Gi mindre sikre apper tilgang til kontoen din

Google kan noen ganger blokkere påloggingsforsøk fra enkelte apper eller enheter som ikke bruker moderne sikkerhetsstandarder. Blokkering av påloggingsforsøkene bidrar til å holde kontoen din trygg siden disse appene og enhetene er enklere å bryte seg inn i.

Her er noen eksempler på apper som ikke støtter de nyeste sikkerhetsstandardene:

• E-post-appen på iPhone eller iPad med iOS 6 eller eldre versjoner
  • E-post-appen på Windows-telefoner før versjon 8.1
  • Enkelte e-postklienter på datamaskiner, f.eks. Microsoft Outlook og Mozilla Thunderbird

Endre kontotilgang for mindre sikre apper

For å bidra til å holde kontoene til Google Apps-brukere sikre, kan vi blokkere mindre sikre apper fra å få tilgang til Google Apps-kontoer. Som en Google Apps-bruker kan du se feilmeldingen «Feil passord» når du prøver å logge på. Hvis dette skjer, har du to alternativer:

• Alternativ 1: Oppgrader til en mer sikker app som bruker de mest oppdaterte sikkerhetstiltakene. Alle Google-produkter, inkludert Gmail, bruker de nyeste sikkerhetstiltakene.
  • Alternativ 2: Endre innstillingene dine for å la mindre sikre apper få tilgang til kontoen din. Vi anbefaler ikke dette alternativet fordi det gjør det lettere for uvedkommende å få tilgang til kontoen din. Hvis du vil gi tilgang likevel, kan du følge disse trinnene:
    1. Gå til «Mindre sikre apper»-delen i Min Konto.
    2. Velg Slå på ved siden av «Tilgang for mindre sikre apper». (Merknad for Google Apps-brukere: Denne innstillingene er skjult hvis administratoren din har blokkert tilgang for mindre sikre apper.)

Hvis du fortsatt ikke kan logge på kontoen din, er det mulig at «Feil passord»-feilen forårsakes av noe annet.