Activar la verificació en dos passos

Amb la verificació en dos passos, també anomenada "autenticació de dos factors", podeu afegir una capa de seguretat addicional al vostre compte per si us roben la contrasenya. Després de configurar la verificació en dos passos, podeu iniciar la sessió al compte amb:

• La vostra contrasenya
  • El vostre telèfon

Permetre la verificació en dos passos

1. Obriu el vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació, seleccioneu Seguretat.
  3. A "Com inicies la sessió a Google", seleccioneu Verificació en dos passos i, a continuació, Comença.
  4. Seguiu els passos en pantalla.

Consell: si feu servir un compte de treball, d'un centre educatiu o d'un altre grup, és possible que aquests passos no funcionin. Si no podeu configurar la verificació en dos passos, contacteu amb el vostre administrador per obtenir ajuda.

Verificar la identitat amb un segon pas

Després d'activar la verificació en dos passos, haureu de completar un segon pas per verificar la vostra identitat en iniciar la sessió. Per ajudar-vos a protegir el compte, Google us demanarà que completeu un segon pas concret.

Utilitzar les sol·licituds de Google

Us recomanem que inicieu la sessió amb les sol·licituds de Google. És més fàcil tocar una sol·licitud que introduir un codi de verificació. Les sol·licituds també us poden ajudar a protegir-vos de l'intercanvi de SIM i d'altres atacs basats en números de telèfon.

Les sol·licituds de Google són notificacions automàtiques que rebreu als dispositius següents:

• Telèfons Android en què tingueu la sessió iniciada al vostre Compte de Google.
  • Telèfons iPhone en què tingueu la sessió iniciada al vostre Compte de Google amb les aplicacions Smart Lock , Gmail , Google Fotos Fotos, YouTube YouTube o Google .

En funció de la informació sobre el dispositiu i sobre la ubicació inclosa a la notificació, podeu:

• Tocar per permetre l'inici de sessió si l'heu sol·licitat.
  • Tocar No per bloquejar l'inici de sessió si no l'heu sol·licitat.

Per augmentar la seguretat, és possible que Google us demani el PIN o una altra confirmació.

Utilitzar altres mètodes de verificació

Podeu configurar altres mètodes de verificació en els casos següents:

• Voleu augmentar la protecció contra la pesca de credencials.
  • No podeu rebre sol·licituds de Google.
  • Heu perdut el telèfon.
Utilitzar les claus de seguretat per augmentar la protecció contra la pesca de credencials

Una clau de seguretat física és un dispositiu petit que podeu comprar per verificar la vostra identitat en iniciar la sessió. Quan necessitem comprovar la vostra identitat, només haureu de connectar la clau al telèfon, a la tauleta o a l'ordinador. Compreu les claus de seguretat.

Per iniciar la sessió en dispositius nous, també podeu utilitzar la clau de seguretat integrada en un telèfon compatible.

Consell: les claus de seguretat ajuden a protegir el vostre Compte de Google dels atacs de pesca de credencials; per exemple, quan un hacker prova d'enganyar-vos perquè li proporcioneu la contrasenya o informació personal. Obteniu més informació sobre els atacs de pesca de credencials.

Utilitzar Google Authenticator o altres aplicacions de codi de verificació
Important: no proporcioneu mai els codis de verificació a ningú.

Quan no tingueu connexió a Internet ni servei de dades mòbils, podeu configurar Google Authenticator o una altra aplicació que creï codis de verificació únics.

Per verificar la vostra identitat, introduïu el codi de verificació a la pantalla d'inici de sessió.

Utilitzar un codi de verificació d'un missatge de text o d'una trucada
Important: no proporcioneu mai els codis de verificació a ningú.
Es pot enviar un codi de sis dígits a un número que hàgiu proporcionat anteriorment. Els codis es poden enviar en un missatge de text (SMS) o a través d'una trucada de veu, en funció de la configuració que trieu. Per verificar la vostra identitat, introduïu el codi a la pantalla d'inici de sessió.
Consell: tot i que la seguretat del compte augmenta amb qualsevol sistema de verificació en dos passos, els codis de verificació enviats a través de missatges de text o trucades poden ser vulnerables als atacs basats en números de telèfon.
Utilitzar codis de seguretat
Important: no proporcioneu mai els codis de seguretat a ningú.
Per conservar-los en un lloc segur, podeu imprimir o baixar un conjunt de codis de seguretat de vuit dígits. Aquests codis us poden ser útils si perdeu el telèfon.

Ometre un segon pas en dispositius de confiança

Si no voleu proporcionar un segon pas de verificació cada vegada que inicieu la sessió a l'ordinador o al telèfon, marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció "No ho tornis a preguntar en aquest ordinador" o "No ho tornis a preguntar en aquest dispositiu".
Important: marqueu aquesta casella només en dispositius que utilitzeu normalment i que no compartiu amb ningú.