Bruk en sikkerhetsnøkkel for totrinnsbekreftelse

Du kan bruke sikkerhetsnøkler med totrinnsbekreftelse for å holde hackere ute av Google-kontoen din.
Viktig: Hvis du er journalist eller aktivist eller kan være utsatt for målrettede nettangrep av andre grunner, anbefaler vi at du leser mer om Avansert beskyttelse-programmet.

Trinn 1: Skaff deg nøklene

Trinn 2: Legg til en nøkkel i kontoen din

Sjekk at du bruker den nyeste versjonen av nettleseren eller OS-et. Nye registrerte nøkler fungerer ikke lenger på enheter med Android 8.0 eller eldre.

1. Åpne en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome.
  2. Registrer sikkerhetsnøkkelen din. Du må kanskje logge på.
Tips: Legg til flere måter å bevise at det er deg på, for å sikre at du kan logge på hvis du mister nøkkelen din.

Trinn 3: Logg på med nøkkelen din

Sikkerhetsnøkler er et sikrere trinn 2. Hvis du har angitt andre trinn 2, bør du bruke sikkerhetsnøkkelen til å logge på når det er mulig. Hvis en sikkerhetsnøkkel ikke fungerer på enheten eller i nettleseren, kan det hende du ser et alternativ for å logge på med en kode eller forespørsel i stedet.

Gjør dette hvis du ser feilmeldingen «Du må registrere sikkerhetsnøkkelen i Google-kontoen din før du kan bruke den til å logge på»:

1. Prøv å logge på med en annen konto.
  2. Oppdater Google Play-tjenesten.
  3. For å legge til den aktuelle kontoen, prøv å logge på igjen.
Tips: Du blir bedt om sikkerhetsnøkkelen din eller et annet trinn 2 hver gang du logger på fra en ny datamaskin eller enhet.
Med Bluetooth (BLE)
  1. På Android-enheten åpner du en Google-app eller en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, Edge eller Opera.
  2. Logg på Google-kontoen din hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Enheten oppdager at kontoen din har en sikkerhetsnøkkel. Følg fremgangsmåten for å koble enheten til nøkkelen.

Etter tilkoblingen kan du logge på Google-kontoen din som normalt. Hvis vi må sikre at det er deg, blir du bedt om å trykke på knappen på nøkkelen din.

Løs problemer med Bluetooth

Jeg kan ikke koble nøkkelen til en telefon eller et nettbrett

Sørg for at du

Nøkkelen går ikke inn i tilkoblingsmodus

Sjekk om

• nøkkelen din er koblet fra datamaskinen eller laderen
  • nøkkelen din er ladet

Feil med Google Play-tjenester

1. Logg på med en konto som ikke bruker sikkerhetsnøkkel, på Android-enheten din.
  2. Google Play-tjenester skal oppdateres automatisk.
    • Kontrollér at enheten din har internettilkobling.
  3. Logg på Android-enheten din igjen med kontoen som bruker en sikkerhetsnøkkel.
  4. Følg fremgangsmåten for å logge på med nøkkelen din via Bluetooth (BLE).
Med nærfeltskommunikasjon (NFC)
  1. Åpne en Google-app eller en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome, på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Enheten oppdager at kontoen din har en sikkerhetsnøkkel. Følg fremgangsmåten for å logge på med nøkkelen din.

Løs problemer med NFC

Sørg for at du

• slår på NFC på enheten
  • legger til nøkkelen i kontoen din
  • fjerner alt som kan blokkere NFC-signalet, for eksempel et etui eller klistremerke
  • oppdaterer enheten til den nyeste versjonen av Google Play-tjenester
  • prøver å starte enheten på nytt
  • prøver å slå NFC av og så på igjen

Feil med Google Play-tjenester

1. Logg på med en konto som ikke bruker sikkerhetsnøkkel, på Android-enheten din.
  2. Google Play-tjenester skal oppdateres automatisk.
    • Kontrollér at enheten din har internettilkobling.
  3. Logg på Android-enheten din igjen med kontoen som bruker en sikkerhetsnøkkel.
  4. Følg fremgangsmåten for å logge på med nøkkelen din via nærfeltskommunikasjon (NFC).
Med USB
  1. Åpne en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome.
  2. Logg på Google-kontoen din. Enheten oppdager at kontoen din har en sikkerhetsnøkkel.
  3. Koble nøkkelen din til USB-porten på enheten din. Du trenger kanskje en USB-adapter
  4. Hvis du ser en melding fra «Google Play-tjenester», trykker du på OK. Hvis ikke går du videre til trinn 5.
  5. Slå på nøkkelen:
    • Hvis nøkkelen din har en gullplate, trykker du på den.
    • Hvis nøkkelen din har en gulltupp, trykker du på den og holder den inne.
    • Hvis nøkkelen din har en knapp, trykker du på den.
    • Hvis nøkkelen din ikke har noen av disse funksjonene, kan du prøve å fjerne den og sette den inn igjen. Denne nøkkeltypen slås av hver gang du har brukt den.

Organiser sikkerhetsnøklene dine

Du kan administrere sikkerhetsnøklene i innstillingene for totrinnsbekreftelse. Der ser du en liste over nøklene du har lagt til – fra den nyeste til den eldste. Du finner også mer informasjon, for eksempel navnet på hver nøkkel, datoen den ble lagt til, og datoen den sist ble brukt. Navnet på nøkkelen er som standard «Sikkerhetsnøkkel», med mindre du velger et egendefinert navn.

Du kan også endre navnet på sikkerhetsnøkkelen eller slette den.

Gi nytt navn til sikkerhetsnøkler

Klikk på blyantikonet Rediger ved siden av den aktuelle sikkerhetsnøkkelen for å endre navnet. Det gjør det enklere å identifisere hver sikkerhetsnøkkel hvis du har flere av dem.

Fjern sikkerhetsnøkler
Klikk på papirkurvikonet Slett ved siden av en sikkerhetsnøkkel for å fjerne den, slik at den ikke er koblet til Google-kontoen din lenger. Når du fjerner en sikkerhetsnøkkel, blir du bedt om å bekrefte det. Du må kanskje også logge på Google-kontoen din på nytt.

Kan ikke bruke sikkerhetsnøkkelen

Hvis du ikke kan bruke sikkerhetsnøkkelen din, kan du generere en sikkerhetskode for totrinnsbekreftelse:

1. Gå til g.co/sc på en enhet som er logget på kontoen din.
  2. Følg veiledningen på skjermen.

Tilbakestill den låste sikkerhetsnøkkelen

Noen sikkerhetsnøkler krever ekstra bekreftelse, for eksempel PIN-koder.

Gjør dette hvis sikkerhetsnøkkelen din er låst og må tilbakestilles fordi du har brukt feil PIN-kode flere ganger:

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer oppe til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger og så Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet og så Administrer sikkerhetsnøkler og så Tilbakestill sikkerhetsnøkkelen.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Tips: Du kan bruke Chrome til å tilbakestille den låste sikkerhetsnøkkelen. Gå til chrome://settings/securityKeys.

Mistet sikkerhetsnøkkel

Hvis du mister sikkerhetsnøkkelen, kan du følge trinnene for typen totrinnsbekreftelse du har, for å få tilgang til kontoen din igjen og beskytte den:

Hvis du har et trinn 2

1. Logg på Google-kontoen din med passordet ditt og trinn 2.
  2. Følg fremgangsmåten for å fjerne den tapte nøkkelen fra kontoen din.
  3. Skaff en ny sikkerhetsnøkkel. Det kan være lurt å skaffe en ekstra nøkkel som du kan oppbevare på et trygt sted.
  4. Legg til den nye nøkkelen i kontoen din.

Hvis du ikke har et annet trinn 2, eller hvis du har glemt passordet

Merk: Totrinnsbekreftelse krever et ekstra trinn for å bevise at du eier en konto. På grunn av dette ekstra sikkerhetstrinnet kan det ta Google 3–5 virkedager å bekrefte at det er du som prøver å logge på.

1. Følg trinnene for å gjenopprette kontoen din. Du må svare på noen spørsmål for å bekrefte at kontoen er din.
  2. Du kan bli bedt om
    • å oppgi en e-postadresse eller et telefonnummer du kan nås på
    • å angi en kode som sendes til e-postadressen din eller telefonnummeret ditt – denne koden bekrefter at du har tilgang til e-postadressen eller telefonnummeret