Aktivering og deaktivering av informasjonskapsler

Hvis du prøver å bruke Google-kontoen din, og du ser en melding om at nettleserens funksjonalitet for informasjonskapsler er slått av, er sannsynligvis informasjonskapslene deaktivert i nettleseren din.

Informasjonskapsler hjelper nettsteder med å huske informasjon om besøket ditt, for eksempel foretrukket språk og andre innstillinger. Dette kan forenkle det neste besøket ditt og gjøre at du får mer nytte av nettstedet. Hvis du vil bruke Google-kontoen din, og Google-tjenester som krever Google-kontoer (f.eks. Gmail), må du aktivere informasjonskapsler i nettleseren din.

Aktivering og deaktivering av informasjonskapsler

Google Chrome
  1. Klikk på Chrome-menyikonet Chrome menu.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Nær bunnen av siden klikker du på Vis avanserte innstillinger.
  4. I «Personvern»-delen klikker du på Innholdsinnstillinger.
  5. Aktiver eller deaktiver informasjonskapsler:
    • For å aktivere informasjonskapsler, velger du Tillat at lokale data konfigureres (anbefalt).
    • Hvis du vil deaktivere informasjonskapsler, velger du Blokkér at nettsteder konfigurerer data.
  6. Klikk på Ferdig for å lagre.

Finn ut mer om administrering av informasjonskapslene dine i Google Chrome, f.eks. hvordan du blokkerer informasjonskapsler fra tredjeparter.

Andre nettlesere

Sjekk hjelperessursene for nettleseren din.

Hva er informasjonskapsler?

En «informasjonskapsel» er en liten fil som inneholder en rekke med tegn, og som sendes til datamaskinen din når du besøker et nettsted. Google bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenestene våre, og for å få en bedre forståelse av hvordan folk bruker dem. Du må aktivere informasjonskapsler for å bruke Google-kontoen din. Hvis du vil ha mer informasjon om informasjonskapsler, kan du lese personvernreglene våre.

Feilsøking

Hvis du har aktivert informasjonskapsler i nettleseren din, men fortsatt ser meldingen om at funksjonaliteten er slått av, kan du prøve å åpne et nytt vindu i nettleseren. Eventuelt kan du lukke andre faner som er åpne.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å tømme bufferen og fjerne informasjonskapslene.