Utilitzar una clau de seguretat per a la verificació en dos passos

Les claus de seguretat es poden utilitzar amb la verificació en dos passos per evitar que els pirates informàtics accedeixin al vostre Compte de Google.
Important: si sou periodista, activista o algú que corre el risc de patir atacs intencionats en línia, obteniu informació sobre el programa Protecció avançada.

Pas 1: obteniu les claus

Pas 2: afegiu una clau al compte

1. Obriu un navegador compatible, com ara Chrome, Firefox o Safari (13.0.4 o posterior).
  2. Registreu la clau de seguretat. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
Consell: per poder iniciar la sessió en cas que perdeu la clau, afegiu més maneres de verificar la vostra identitat

Pas 3: inicieu la sessió amb la clau

Les claus de seguretat són un segon pas més segur. Si heu configurat altres segons passos, utilitzeu la clau de seguretat per iniciar la sessió sempre que sigui possible. Si una clau de seguretat no funciona al dispositiu ni al navegador, pot ser que vegeu l'opció d'iniciar la sessió amb un codi o amb una sol·licitud.
Consell: se us demanarà la clau de seguretat o un altre segon pas cada vegada que inicieu la sessió des d'un ordinador o un dispositiu nous.

Amb la clau de seguretat integrada del telèfon

Si encara no ho heu fet, primer afegiu la clau de seguretat integrada del telèfon compatible al vostre Compte de Google.

Iniciar la sessió amb la clau integrada del telèfon Android

1. Assegureu-vos que el Bluetooth estigui activat per als dos dispositius.
  2. Inicieu la sessió al dispositiu nou:
  3. Al telèfon Android, comproveu si heu rebut alguna notificació.
  4. Feu doble toc a la notificació "Estàs provant d'iniciar la sessió?".
  5. Seguiu les instruccions per confirmar que esteu iniciant la sessió.

Iniciar la sessió amb la clau integrada del vostre iPhone

1. Assegureu-vos que el Bluetooth estigui activat per als dos dispositius.
  2. Inicieu la sessió al vostre Compte de Google en un dispositiu Chrome OS (versió 79 i posteriors), iOS, macOS o Windows 10.
  3. Comproveu que hàgiu rebut una notificació de Smart Lock a l'iPhone. Toqueu la notificació.
  4. Per verificar l'inici de sessió, toqueu .

Amb una clau de seguretat que hàgiu comprat

1. A l'ordinador, obriu un navegador compatible, com ara Chrome, Firefox, Edge o Opera.
  2. Inicieu la sessió al vostre Compte de Google. El dispositiu detectarà que el compte té una clau de seguretat.
  3. Connecteu la clau al port USB de l'ordinador.
  4. Si veieu un missatge de "Serveis de Google Play", seleccioneu D'acord. En cas contrari, aneu al pas 5.
  5. Activeu la clau:
    • Si la clau té un disc daurat, toqueu-lo.
    • Si la clau té una punta daurada, toqueu-la i premeu-la.
    • Si la clau té un botó, premeu-lo.
    • Si la clau no té cap d'aquestes característiques, potser heu de treure-la i tornar a inserir-la. Aquest tipus de clau es desactiva després de cada ús.

Consell: podeu utilitzar la clau cada vegada que inicieu la sessió o optar per no utilitzar-la en dispositius de confiança.

Clau de seguretat perduda

Si perdeu la clau de seguretat, podeu seguir aquests passos per recuperar el compte i protegir-lo. Trieu els passos adequats en funció de si heu configurat un segon pas, com ara:

• Codis de verificació.
  • Sol·licituds de Google.
  • Codis de seguretat.
  • Una clau de seguretat diferent que hàgiu afegit al compte.
  • Un ordinador registrat en què anteriorment hàgiu triat que no se us demani un codi de verificació.
Si disposeu d'un segon pas, feu el següent:
  1. Inicieu la sessió al Compte de Google amb la contrasenya i l'altre segon pas.
  2. Seguiu els passos per suprimir la clau perduda del compte.
  3. Obteniu una clau de seguretat nova. Potser us interessa obtenir una clau addicional que pugueu desar en un lloc segur.
  4. Afegiu la clau nova al compte.
En cas que no tingueu cap altre segon pas o hàgiu oblidat la contrasenya, feu el següent:

Nota: la verificació en dos passos requereix un pas addicional per demostrar que sou propietari d'un compte. A causa d'aquesta seguretat afegida, Google pot tardar entre 3 i 5 dies laborables a assegurar-se que esteu intentant iniciar la sessió.

1. Seguiu els passos per recuperar el compte. Se us demanarà que respongueu a unes quantes preguntes per confirmar que el compte és vostre.
  2. Pot ser que se us demani el següent:
    • Que introduïu una adreça electrònica o un número de telèfon en què se us pugui localitzar.
    • Que introduïu un codi que s'ha enviat a la vostra adreça electrònica o al vostre número de telèfon. Aquest codi ens ajuda a comprovar que podeu accedir a aquesta adreça electrònica o a aquest número de telèfon.