Contactgegevens vanaf je apparaten beheren

Je kunt ervoor kiezen informatie over je contacten vanaf je ingelogde apparaten op te slaan in je Google-account, waaronder of je vaak contact met ze opneemt. Via deze gegevens kun je makkelijker met deze contacten communiceren in Google-services, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

1. Ga naar het gedeelte Mensen en delen van je Google-account.
  2. Selecteer Contactgegevens vanaf je apparaten onder Contactpersonen.
  3. Zet Contactgegevens opslaan vanaf je ingelogde apparaten aan of uit.

Opmerking: Deze instelling is niet van invloed op de opslag van contactgegevens door andere Google-services, zoals Google Contacten of Android-back-up. Niet alle Google-services bewaren of gebruiken deze gegevens.

Contactgegevens vanaf je apparaten verwijderen

Contactgegevens vanaf je apparaten worden verwijderd uit je Google-account als je de instelling uitzet. Je contacten worden niet van je apparaten verwijderd.

Hoe contactgegevens vanaf je apparaten je kunnen helpen

Aan de hand van deze gegevens kan Google herkennen met wie je wilt communiceren. Als je bijvoorbeeld iets als 'Hey Google, bel Sam' tegen de Google Assistent of je smartapparaat zegt, kan op basis van deze gegevens het juiste contact worden gebeld.

Waarom contactgegevens vanaf je apparaten aanstaan

Gegevens die zijn opgeslagen met de instelling Contactgegevens vanaf je apparaten werden voorheen opgeslagen met de instelling Apparaatgegevens. Omdat we willen zorgen dat de functionaliteit consistent blijft, staat de instelling Contactgegevens vanaf je apparaten aan als de instelling Apparaatgegevens aanstond. Je kunt Contactgegevens vanaf je apparaten op elk moment uitzetten.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.