Kontrollér hvilke aktiviteter som blir lagret i kontoen din

Du kan bruke Aktivitetslagring for å velge hvilke typer aktivitet som blir lagret i Google-kontoen din. Disse innstillingene gjelder for alle telefoner som er logget på kontoen din.

Du kan når som helst endre disse innstillingene og se eller slette lagret aktivitet.

Aktivitet som kan bli lagret

Med Aktivitetslagring kan du bestemme om du vil lagre disse aktivitetstypene eller ikke:

• Nett- og appaktivitet lagrer søkene dine og annen aktivitet i Google-tjenester for å gi deg tilpassede opplevelser i Søk, Maps og andre Google-produkter. Du kan også velge å lagre
    • Chrome-logger og -aktivitet fra nettsteder, apper og enheter som bruker Google-tjenester
    • lydopptak fra interaksjonene dine med Google Søk, Assistent og Maps
  • Posisjonsloggen oppretter et privat kart som viser hvor du drar med de påloggede mobilenhetene dine. Dette gir deg bedre kartsøk, pendleruter med mer.
  • Dette lagres i YouTube-loggen:
    • YouTube-søkeloggen din for å gjøre fremtidige søk raskere og forbedre anbefalingene dine.
    • YouTube-seerloggen din for å gjøre det lettere å finne videoene du nylig har sett på YouTube, unngå anbefalinger for videoer du allerede har sett, og forbedre anbefalingene dine.

Finn ut mer om hvordan Google hjelper deg med å styre hvilken aktivitet som lagres i kontoen din.

Endre hvilken aktivitet som blir lagret

Du kan endre disse innstillingene på telefonen eller nettbrettet for å kontrollere mesteparten av aktiviteten som lagres i kontoen din.

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Google-konto. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  1. Trykk på Data og personvern øverst.
  2. Under «Logginnstillinger» trykker du på en aktivitets- eller logginnstilling du vil administrere.
  3. Slå aktivitets- eller logginnstillingen på eller av.

Finn eller slett aktivitet

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Google-konto. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  1. Trykk på Data og personvern øverst.
  2. Trykk på Min aktivitet under «Logginnstillinger».
  3. Ved siden av en aktivitet du vil slette, trykker du på Slett

Når aktivitet lagres

Aktivitet lagres når du er logget på Google-kontoen din på hvilken som helst telefon. Når en aktivitetslagring er slått på, kan Google lagre informasjon basert på denne innstillingen.

Merk: Hvis du bruker mer enn én konto om gangen, kan aktivitet bli lagret i standardkontoen din.

Finn ut mer om hvilken informasjon vi samler inn, og hvordan vi bruker den for å sørge for at tjenestene våre fungerer bedre for deg.

Slik slettes aktiviteten din

Når du velger å slette aktivitet manuelt eller aktivitet slettes automatisk basert på innstillingen din for automatisk sletting, begynner vi umiddelbart å fjerne aktiviteten fra produktet og systemene våre.

Først tar vi sikte på å sørge for at dataene ikke er synlige, og de kan ikke lenger brukes for å tilpasse Google-opplevelsen din.

Deretter starter vi en prosess som er utarbeidet for å fullstendig slette dataene fra lagringssystemene våre på en trygg måte.

I tillegg til å hjelpe deg med å slette data manuelt eller automatisk kan Google slette enkelte aktivitetstyper tidligere, når de ikke lenger er nyttige for å forbedre opplevelsen din.

For begrensede formål, for eksempel forretningsmessige eller juridiske krav, kan Google oppbevare visse typer data over en lengre periode.