Vähemmän turvalliset sovellukset ja Google-tili

Jos sovellus tai sivusto ei vastaa suojausstandardejamme, Google saattaa estää sovelluksella tai sivustolta tehdyt kirjautumisyritykset. Hakkerit voivat päästä tilillesi helpommin vähemmän turvallisilla sovelluksilla, joten sisäänkirjautumisen estäminen näiltä sovelluksilta auttaa suojaamaan tiliäsi.

Jos Vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeus ‑valinta on käytössä tililläsi

Vähemmän turvalliset sovellukset voivat tehdä tilistäsi haavoittuvamman, joten Google poistaa tämän valinnan automaattisesti, jos sitä ei käytetä.

Jos Vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeus on käytössä tililläsi, suosittelemme sen poistamista käytöstä ja vaihtamista turvallisempiin sovelluksiin.

Vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeuden poistaminen

Varmista tilisi turvallisuus pitämällä valinta pois käytöstä ja käyttämällä turvallisempia sovelluksia.

1. Siirry Google-tililläsi Vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeus ‑kohtaan. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Poista Salli vähemmän turvalliset sovellukset ‑valinta käytöstä.
Jos vähemmän turvallisilla sovelluksilla ei ole käyttöoikeutta

Jos Vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeus ‑valinta ei ole käytössä tililläsi, voit ottaa sen uudelleen käyttöön. Suosittelemme sen sijaan turvallisempien sovellusten käyttöä.

Miten turvallisemmat sovellukset auttavat suojaamaan tiliä

Jos kolmannen osapuolen sovellus vastaa suojausstandardejamme, voit

• tarkistaa sovelluksen käyttöoikeuksien tason ennen Google-tiliin yhdistämistä
  • sallia sovellukselle pääsyn vain Google-tilisi tarvittaviin osioihin, kuten sähköpostiin tai kalenteriin
  • yhdistää Google-tilisi sovellukseen vaarantamatta salasanaasi
  • poistaa Google-tilisi sovelluksesta milloin tahansa.

Lue lisää kolmansien osapuolten sovelluksista, joilla on pääsy tilillesi.

Ongelmien korjaaminen

Sovelluksen käyttö ei onnistu Google-tililläni

Sovelluksen tai käyttöjärjestelmän päivittäminen

Jos laitteen sovellus tai käyttöjärjestelmä on vanhentunut, sovelluksen käyttäminen Google-tililläsi saattaa onnistua päivittämällä sovellus tai käyttöjärjestelmä uusimpaan versioon.

Varmista, että käytät sovelluksen ja laitteesi käyttöjärjestelmän uusinta versiota.

Turvallisempien sovellusten käyttö

Jos sovellus käyttää vähemmän turvallista kirjautumistekniikkaa, et ehkä pysty käyttämään sitä Google-tililläsi.

Voit kirjautua Google-tilillesi millä tahansa kolmannen osapuolen sovelluksella, jossa on Kirjaudu Google-tilillä ‑vaihtoehto. Voit myös kirjautua Google-tilillesi kaikilla Google-tuotteilla, kuten Gmaililla.

Sovelluksen salasanan käyttäminen

Sovelluksen salasana on 16-numeroinen tunnuskoodi, jonka avulla Googlen ulkopuolinen sovellus tai laite voi käyttää Google-tiliäsi. Lue lisää sovelluksen salasanoilla kirjautumisesta.

Jos et edelleenkään voi kirjautua tilillesi, lue lisää Väärä salasana ‑virheestä.