Aktivering og deaktivering av informasjonskapsler

Hvis du prøver å bruke Google-kontoen din, og du ser en melding om at nettleserens funksjon for informasjonskapsler er slått av, har du sannsynligvis deaktivert informasjonskapslene i nettleseren.

Du må aktivere informasjonskapsler i nettleseren for å bruke Google-kontoen din og Google-produkter som krever at du har Google-konto.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten fil som sendes til datamaskinen din når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler hjelper nettsteder med å huske informasjon om besøket ditt, som for eksempel foretrukket språk og andre innstillinger. Dette kan forenkle det neste besøket ditt og gjøre at du får mer nytte av nettstedet.

Aktivering og deaktivering av informasjonskapsler

Google Chrome
  1. Klikk på Chrome-menyikonet Chrome menu.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Nær bunnen av siden klikker du på Vis avanserte innstillinger.
  4. I Personvern-delen velger du Innholdsinnstillinger.
  5. Aktiver eller deaktiver informasjonskapsler:
    • For å aktivere informasjonskapsler, velger du Tillat at lokale data konfigureres (anbefalt).
    • For å deaktivere informasjonskapsler velger du Blokkér at nettsteder konfigurerer data.
  6. Klikk på Ferdig for å lagre.

Finn ut mer om administrering av informasjonskapslene dine i Google Chrome, f.eks. hvordan du blokkerer informasjonskapsler fra tredjeparter.

Andre nettlesere

Sjekk hjelperessursene for nettleseren din.

Feilsøking

Hvis du har aktivert informasjonskapsler i nettleseren din, og fortsatt får meldingen om at nettleserens funksjonalitet for informasjonskapsler er slått av, kan du prøve å åpne et nytt vindu i nettleseren eller lukke andre faner.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å tømme bufferen og slette informasjonskapslene dine.