Mindre säkra appar och ditt Google-konto

Från och med den 30 september 2024 stöds inte längre mindre säkra appar, appar från tredje part eller enheter där du loggar in med enbart ditt användarnamn och lösenord för Google Workspace-konton. Du hittar exakta datum i Google Workspace Updates. Om du vill fortsätta använda en viss app med Google-kontot måste du använda en säkrare typ av åtkomst som inte delar lösenordsuppgifter. Läs mer om hur du använder Logga in med Google.

Om en app eller webbplats inte lever upp till Googles säkerhetsstandard kan vi blockera alla försök att logga in där med ditt konto. Med mindre säkra appar kan det bli enklare för hackare att få åtkomst till ditt konto. Därför kan du skydda kontot genom att blockera inloggning från dessa appar.

Använd säkrare appar

Om en mindre säker inloggningsteknik används i appen kanske du inte kan använda den med Google-kontot.

Fel visas om appar som enbart använder ditt användarnamn eller lösenord försöker komma åt ditt Google-konto. Följande fel kan visas:

• Ogiltigt användarnamn
  • Ogiltigt lösenord
  • Det gick inte att logga in

Du kan logga in på Google-kontot i alla appar från tredje part som har alternativet Logga in med Google. I vissa fall kan du behöva ta bort Google-kontot och sedan lägga till det igen på enheten.