Mindre sikre apper og Google-kontoen din

Fra og med 30. september 2024 støttes ikke lenger mindre sikre apper, tredjepartsapper eller enheter der du logger på med bare brukernavn og passord, for Google Workspace-kontoer. Du finner nøyaktige datoer i Google Workspace Updates. For å fortsette å bruke en bestemt app med Google-kontoen din må du bruke en sikrere tilgangstype som ikke deler passorddata. Finn ut hvordan du bruker «Logg på med Google».

Google kan blokkere alle som prøver å logge på kontoen din fra en app eller et nettsted som ikke oppfyller sikkerhetsstandardene våre. Hackere kan bruke mindre sikre apper for å gjøre det enklere å få tilgang til kontoen din. Derfor bidrar blokkering av pålogging fra slike apper til å gjøre kontoen din tryggere.

Bruk sikrere apper

Hvis en app bruker mindre sikker påloggingsteknologi, kan du kanskje ikke bruke den med Google-kontoen din.

Apper som bare bruker brukernavnet eller passordet, fører til feil hvis de prøver å bruke Google-kontoen din. Disse feilene kan vises som

• «Ugyldig brukernavn»
  • «Ugyldig passord»
  • «Kan ikke logge på»

Du kan logge på Google-kontoen din fra alle tredjepartsapper som har alternativet «Logg på med Google». I noen tilfeller må du kanskje fjerne Google-kontoen og deretter legge den til på enheten igjen.