Suorita uusi tietosuojatarkistus. Paranna Google-tilisi turvallisuutta kaksi minuuttia kestävän tarkistuksen avulla.

Tilin käytön salliminen vähemmän turvallisista sovelluksista

Jos sovellus tai laite ei vastaa suojausstandardejamme, Google estää kaikki, jotka yrittävät kirjautua sisään kyseisellä sovelluksella tai laitteella. Tämä auttaa tilisi suojaamisessa, sillä tällaisiin sovelluksiin ja laitteisiin on helpompi murtautua.

Esimerkiksi seuraavat sovellukset eivät tue uusimpia suojausstandardeja:

• iOS 6:n ja sitä aiempien versioiden Mail-sovellus iPhonessa tai iPadissa
  • Windows Phonen sähköpostisovellus, joka on julkaistu ennen versiota 8.1
  • jotkin tietokoneiden sähköpostiohjelmat, kuten Microsoft Outlook ja Mozilla Thunderbird.

Vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeuksien muokkaaminen

Suojataksemme työpaikan, oppilaitoksen tai muiden ryhmien kautta käytettäviä Google-tilejä, estämme vähemmän turvallisia sovelluksia käyttämästä niitä. Jos sinulla on tällainen tili, näet Väärä salasana ‑virheilmoituksen yrittäessäsi kirjautua sisään. Jos näin käy, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• Vaihtoehto 1: Asenna turvallisempi sovellus, jossa käytetään vahvempia suojaustoimia. Kaikissa Google-tuotteissa, kuten Gmailissa, käytetään viimeisimpiä suojaustoimia.
  • Vaihtoehto 2: Muuta asetuksia ja salli vähemmän turvallisten sovellusten käyttää tiliäsi. Emme suosittele tätä vaihtoehtoa, koska sen valittuasi tilillesi on helpompi murtautua. Jos haluat kuitenkin sallia käytön, noudata näitä ohjeita:
    1. Siirry tilisi Vähemmän turvalliset sovellukset ‑osioon.
    2. Ota käyttöön Vähemmän turvalliset sovellukset. (Huom. Jos järjestelmänvalvojasi on estänyt vähemmän turvallisten sovellusten käytön, tämä asetus on piilotettu.)

Jos et edelleenkään voi kirjautua tilillesi, lue lisää Väärä salasana ‑virheestä.