Laitteiltasi tallennettujen yhteystietojen muokkaaminen

Voit valita yhteystietoihin liittyvien tietojen (esimerkiksi sen, oletko heihin usein yhteydessä) tallentamisen sisäänkirjautuneilta laitteilta Google-tilille. Kyseisen datan avulla yhteydenpito Googlen palveluissa on helpompaa käytetystä laitteesta riippumatta.

1. Siirry Google-tilisi Ihmiset ja jakaminen ‑osioon.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Yhteystiedot laitteiltasi.
  3. Laita Tallenna yhteystiedot sisäänkirjautuneilta laitteilta päälle tai pois päältä.

Huom. Tämä asetus ei vaikuta yhteystietojen tallentamiseen muissa Googlen palveluissa, kuten Google-yhteystiedoissa tai Android-varmuuskopioinnissa. Kaikki Googlen palvelut eivät tallenna tai käytä tätä dataa.

Yhteystietojen poistaminen laitteiltasi

Laitteiltasi tallennetut yhteystiedot poistetaan Google-tililtä, kun poistat asetuksen käytöstä. Yhteystietoja ei poisteta laitteiltasi.

Miten hyödyt laitteiltasi tallennetuista yhteystiedoista

Tämä data auttaa Googlea tunnistamaan, mihin yhteystietoon sinut voi yhdistää. Jos esimerkiksi sanot Google Assistantille tai älylaitteelle "Hey Google, call Sam", tämä data auttaa valitsemaan oikean henkilön, jolle soittaa.

Miksi yhteystiedot laitteiltasi on päällä

Aiemmin Laitteen tiedot ‑asetus tallensi saman datan, jonka Yhteystiedot laitteiltasi ‑asetus tallentaa nyt. Yhdenmukaisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi Yhteystiedot laitteiltasi ‑asetus on käytössä, jos Laitteen tiedot ‑asetus oli käytössä. Voit poistaa Yhteystiedot laitteiltasi ‑asetuksen käytöstä milloin tahansa.