Om Google Nettlogg

Du får bedre søkeresultater og anbefalinger i ulike Google-produkter når nettloggen er slått på.

Nettloggen er privat og du kan bare se den når du er logget på Google-kontoen din.

Se og administrer nettloggen

Når du oppretter en Google-konto, er Google Nettlogg automatisk slått på. Du kan se nettloggen og endre innstillingene dine på www.google.com/history?hl=no Finn ut hvordan du sletter nettloggen, lagrer nettloggen og endrer nettloggen på den mobile enheten din.

Dette lagres i nettloggen

Google Nettlogg lagrer informasjon om aktiviteten din på nettet, samt detaljer om nettleseren din, blant annet

• søk på Google
  • sider du klikker på fra søkeresultatsiden
  • resultater som vises, inkludert private resultater fra Google-produkter som Google+, Gmail og Google Kalender
  • annonser du gir respons på ved å klikke på annonsen eller ved å fullføre en transaksjon på annonsørens nettsted
  • IP-adressen din
  • nettlesertypen din og språket ditt
  • søkene dine og annen aktivitet på Google Maps, herunder kart på nettet

Nettleserlogg

Søkene dine og andre nettaktiviteter kan også lagres i nettleseren din. Finn ut mer om administrering av nettleserloggen din i Chrome, Safari, Internet Explorer ogFirefox.

Slik fungerer loggen når du ikke er pålogget

Søke- og annonseresultatene dine kan tilpasses ved hjelp av søkeaktivitet fra datamaskinen din selv når du ikke er pålogget. For å slå av denne typen tilpasning må du følge disse trinnene:

1. Gå til google.no/history/optout mens du ikke er logget på noen Google-konto.
  2. Klikk på Slå av spesialtilpasninger basert på søkeaktivitet. Dette slår av innstillingen for alle som bruker den samme nettleseren og datamaskinen som deg.

Feilsøk problemer med nettloggen

Nettloggen vises ikke

Det kan være mange årsaker til at søkene dine og nettaktiviteten din ikke vises i Google Nettlogg:

• Nettloggen registrerer bare aktiviteten din mens du er pålogget Google-kontoen.
  • Nettloggen registrerer bare enkelte typer søk, herunder søk i Nettsøk, Bilder, Nyheter, Shopping, Maps og Bøker.
  • Du får ikke se alle nettstedene du har besøkt med mindre du installerer Google-verktøylinjen .
Nettlogg-elementer du ikke gjenkjenner

Google Instant

Hvis du har slått på Google Instant, blir det foreslåtte søket lagret i nettloggen hvis du skriver inn søkeordet og stopper i minst tre sekunder. Nettloggen lagrer også det foreslåtte søket hvis du begynner å skrive inn et søkeord på Google og klikker et annet sted på siden, som for eksempel på søkeresultater, en annonse, korrigering av staving eller relaterte søk. Disse søkene regnes ikke som uvanlig aktivitet.

Bruk av kontoen din på offentlige datamaskiner

Hvis du legger merke til uvanlig aktivitet i nettloggen din, som ikke er tilknyttet Google Instant-forslag, er det mulig Google-kontoen din være pålogget en offentlig datamaskin der andre personer kan søke med kontoen din. Finn ut hvordan du logger av Google-kontoen din

Annen uvanlig aktivitet

Dersom ingen av de to ovennevnte scenarioene gjelder for deg, har muligens noen fått tilgang til datamaskinen eller Google-kontoen din. Finn ut hvordan du beskytter kontoen din