Nett- og appaktivitet i Google

Søke- og surfeaktiviteten din lagres i loggen over nett- og appaktiviteten din når denne funksjonaliteten er slått på og du er logget på Google-kontoen din. Dette gir deg bedre resultater og anbefalinger i alle Googles produkter.

Du kan selv styre hva som lagres, og du kan når som helst slette tidligere søke- og surfeaktivitet eller slå av loggen over nett- og appaktiviteten din.

Slik slår du nett- og appaktiviteten din av eller på

1. Gå til Kontologg-siden. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Slå bryteren på eller av.
  3. Hvis du også vil ha med loggen fra Chrome og andre apper, må du merke av for «Inkluder logg fra Chrome og andre apper i nett- og appaktiviteten din».

Slik kan du se eller slette nett- og appaktiviteten din

Slik ser du nett- og appaktiviteten din

Gå til www.google.com/history for å se hva som er lagret i loggen over nett- og appaktiviteten din, deriblant loggen fra Chrome og andre apper.

Slik sletter du nett- og appaktiviten din

Hva lagres i nett- og appaktiviteten din?

Nett- og appaktivitet

Google bruker nett- og appaktiviteten din til å gi deg en bedre brukeropplevelse, blant annet ved å vise deg bedre søkeresultater i alle Google-produktene du bruker. Hvis du for eksempel tidligere har søkt etter favorittlaget ditt, kan Google vise deg Nå-kort med klokkeslett for kommende kamper eller resultater fra kamper som allerede er spilt.

Hva lagres?

Når loggen over nett- og appaktiviteten din er på, lagrer Google blant annet

• søk du har gjort i Google-produkter, for eksempel Søk og Maps.
  • om du søkte fra en nettleser eller en app.
  • det du foretar deg med søkeresultatene, deriblant hvilke resultater du klikker på.
  • annonser du reagerer på ved å klikke på selve annonsen eller kjøpe noe på annonsørens nettsted.
  • IP-adressen din.
  • nettlesertypen du brukte, samt språket ditt.
  • resultatene du fikk, deriblant resultater fra informasjon på enheten (som nylig brukte apper eller kontaktnavn du har søkt etter) og søkeresultater fra andre Google-produkter.

Slik brukes informasjonen som samles inn

Du finner mer informasjon om hvordan Google behandler søkeord, i de vanlige spørsmålene om personvernreglene.

Aktivitet fra Chrome og andre apper

Når du merker av for «Inkluder logg fra Chrome og andre apper i nett- og appaktiviteten din», lagrer Google blant annet:

• Chrome-surfeloggen din (hvis du er logget på og Chrome-synkronisering er slått på). Denne informasjonen bidrar til å gi deg nøyaktige resultater og forslag. Hvis du for eksempel leser en rekke artikler om favorittlaget ditt, kan det hende du ser et alternativ for å motta nyhetsoppdateringer om laget.
  • Appene du bruker, og dataene de deler med Google. Dette gjør at du kan se ting som nettsteder eller innhold du har sett på i andre apper, i Google-søkeresultatene.

Slik fungerer loggen over nett- og appaktiviteten din når du er logget av

Søke- og annonseresultatene dine kan tilpasses ved hjelp av søkerelatert aktivitet fra enheten din – også når du er logget av.

Vil du slå av denne typen tilpassing av søk? Finn ut hvordan du kan søke og surfe privat.

Feilsøking

Søkene mine vises ikke.

Hvis du ikke ser søkene dine, kan det skyldes flere ting:

• Søkene registreres bare når du er logget på Google-kontoen din.
  • Nett- og appaktiviteten din registrerer bare bestemte typer søk, for eksempel Nettsøk, Bilder, Nyheter, Shopping, Maps og Bøker.
Jeg ser aktivitet jeg ikke kjenner igjen.

Hvis du ser noe som virker ukjent på loggsiden din, kan det hende at det skyldes en av følgende årsaker:

Foreslåtte søkeresultater

Hvis Google Instant er slått på, lagres søkeforslagene i nett- og appaktiviteten din når du skriver inn et søk og deretter slutter å skrive. De foreslåtte søkene blir også lagret dersom du begynner å søke etter noe på Google og deretter klikker på andre steder på siden, for eksempel søkeresultater, annonser eller stavekontroll.

Aktivitet fra andre nettsteder

Det kan hende du har besøkt et nettsted eller en blogg fra en tredjepart som har satt inn Google Søk eller Google Maps på siden, for eksempel en liste med søkeresultater eller veibeskrivelser. Når du er logget på Google, kan det hende at disse resultatene lagres i loggen din.

Aktivitet fra apper som ikke er fra Google

Noen apper kan dele bestemte typer aktivitet med Google, for eksempel for å gjøre det lettere for deg å finne informasjon fra appene. For å slutte å lagre nett- og appaktiviteten din, fjern avmerkingen for «Inkluder logg fra Chrome og andre apper i nett- og appaktiviteten din» på siden Kontologg-innstillinger.

Annen uvanlig aktivitet

Hvis du tror at aktiviteten du ser, ikke skyldes noe av det vi har nevnt ovenfor, kan det hende at Google-kontoen din er logget på en offentlig datamaskin, og at andre dermed søker med kontoen din. Finn ut hvordan du beskytter kontoen din.

Nettleserloggen

Søkene dine og nettstedene du besøker, kan også lagres i nettleseren eller i Google-verktøylinjen. Finn ut hvordan du sletter loggen i Chrome, Safari, Internet Explorer, verktøylinjen og Firefox.

hc_author_kelly

Denne hjelpesiden er skrevet av Kaley, som jobber for brukerstøtteteamet for Google-kontoer. Legg gjerne igjen forslag til hvordan artikkelen kan forbedres.