Tilin käyttöoikeuden salliminen vähemmän turvallisille sovelluksille

Jos olet järjestelmänvalvoja, lue lisää vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeuden hallinnasta.

Jos sovellus tai laite ei vastaa suojausstandardejamme, Google estää kaikkien kirjautumisyritykset kyseisellä sovelluksella tai laitteella. Tämä auttaa tilisi suojaamisessa, sillä tällaisiin sovelluksiin ja laitteisiin on helpompi murtautua.

Esimerkiksi seuraavat sovellukset eivät tue uusimpia suojausstandardeja:

• iOS 6:n ja sitä aiempien versioiden Mail-sovellus iPhonessa tai iPadissa
  • Windows Phonen sähköpostisovellus, joka on julkaistu ennen versiota 8.1
  • jotkin tietokoneiden sähköpostiohjelmat, kuten Microsoft Outlook ja Mozilla Thunderbird.

Vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeuksien muuttaminen

Suojataksemme työpaikan, oppilaitoksen tai muiden ryhmien kautta käytettäviä Google-tilejä, estämme vähemmän turvallisia sovelluksia käyttämästä niitä. Jos sinulla on tällainen tili, näet Väärä salasana ‑virheilmoituksen yrittäessäsi kirjautua sisään. Jos näin käy, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• Vaihtoehto 1: Asenna turvallisempi sovellus, jossa käytetään vahvempia suojaustoimia. Kaikissa Google-tuotteissa, kuten Gmailissa, käytetään viimeisimpiä suojaustoimia.
  • Vaihtoehto 2: Muuta asetuksia ja salli vähemmän turvallisten sovellusten käyttää tiliäsi. Emme suosittele tätä vaihtoehtoa, koska sen valittuasi tilillesi on helpompi murtautua. Näin voit kuitenkin sallia pääsyn:
    1. Siirry Google-tilillesi.
    2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Tietoturva.
    3. Valitse sivun alareunasta Vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeus ‑paneelista Salli pääsy.
      1.  Jos et näe tätä asetusta, järjestelmänvalvoja on voinut estää vähemmän turvallisten sovellusten käytön.

Jos et edelleenkään voi kirjautua tilillesi, lue lisää Väärä salasana ‑virheestä.