Brug en sikkerhedsnøgle til totrinsbekræftelse

Sikkerhedstaster kan bruges til totrinsbekræftelse for at hjælpe dig med at holde hackere ude af din Google-konto.

Bemærk! Hvis du er journalist, aktivist eller på anden måde er sårbar over for målrettede onlineangreb, bør du kigge nærmere på programmet Avanceret beskyttelse.

Krav til tilføjelse af en nøgle til din konto

Dongle med sikkerhedsnøgle

Før du kan logge ind med en dongle med sikkerhedsnøgle, skal du føje den til din konto ved hjælp af din computer.

• Du skal have en computer med en USB-port og den nyeste version af en kompatibel browser, f.eks. Chrome.
  • Du skal have en sikkerhedsnøgle, der kan sættes i en USB-port, og som fungerer med FIDO U2F (Universal 2nd Factor) eller FIDO2.

Bemærk! Hvis du bruger en Titan-sikkerhedsnøgle fra Google, kan du se, hvilke computere og enheder den er kompatibel med.

Den indbyggede sikkerhedsnøgle på en kompatibel telefon

Android-telefoner med Android 7.0 eller nyere har en indbygget sikkerhedsnøgle, der kan hjælpe dig med at logge sikkert ind på en computer i nærheden. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger den sikkerhedsnøgle, der er indbygget i kompatible Android-telefoner.

Trin 1: Få fat i nøglerne

Trin 2: Føj en nøgle til din konto

1. Åbn en kompatibel browser, f.eks. Chrome
  2. Tilmeld din sikkerhedsnøgle. Du skal muligvis logge ind.

Tilføj flere identificeringsmetoder, så du stadig kan logge ind, hvis din nøgle bliver væk.

Trin 3: Log ind med din nøgle

Sikkerhedsnøgler er et mere sikkert andet trin. Hvis du har konfigureret et alternativt andet trin, bør du så vidt muligt altid logge ind med din sikkerhedsnøgle. Hvis en sikkerhedsnøgle ikke fungerer på din enhed eller i din browser, bliver du muligvis tilbudt at logge ind med en kode eller loginbesked i stedet.

Bemærk! Du bliver bedt om at bruge din sikkerhedsnøgle eller et alternativt andet trin, hver gang du logger ind fra en ny computer eller enhed.

Med Bluetooth (BLE)
  1. Åbn en Google-app eller en kompatibel browser, f.eks. Chrome, Firefox, Edge eller Opera, på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto, hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Din enhed registrerer, at din konto har en sikkerhedsnøgle. Følg vejledningen for et parre din enhed og din nøgle.

Når de er parret, kan du logge ind på din Google-konto som normalt. Du bliver bedt om at trykke på knappen på din nøgle, hvis vi skal bekræfte, at det er dig, der logger ind.

Løs problemer med Bluetooth

Problemer med parring af nøgle og telefon eller tablet

Sørg for at:

Problemer med at få nøglen til at starte parringstilstand

Sørg for, at:

• Din nøgle er frakoblet din computer eller oplader
  • Din nøgle er ladet op

Fejl i Google Play-tjenester

1. På din Android-enhed skal du logge ind med en konto, hvor du ikke anvender en sikkerhedsnøgle.
  2. Google Play-tjenester bør automatisk begynde at opdatere.
    • Bemærk! Sørg for, at din enhed har forbindelse til internettet.
  3. Log ind på din Android-enhed igen med den konto, hvor der anvendes en sikkerhedsnøgle.
  4. Følg vejledningen for at logge ind med din nøgle via Bluetooth (BLE).

Med NFC (Near Field Communication)

1. Åbn en Google-app eller en kompatibel browser, f.eks. Chrome, Firefox, Edge eller Opera, på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto, hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Din enhed registrerer, at din konto har en sikkerhedsnøgle. Følg vejledningen for at logge ind med din nøgle.

Løs problemer med NFC

Sørg for, at:

• Aktivere NFC på din enhed
  • Føje nøglen til din konto
  • Fjerne alt, der kan blokere NFC-signalet, f.eks. et etui eller mærkat
  • Opdatere din enhed til den nyeste version af Google Play-tjenester
  • Forsøge at genstarte din enhed
  • Forsøge at deaktivere NFC og derefter aktivere det igen

Fejl i Google Play-tjenester

Hvis fabriksindstillingerne på din enhed blev gendannet, skal du muligvis følge denne vejledning:

1. På din Android-enhed skal du logge ind med en konto, hvor der ikke anvendes en sikkerhedsnøgle.
  2. Google Play-tjenester bør automatisk begynde at opdatere.
    • Bemærk! Sørg for, at din enhed har forbindelse til internettet.
  3. Log ind på din Android-enhed igen med den konto, hvor der anvendes en sikkerhedsnøgle.
  4. Følg vejledningen for at logge ind med din nøgle via NFC (Near Field Communication).

Med USB

1. Åbn en kompatibel browser som f.eks. Chrome, Firefox, Edge, eller Opera.
  2. Log ind på din Google-konto. Din enhed registrerer, at din konto har en sikkerhedsnøgle.
  3. Indsæt din nøgle i enhedens USB-port.
  4. Tryk på OK, hvis du ser en meddelelse fra "Google Play-tjenester". Hvis du ikke får vist en meddelelse, skal du fortsætte til trin 4.
  5. Aktivér din nøgle:
    • Hvis din nøgle har en guldfarvet, flad knap, skal du trykke på den.
    • Hvis din nøgle har en guldfarvet spids, skal du holde fingeren nede på den.
    • Hvis din nøgle har en knap, skal du trykke på den.
    • Hvis din nøgle ikke har nogen af disse, skal du muligvis tage den ud af USB-porten, og indsætte den igen. Denne type nøgle deaktiveres efter hver gang, du bruger den.

Mistet sikkerhedsnøgle

Hvis du mister din sikkerhedsnøgle, kan du følge disse trin for at få adgang til din konto igen og beskytte den. Vælg de trin, der passer til din situation. Afhængigt af hvilket andet trin du har konfigureret, kan du vælge:

• Bekræftelseskoder
  • Google-loginbeskeder
  • Alternative bekræftelseskoder
  • En anden sikkerhedsnøgle, du har føjet til din konto
  • En registreret computer, hvor du tidligere har valgt ikke at blive bedt om en bekræftelseskode
Hvis du har konfigureret et alternativt andet trin
  1. Log ind på din Google-konto med din adgangskode og dit alternative andet trin.
  2. Følg vejledningen i, hvordan du fjerner den mistede nøgle fra din konto.
  3. Få fat i en ny sikkerhedsnøgle. Det er en god idé, hvis du anskaffer dig en ekstra nøgle, som du kan gemme et sikkert sted.
  4. Føj den nye nøgle til din konto.
Hvis du ikke har et alternativt andet trin eller har glemt din adgangskode

Bemærk! Totrinsbekræftelse kræver et ekstra trin, så du kan vise, at du ejer den pågældende konto. På grund af den ekstra sikkerhed kan det tage Google mellem tre og fem hverdage at sikre, at det er dig, der forsøger at logge ind på kontoen.

1. Følg vejledningen i, hvordan du gendanner din konto. Du bliver bedt om at besvare nogle spørgsmål for at bekræfte, at det er din konto.
  2. Du kan blive bedt om:
    • At angive en mailadresse eller et telefonnummer, hvor man kan komme i kontakt med dig.
    • At angive en kode, der er sendt til din mailadresse eller dit telefonnummer. Denne kode er med til at bekræfte, at du har adgang til mailadressen eller telefonnummeret.