Gebruiks- en diagnostische gegevens delen met Google

Je kunt Android helpen verbeteren door toe te staan dat je apparaat ons gegevens stuurt over je gebruik van het apparaat en hoe het functioneert.

Als aanvullende opties voor Web- en app-activiteit zijn ingeschakeld, worden deze gegevens opgeslagen in je account. Je kunt deze gegevens in dat geval bekijken en verwijderen via Mijn activiteit. We gebruiken deze gegevens om je Google-services te personaliseren en om onze producten en services voor iedereen te verbeteren.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Welke gegevens worden gedeeld met Google

Als je 'Gebruiks- en diagnostische gegevens' inschakelt, stuurt je apparaat gegevens naar Google over wat wel en niet werkt. Je apparaat kan bijvoorbeeld de volgende informatie verzenden:

• Batterijniveau
  • Hoe vaak je je apps gebruikt
  • De kwaliteit en duur van je netwerkverbindingen (zoals mobiel, wifi en bluetooth)

Gebruiks- en diagnostische gegevens aan- of uitzetten

Belangrijk: Als je 'Gebruik en diagnostische gegevens' uitschakelt, kan je apparaat nog steeds essentiële services ontvangen, zoals een nieuwe versie van Android. Als je 'Gebruik en diagnostische gegevens' uitschakelt, heeft dit geen invloed op de gegevens die apps mogelijk verzamelen.

Je kunt als volgt aangeven of je diagnostische en gebruiksgegevens naar Google wilt sturen:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google En dan Meer Meer En dan Gebruik en diagnostische gegevens.
  3. Schakel Gebruik en diagnostische gegevens in of uit.

Tip: Als je een gedeeld apparaat gebruikt, kunnen andere gebruikersprofielen deze instelling wijzigen.

Hoe Google deze informatie gebruikt

Google gebruikt diagnostische en gebruiksgegevens om producten en services (zoals Google-apps en Android-apparaten) te verbeteren. Alle gegevens worden gebruikt in overeenstemming met het privacybeleid van Google.

Google kan met behulp van diagnostische en gebruiksgegevens bijvoorbeeld het volgende verbeteren:

• Batterijduur: Google kan gegevens gebruiken over functies die de meeste batterij verbruiken om ervoor te zorgen dat het batterijverbruik van de meest gebruikte functies wordt verlaagd.
  • Vastlopen op apparaten: Google kan gegevens gebruiken over het vastlopen van apps op je apparaten om het Android-besturingssysteem betrouwbaarder te maken.

Op basis van sommige verzamelde gegevens kunnen ook partners (zoals Android-ontwikkelaars) hun apps en producten verbeteren.