Kadonneen Android-laitteen etsiminen, suojaaminen ja tyhjentäminen

Jos kadotat Android-laitteen tai Wear OS ‑kellon, voit etsiä, lukita ja tyhjentää sen etänä. Voit myös auttaa kaveria löytämään, suojaamaan tai tyhjentämään kadonneen laitteensa Paikanna laite ‐sovelluksella.

Jos olet lisännyt laitteelle Google-tilin, Paikanna laite on automaattisesti päällä. Laitteen asetuksena on oletuksena "Verkoston avulla vilkkailla alueilla", jotta se tallentaa salatut viimeaikaiset sijainnit Googlen kautta ja auttaa löytämään sekä sinun että muiden offline-tilassa olevat laitteet osana Android-laitteiden crowdsourcing-verkostoa. Laitteen viimeisin sijainti näkyy laitteella ensimmäisenä aktivoidulla tilillä.

Vinkki: Voit etsiä, suojata tai tyhjentää Wear OS ‐laitteen käyttämällä Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyttä.

Android-laitteen katoamiseen varautuminen

Jos haluat suojata tai tyhjentää Android-laitteen, varmista seuraavat asiat:

• Laitteessa on virtaa
  • Sillä on mobiilidata- tai Wi-Fi-verkkoyhteys
  • Laite on kirjautuneena Google-tilille
  • Paikanna laite on päällä
  • Laite näkyy Google Playssa
Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta, avaa sen varmuuskopiot.

Laitteen etsiminen, suojaaminen ja tyhjentäminen etänä

Tärkeää: Jos löydät laitteen tyhjentämisen jälkeen, tarvitset Google-tilisi salasanan voidaksesi käyttää laitetta uudelleen. Lue lisää laiteturvasta.

Paikanna laite ‐sovelluksen käyttäminen
  1. Avaa toisen Android-puhelimen tai ‑tabletin Paikanna laite ‑sovellus .
  2. Kirjaudu sisään.
    • Jos oma laitteesi katoaa: Valitse Jatka käyttäjänä [nimesi].
    • Jos kyseessä on kaverin laite: Valitse Kirjaudu sisään vieraana ja pyydä kaveriasi kirjautumaan sisään.
  3. Valitse laite, jonka haluat löytää. Kadonneelle laitteelle lähetetään ilmoitus.
  4. Sinua saatetaan pyytää lisäämään sen Android-laitteen lukitusnäytön PIN-koodi, jonka haluat löytää. Tämä koskee Android 9:ää ja uudempia versioita. Jos PIN-koodi ei ole käytössä etsimälläsi laitteella tai sen käyttöjärjestelmä on Android 8 tai vanhempi, sinulta saatetaan pyytää Google-salasanaa.
  5. Katso kartalta tiedot laitteen sijainnista.
    • Saat reittiohjeet kadonneen laitteen luokse valitsemalla Hae reittiohjeet.
      • Sijainti arvioidaan esimerkiksi seuraavien lähteiden perusteella:
        • GPS: Voimme tunnistaa sijaintisi satelliiteilla noin 20 metrin tarkkuudella. GPS ei ehkä näytä sijaintiasi oikein, jos olet rakennuksen sisällä tai maan alla.
        • Wi-Fi: Lähellä olevien Wi-Fi-verkkojen sijainti auttaa meitä tunnistamaan sijaintisi.
        • Linkkitornit: Yhteys mobiilidatayhteydellä voi olla tarkka muutaman kilometrin säteellä.
      • Lue, miten voit parantaa sijaintisi tarkkuutta.
    • Jos laite on 10 metrin säteellä, voit nähdä täyttyvän muodon, kun lähestyt laitetta: valitse Etsi läheltä. Päivittymiseen voi mennä muutama sekunti.
      • Sijaintimerkin ympärillä näkyvän muodon säde kertoo siitä, miten paljon luotamme sijainnin tarkkuuteen.
    • Jos laitteen nykyistä sijaintia ei löydy, saatat silti nähdä viimeisimmän tiedossa olevan sijainnin, jos se on saatavilla.
  6. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Äänen soittaminen: Laite hälyttää täydellä äänenvoimakkuudella viisi minuuttia, vaikka se olisi äänettömässä tai värinätilassa.
      • Ääntä varten langattomien kuulokkeiden on oltava päällä ja nappikuulokkeiden on oltava kotelon ulkopuolella.
    • Laitteen suojaaminen: Lukitsee laitteen PIN-koodilla tai salasanalla. Jos et ole ottanut näytön lukitusta käyttöön, voit tehdä sen nyt. Voit lisätä lukitusnäytölle haluamasi viestin tai puhelinnumeron, jonka avulla laitteen voi palauttaa sinulle.
    • Jos et löydä laitetta, voit poistaa sen: Tyhjennä, nollaa tai poista laite seuraamalla ohjeita.
Laitteen tyhjentäminen, nollaaminen tai poistaminen

Voit poistaa laitteen datan, jos et löydä sitä.

Tärkeää: Nämä ohjeet poistavat pysyvästi kaiken datan laitteelta, mutta eivät ehkä SD-korteilta. Kun laite on tyhjennetty, sen sijaintia ei enää näe Paikanna laite ‑sovelluksessa.

Voit käyttää Paikanna laite ‑palvelua verkossa, Android-laitteella tai kaverin Android-laitteella vierastilassa näin:

1. Avaa Paikanna laite ‐sovellus laitteella.
  2. Valitse laite tai lisävaruste, jonka haluat nollata tai poistaa.
  3. Valitse Asetukset.
    • Android-laitteen tyhjentäminen: Valitse Palauta laitteen tehdasasetukset.
    • Lisävarusteen poistaminen: Valitse Poista laite.
Vinkki: Jos haluat käyttää lisävarustetta uudelleen Paikanna laite ‐sovelluksessa, ota laite uudelleen käyttöön sovelluksessa Bluetooth-asetusten kautta.
Laitteen etsiminen Wear OS ‐kellolla

Jos kadotat Android-puhelimen tai ‑tabletin, joka on yhdistetty Wear OS ‑älykelloon, voit ehkä löytää laitteen kellon avulla. Lue, miten voit etsiä puhelinta kellolla.

Android-laitteen IMEI-koodin löytäminen

Jos haluat poistaa laitteen käytöstä, mobiilioperaattorisi voi käyttää sen IMEI-koodia. Löydät laitteen IMEI-koodin puhelimen asetuksista tai Paikanna laite ‐sovelluksella.

Tärkeää: Joillakin laitteilla, esimerkiksi Google Pixel Tabletilla, ei ole IMEI-numeroita.

Näin löydät koodin Paikanna laite ‐sovelluksella:

1. Avaa Paikanna laite ‐sovellus .
  2. Valitse laite, jonka haluat löytää.
  3. Napauta rataskuvaketta Asetukset.

Näin löydät koodin selaimella:

1. Siirry osoitteeseen android.com/find.
  2. Napauta laitteen vierestä Tiedot-kuvaketta.
Lisävarusteen merkitseminen kadonneeksi

Kun merkitset lisävarusteen kadonneeksi, voit jättää puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja viestin lukitusnäytölle. Joku muu, joka on tunnistanut lisävarusteen kadonneeksi, voi nähdä yhteystiedot ja palauttaa laitteen sinulle.

Lisävaruste merkitään automaattisesti löydetyksi, kun se on lähellä Android-laitetta, johon se on yhdistetty.

Vinkki: Lähetämme sinulle myös ilmoituksen, kun sijainti havaitaan Paikanna laite ‐verkostossa.
Kadonneen lisävarusteen tai jäljitintagin tunnistaminen ja palauttaminen omistajalle

Voit auttaa palauttamaan lisävarusteen, jonka joku on merkinnyt kadonneeksi Paikanna laite ‐sovelluksessa.

1. Avaa Android-laitteesi näytön lukitus.
  2. Jos laitteen käyttöjärjestelmä on Android 12 tai vanhempi, varmista, että sijainti on päällä. Lue lisää sijainnin päälle laittamisesta.
    • Voit myös laittaa laitteen sijainnin muiden sovellusten ja palveluiden saataville, kun laitat sijainnin päälle.
  3. Pidä laitetta puhelimen tai tabletin takaosaa vasten.
  4. Jos laitteen omistaja on jättänyt yhteystiedot tai viestin, näet ne näytöllä.

Lisäohjeita

Jos et löydä kadonnutta tai varastettua laitetta, lue lisää Google-tilin suojaamisesta.

Muita lähteitä

true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.