Uw Gmail-service verwijderen

Als u geen Gmail-adres en -e-mails meer wilt, kunt u deze verwijderen uit uw Google-account. Uw volledige Google-account wordt niet verwijderd als u deze services verwijdert.

Wat gebeurt er als u uw Gmail-service verwijdert?

• Uw e-mails en e-mailinstellingen worden verwijderd.
  • U kunt uw Gmail-adres niet langer gebruiken om e-mails te verzenden of te ontvangen. Als u van gedachten verandert, is het mogelijk uw Gmail-adres terug te krijgen.
  • Uw Gmail-adres kan door niemand anders worden gebruikt in de toekomst.
  • Uw Google-account wordt niet verwijderd. Alleen de Gmail-service wordt verwijderd. U behoudt uw activiteit en aankopen die u heeft gedaan op Google Play.

Gmail verwijderen

Als u gebruikmaakt van Gmail via uw werk, school of andere groep, neemt u contact op met uw beheerder.

1. Download uw gegevens voordat u de Gmail-service verwijdert.
  2. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  3. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  4. Tik onder 'Je gegevens downloaden, verwijderen of hier een plan voor maken' op Een service of je account verwijderen. U moet wellicht inloggen.
  5. Tik naast 'Gmail' op Verwijderen Verwijderen.
  6. Volg de stappen op het scherm.

Problemen oplossen

U wilt uw Gmail-adres en -e-mails herstellen

Als u van gedachten verandert, is het mogelijk uw Gmail-adres terug te krijgen. Als het al een tijdje geleden is dat u uw Gmail-service heeft verwijderd, kunt u uw e-mails mogelijk niet terugkrijgen.

1. Ga naar Gmail.
  2. Volg de stappen op het scherm.
U wilt uw volledige Google-account verwijderen

Ontdek hoe u uw Google-account kunt verwijderen. Met deze actie wordt uw volledige Google-account verwijderd en niet alleen de Gmail-service.

U kunt niet inloggen

U moet inloggen voordat u uw Gmail-service kunt verwijderen. Krijg hulp bij de toegang tot uw account.