Je Gmail-adres verwijderen

Als je je Gmail-adres niet meer nodig hebt, kun je het verwijderen uit je account.

Als je je Gmail-adres verwijdert, komt je gebruikersnaam niet vrij. Als je je Gmail-adres verwijdert, kun je in de toekomst diezelfde gebruikersnaam (gebruikersnaam@gmail.com) niet meer gebruiken.

Als je je Gmail-adres verwijdert, worden al je e-mails en inhoud die zijn opgeslagen in Gmail verwijderd, maar wordt je Google-account, inclusief dingen zoals je zoekgeschiedenis of YouTube-gebruik, niet verwijderd.

Je Gmail-adres verwijderen
  1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer in het gedeelte 'Accountvoorkeuren' de optie Je account of services verwijderen.
  3. Kies Producten verwijderen. Je moet mogelijk opnieuw inloggen.
  4. Ga in het gedeelte 'Product verwijderen' naar Gmail en kies VerwijderenVerwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm en kies Gmail verwijderen.
Ik kan niet inloggen

Je moet inloggen om je Gmail-adres permanent te kunnen verwijderen. Klik hier om weer toegang te krijgen tot je account.

Ik gebruik Gmail offline

Als je Gmail offline gebruikt, moet je ook de cookies verwijderen die bij Gmail offline horen om je account helemaal te verwijderen. Volg de volgende stappen in Google Chrome:

1. Selecteer menu Menu in je Chrome-browser.
  2. Plaats de muisaanwijzer op Meer hulpprogramma's.
  3. Selecteer Browsegegevens wissen.
  4. Vink het selectievakje naast 'Cookies en andere site- en plug-ingegevens' aan.
  5. Selecteer Browsegegevens wissen.
Ik wil mijn verwijderde Gmail-account terug

Als je je Gmail-account hebt verwijderd maar het wilt herstellen, doen we ons best je te helpen je verwijderde account te herstellen. Na een aantal weken zijn de accountgegevens mogelijk niet meer beschikbaar. Instructies voor het herstellen van je Gmail-gebruikersnaam vind je hier.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.