Ta bort en Gmail-adress

Om du inte längre vill använda din Gmail-adress tar du bort den från ditt konto.

Användarnamnet blir inte tillgängligt på nytt när e-postadressen raderas. Om du raderar Gmail-adressen kan du inte använda användarnamnet (användarnamn@gmail.com) igen i framtiden.

När du raderar Gmail-adressen raderas e-post och innehåll som har sparats i Gmail. Google-kontot raderas dock inte och saker som sökhistorik och YouTube-användning raderas inte heller.

Radera en Gmail-adress
  1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Radera kontot eller tjänster i avsnittet Kontoinställningar.
  3. Välj Radera produkter.
  4. Välj Ta bort Gmail permanent i avsnittet Radera en produkt.
  5. Följ anvisningarna på skärmen och välj Ta bort Gmail.
Jag kan inte logga in

Du måste logga in för att kunna ta bort din Gmail-adress. Klicka här om du vill få åtkomst till ditt konto igen.

Jag använder Gmail offline

Om du använder Gmail offline måste du även ta bort alla cookies som är kopplade till Gmail offline för att kontot ska tas bort helt och hållet. I Google Chrome gör du så här:

1. Välj menyn Menu i webbläsaren Chrome.
  2. Håll muspekaren över Fler verktyg.
  3. Välj Ta bort webbinformation.
  4. Markera rutan bredvid Cookies och andra webbplats- och plugin-data.
  5. Välj Ta bort webbinformation.
Jag vill återskapa ett raderat Gmail-konto

Om du har raderat ditt Gmail-konto men vill få tillbaka det hjälper vi dig i den mån det är möjligt. Efter några veckor kan det dock hända att uppgifterna i kontot är borta för gott. Du hittar anvisningar för hur du återställer ditt Gmail-användarnamn här.