Uw Gmail-service verwijderen

Als u geen Gmail-adres en -e-mails meer wilt, kunt u deze verwijderen uit uw Google-account. Uw volledige Google-account wordt niet verwijderd als u deze services verwijdert.

Wat gebeurt er als u uw Gmail-service verwijdert?

• Uw e-mails en e-mailinstellingen worden verwijderd.
  • U kunt uw Gmail-adres niet langer gebruiken om e-mails te verzenden of te ontvangen. Als u van gedachten verandert, is het mogelijk uw Gmail-adres terug te krijgen.
  • Uw Gmail-adres kan door niemand anders worden gebruikt in de toekomst.
  • Uw Google-account wordt niet verwijderd. Alleen de Gmail-service wordt verwijderd. U behoudt uw activiteit en aankopen die u heeft gedaan op Google Play.

Gmail verwijderen

Als je Gmail gebruikt via je werk, school of een andere groep, neem je contact op met je beheerder.

1. Download je gegevens voordat je de Gmail-service verwijdert.
  2. Ga naar je Google-account.
  3. Klik links op Gegevens en privacy.
  4. Scroll naar Gegevens uit apps en services die je gebruikt.
  5. Klik onder 'Je gegevens downloaden of verwijderen' op Een Google-service verwijderen. Je moet misschien inloggen.
  6. Klik naast Gmail op Verwijderen Verwijderen.
  7. Geef een bestaand e-mailadres op waarmee je wilt inloggen en klik op Verificatiemail sturen. Dit e-mailadres mag geen Gmail-adres zijn.
  8. Je krijgt een e-mail op je bestaande e-mailadres om dat adres te verifiëren. Je Gmail-adres wordt pas verwijderd nadat je het nieuwe e-mailadres hebt geverifieerd.

Opmerking: Als je de app Gmail Offline gebruikt, moet je ook het cachegeheugen en de cookies van je browser wissen.

Problemen oplossen

U wilt uw Gmail-adres en -e-mails herstellen

Als u van gedachten verandert, is het mogelijk uw Gmail-adres terug te krijgen. Als het al een tijdje geleden is dat u uw Gmail-service heeft verwijderd, kunt u uw e-mails mogelijk niet terugkrijgen.

1. Ga naar Gmail.
  2. Volg de stappen op het scherm.
U wilt uw volledige Google-account verwijderen

Ontdek hoe u uw Google-account kunt verwijderen. Met deze actie wordt uw volledige Google-account verwijderd en niet alleen de Gmail-service.

U kunt niet inloggen

U moet inloggen voordat u uw Gmail-service kunt verwijderen. Krijg hulp bij de toegang tot uw account.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.