Tilille tallennettavien toimintojen määrittäminen

Toimintojen hallinnan avulla voit valita, millaista toimintaa tallennetaan Google-tilillesi. Näitä asetuksia sovelletaan kaikkiin laitteisiin, joilla olet kirjautuneena tilillesi.

Voit muuttaa näitä asetuksia sekä katsella ja poistaa tallennettuja toimintojasi milloin tahansa.

Tallennettavia toimintoja

Toimintojen hallinnan avulla voit päättää, haluatko tallentaa tämäntyyppisiä toimintoja:

• Verkko- ja sovellustoiminta tallentaa hakusi ja muun toimintasi Google-palveluissa, jolloin hakeminen on nopeampaa ja saat personoidumman kokemuksen Haussa, Mapsissa ja muissa Google-tuotteissa. Voit myös halutessasi sisällyttää Chrome-selaushistorian ja toimintasi Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista
  • Sijaintihistoria luo yksityisen kartan paikoista, joissa käyt laitteellesi kirjautuneena, ja tarjoaa sen avulla esimerkiksi parempia karttahakuja ja työmatkareittejä.
  • Laitteen tiedot tallentaa yhteystietosi, kalenterisi, sovelluksesi ja muun laitteen tiedot ja parantaa niiden avulla Google-käyttökokemustasi.
  • Puhe- ja äänitoiminta tallentaa puhetta ja äänisyötteitä (esimerkiksi Ok Google ‑komentoja) äänen- ja puheentunnistuksen parantamiseksi.
  • YouTube-hakuhistoria tallentaa YouTube-hakusi, jotta voit hakea nopeammin ja saada parempia videosuosituksia.
  • YouTube-katseluhistorian avulla löydät äskettäin katsomasi YouTube-videot helpommin ja saat parempia suosituksia.

Tallennettavan toiminnan muuttaminen

Voit vaikuttaa useimpiin tilillesi tallennettuihin toimintoihin muuttamalla näitä asetuksia.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta toimintatyyppi.
  4. Ota toimintatyyppi käyttöön tai poista se käytöstä.

Toiminnan katselu tai poistaminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta toimintatyyppi ja sitten Hallinnoi historiaa.
  4. Katsele työkalun avulla toimintaasi. Lue, kuinka voit poistaa sijaintihistorian aikajanaltasi tai poistaa dataa Omista tapahtumista.

Milloin toimintaa tallennetaan

Toimintaa tallennetaan, kun olet kirjautunut Google-tilillesi millä tahansa laitteella. Kun toimintojen hallinta on käytössä, Google voi tallentaa tietoja tämän asetuksen perusteella.

Huom. Jos käytät useampia tilejä samanaikaisesti, toiminta saattaa tallentua oletustilillesi.

Lue lisää keräämistämme tiedoista ja siitä, kuinka käytämme niitä palveluidemme parantamiseen.

Tapahtumasi poistamistavat

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa tapahtumistasi tallennetaan Google-tilillesi. Suurin osa tästä datasta säilytetään, kunnes poistat sen esimerkiksi manuaalisesti tai asettamalla ajanjaksoja, jolloin data poistetaan automaattisesti Omista tapahtumista. Osa datasta voi vanheta aiemmin.

Kun poistat dataa, noudatamme käytäntöä, jonka mukaisesti poistamme sen kokonaan tililtäsi turvallisesti. Aloitamme poistamalla poistetun tapahtuman heti myös näkyviltä, eikä sitä enää käytetä Google-kokemuksesi personoimiseen. Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Vaikka poistat tapahtumasi, osa Google-palveluiden käyttöä koskevasta datasta saatetaan säilyttää niin kauan kuin Google-tilisi on olemassa. Jos esimerkiksi poistat haun Omista tapahtumista, hakutapahtuma näkyy yhä tililläsi, mutta tiedot hakukohteesta poistetaan.

Joskus erityiset liiketoiminnan tarpeet tai lainsäädännön vaatimukset edellyttävät, että säilytämme tiettyjä tietoja pitkään. Kun poistat Google-tilisi, suuri osa näistä tiedoista poistetaan samalla.

Lue lisää siitä, mitä dataa säilytämme ja miksi.