Uw Gmail-service verwijderen

Als u geen Gmail-adres en -e-mails meer wilt, kunt u deze verwijderen uit uw Google-account. Uw volledige Google-account wordt niet verwijderd als u deze services verwijdert.

Wat gebeurt er als u uw Gmail-service verwijdert?

• Uw e-mails en e-mailinstellingen worden verwijderd.
  • U kunt uw Gmail-adres niet langer gebruiken om e-mails te verzenden of te ontvangen. Als u van gedachten verandert, is het mogelijk uw Gmail-adres terug te krijgen.
  • Uw Gmail-adres kan door niemand anders worden gebruikt in de toekomst.
  • Uw Google-account wordt niet verwijderd. Alleen de Gmail-service wordt verwijderd. U behoudt uw activiteit en aankopen die u heeft gedaan op Google Play.

Gmail verwijderen

Als u gebruikmaakt van Gmail via uw werk, school of andere groep, neemt u contact op met uw beheerder.

1. Download uw gegevens voordat u de Gmail-service verwijdert.
  2. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens uw account en vervolgens Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  3. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  4. Tik onder 'Uw gegevens downloaden, verwijderen of hier een plan voor maken' op Een service of uw account verwijderen.
  5.  Tik op Een service verwijderen. U moet wellicht inloggen.
  6. Tik naast 'Gmail' op Verwijderen Verwijderen.
  7. Volg de stappen op het scherm.

Opmerking: Als u de app Gmail Offline gebruikt, moet u ook het cachegeheugen en de cookies van uw browser wissen.

Problemen oplossen

U wilt uw Gmail-adres en -e-mails herstellen

Als u van gedachten verandert, is het mogelijk uw Gmail-adres terug te krijgen. Als het al een tijdje geleden is dat u uw Gmail-service heeft verwijderd, kunt u uw e-mails mogelijk niet terugkrijgen.

1. Ga naar Gmail.
  2. Volg de stappen op het scherm.
U wilt uw volledige Google-account verwijderen

Ontdek hoe u uw Google-account kunt verwijderen. Met deze actie wordt uw volledige Google-account verwijderd en niet alleen de Gmail-service.

U kunt niet inloggen

U moet inloggen voordat u uw Gmail-service kunt verwijderen. Krijg hulp bij de toegang tot uw account.