprofiileista.
  2. Kadonneelle puhelimelle lähetetään ilmoitus.
  3. Katso kartalta tiedot puhelimen sijainnista.
    • Tämä on vain arvio sijainnista, ei tarkka tieto.
    • Jos puhelinta ei löydy, näet mahdollisesti viimeisimmän tiedossa olevan sijainnin.
  4. Valitse toiminto. Valitse tarvittaessa ensin Salli lukitus ja tyhjennys.
    • Äänen soittaminen: Puhelin hälyttää täydellä äänenvoimakkuudella viisi minuuttia, vaikka se olisi äänettömässä tai värinätilassa.
    • Lukitus: Lukitsee puhelimen ja vaatii PIN-koodia, kuviota tai salasanaa. Jos et ole määrittänyt näytön lukitusta, voit tehdä sen nyt. Voit lisätä lukitusnäytölle haluamasi viestin tai puhelinnumeron, jonka avulla puhelimen voi palauttaa sinulle.
    • Tyhjennys: Poistaa pysyvästi kaiken datan puhelimelta (SD-kortille tallennettua dataa ja ei välttämättä poisteta). Tyhjennyksen jälkeen Paikanna puhelin ei enää toimi puhelimella.
      Tärkeää: Jos löydät puhelimen tyhjennyksen jälkeen, tarvitset todennäköisesti Google-tilin salasanaa, jotta saat puhelimen uudelleen käyttöön. Lue lisää laitteen suojaamisesta.

Vinkki: Jos olet linkittänyt puhelimesi Googleen, voit löytää sen tai soittaa siihen hakemalla etsi puhelimeni google.comista.

Etsiminen sovelluksella
  1. Avaa toisen Android-puhelimen tai ‑tabletin Paikanna puhelin ‑sovellus Paikanna puhelin ‑sovellus.
    Jos toisella laitteella ei ole vielä sovellusta, lataa se Google Playsta.
  2. Kirjaudu sisään.
    • Jos oma laitteesi katoaa, valitse Jatka käyttäjänä [nimesi].
    • Jos kyseessä on kaverin laite, valitse Kirjaudu sisään vieraana ja pyydä laitteen omistajaa kirjautumaan sisään.
  3. Seuraa yllä kuvattuja vaiheita. Jatka seuraaviin vaiheisiin.
Hakeminen Wear OS ‑kellolla

Jos kadotat puhelimen tai tabletin, joka on yhdistetty Wear OS by Google ‑älykelloon, voit ehkä löytää laitteen kellon avulla. Lue, miten voit etsiä puhelinta kellolla.

Katso video laitteen paikantamisesta

Paikanna puhelin