Voeg geen persoonlijke of gevoelige gezondheidsinformatie toe, zoals stap-, calorie-, hartslag-, slaap- of trainingsgegevens, of informatie over de gezondheid van het hart wanneer u vragen stelt in de Community.

Andere apps koppelen aan Google Fit

Met Google Fit kun je al je fitnessgegevens bijhouden in je Google-account en deze delen met de andere apps en apparaten die je gebruikt om gezond te blijven. Als je je activiteiten wilt bekijken of er meer inzicht in wilt krijgen, open je Google Fit.

Je kunt apps toegang geven tot de gegevens en deze toegang op elk moment intrekken via de Google Fit-instellingen. Daarnaast kun je de gegevens die in Google Fit zijn opgeslagen, verwijderen wanneer je maar wilt. Bekijk meer informatie over hoe delen via gekoppelde apps werkt met je Google Fit-gegevens.

Andere apps synchroniseren met Fit

Sommige andere apps kunnen informatie delen met Fit zodat je je fitnessgegevens op één plaats kunt bekijken.

Bekijk welke apps werken met Fit

Apps koppelen aan Google Fit

Je moet een app aan Fit koppelen om de gegevens van die app te delen met Fit. De manier waarop je apps aan Fit koppelt, varieert van app tot app. Over het algemeen kun je echter als volgt te werk gaan:

1. Open de app die je wilt koppelen, zoals Strava, Runkeeper of MyFitnessPal.
  2. Ga naar het menu Instellingen
  3. Zoek de instelling om de app te koppelen aan andere apps en apparaten. Afhankelijk van de app kan deze instelling bijvoorbeeld 'Andere services linken', 'apps en apparaten' of 'verbindingen beheren' heten.
  4. Volg de instructies op het scherm om de app te koppelen aan Google Fit Google Fit.

Opmerking: Bekijk welke apps werken met Fit voor een overzicht van de apps die je kunt koppelen.

Gekoppelde apps bekijken of verwijderen

Je kunt bepalen welke apps gegevens kunnen delen met Fit:

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je Android-telefoon.
  2. Tik op Profiel en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Gekoppelde apps beheren.
  4. Als je de volledige lijst met gekoppelde apps wilt bekijken, tik je op de dropdownpijl Pijl-omlaag en dan Alle apps en apparaten.
  5. Als je geen informatie meer wilt delen tussen Fit en een andere app, tik je op de app en dan Ontkoppelen en dan Ontkoppelen.

Als je een app loskoppelt van Google Fit, wordt deze losgekoppeld op alle apparaten waarop de app is geïnstalleerd. Wanneer je een app ontkoppelt, worden de gegevens die de app in Google Fit heeft opgeslagen, niet verwijderd.

Hoe apps gegevens delen in Google Fit

Voordat je een app aan Google Fit koppelt, vraagt Google je of je deze app wilt toestaan nieuwe gegevens in Google Fit op te slaan en gegevens te bekijken die je al in Google Fit hebt opgeslagen.

• Nieuwe gegevens opslaan: De app kan gegevens opslaan in je Google-account in Google Fit. Er zijn slechts enkele apps die gegevens opslaan. In dat geval kunnen andere apps of apparaten die je toegang hebt gegeven om informatie te bekijken, de opgeslagen gegevens in je Google Fit-account gebruiken.
  • Bestaande gegevens bekijken: De app kan gegevens gebruiken die door andere gekoppelde apps in Google Fit zijn opgeslagen.

Nadat je toestemming hebt gegeven, heeft een gekoppelde app toegang tot de gegevens in je Google Fit-account vanaf elk apparaat waarop de gekoppelde app is geïnstalleerd. Als je een app op één apparaat toestemming geeft om verbinding te maken met Google Fit, kun je die app op een tweede apparaat downloaden en maakt de app automatisch verbinding met je Google Fit-account.

Apps die zijn gekoppeld aan Google Fit, delen en gebruiken je gegevens op een van de volgende twee manieren:

• Gezamenlijk delen: Gewoonlijk laten apps andere gekoppelde apps de fitnessgegevens bekijken die ze hebben opgeslagen in Google Fit.
  • Geïsoleerde opslag: Soms slaan apps gegevens op in Google Fit zonder dat andere gekoppelde apps deze kunnen bekijken.

Typen gegevens die Google Fit opslaat

Activiteitsgegevens

Activiteitsgegevens zijn gegevens over je fysieke activiteit.

Activiteitsgegevens omvatten onder meer je aantal stappen, aantal verbrande calorieën en snelheid voor activiteiten zoals hardlopen, wandelen of fietsen. Wanneer je een app toestaat activiteitsgegevens te bekijken, kan die app alle activiteitsgegevens bekijken die zijn opgeslagen in Google Fit, waaronder gegevens die zijn verzameld en opgeslagen door Google en andere apps.

Locatiegegevens

Locatiegegevens zijn gegevens over waar je bent en waar je bent geweest.

Met locatiegegevens kan de app statistieken weergeven, zoals hoe ver je hebt hardgelopen of hoe snel je hebt gefietst. Als je een app toestemming geeft je locatiegegevens te bekijken, kan die app de locatiegegevens gebruiken die door andere apps in Google Fit zijn opgeslagen.

Voeding en hydratatie

Als je via een gekoppelde app informatie over voeding en hydratatie invoert, houdt Google Fit je inname van eten en drinken bij.

Informatie over voeding en hydratatie kan gegevens omvatten over calorieopname, macrovoedingsstoffen, microvoedingsstoffen en waterconsumptie.

Lichaamssensorgegevens

Lichaamssensorgegevens zijn gegevens over je fysieke conditie (zoals hartslag) die kunnen worden verzameld door lichaamssensoren.

Gegevens over slaap

Als je je slaap bijhoudt via een gekoppelde app, worden er gegevens over je slaap weergegeven in je dagboek. Gegevens over je slaap zijn onder andere hoe laat je naar bed gaat en wakker wordt, en hoeveel uur je slaapt.