Del informasjon om bruk og diagnostikk med Google

For å hjelpe oss med å forbedre Android kan du la enheten din sende oss informasjon om hvordan du bruker den, og hvordan den fungerer.

Hvis du har slått på ekstra nett- og appaktivitet, blir muligens denne informasjonen lagret i kontoen din. I så fall kan du se og slette informasjonen i Min aktivitet. Vi bruker denne informasjonen til å gi Google-tjenester et personlig preg og forbedre produktene og tjenestene våre for alle.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Hvilken informasjon deles med Google?

Hvis du slår på bruk og diagnostikk, sender enheten informasjon til Google om hva som fungerer, og hva som ikke fungerer, på enheten. Enheten kan for eksempel sende informasjon om

• batterinivå
  • hvor ofte du bruker appene dine
  • kvaliteten og varigheten på nettverkstilkoblingene dine (for eksempel mobilnett, Wi-Fi og Bluetooth)

Slå innstillingen for bruk og diagnostikk på eller av

Viktig: Hvis du slår av bruk og diagnostikk, kan enheten fortsatt motta viktige tjenester, for eksempel en ny versjon av Android. Hvis du slår av bruk og diagnostikk, påvirkes ikke informasjonen apper kan samle inn.

Slik velger du om du vil sende informasjon om bruk og diagnostikk til Google:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Google Og så Mer Mer Og så Bruk og diagnostikk.
  3. Slå Bruk og diagnostikk på eller av.

Tips: Hvis du bruker en delt enhet, kan andre brukerprofiler endre denne innstillingen.

Slik bruker Google denne informasjonen

Google bruker informasjon om bruk og diagnostikk til å forbedre produkter og tjenester, for eksempel Google-apper og Android-enheter. All informasjonen brukes i henhold til Googles personvernregler.

Google kan blant annet bruke informasjon om bruk og diagnostikk til å forbedre dette:

• Batterilevetid: Google kan bruke informasjon om hva som bruker mest batteri på enheten, for å redusere batteriforbruket til vanlige funksjoner.
  • Krasj og frysing på enheter: Google kan bruke informasjon om når apper krasjer eller fryser på enheten, for å gjøre Android-operativsystemet mer pålitelig.

Enkelte innsamlede data kan også hjelpe partnere, for eksempel Android-utviklere, med å forbedre appene og produktene sine.