Google nett- og appaktivitet

Søke- og surfeaktiviteten din lagres i nett- og app-aktiviteten når denne funksjonaliteten er slått på og du er pålogget Google-kontoen din. Dette gir deg bedre resultater og anbefalinger i alle Googles produkter.

Du styrer hva som lagres, og du kan slette tidligere søke- og surfeaktivitet eller slå av Nett- og appaktivitet når som helst.

Slå Nett- og appaktivitet på eller av

1. Gå til Kontologg-siden.
  2. Slå bryteren på eller av.
  3. Hvis du også vil inkludere logg fra Chrome og andre apper, merker du av i boksen ved siden av «Inkluder logg fra Chrome og andre apper i nett- og appaktiviteten din».

Se eller slett nett- og appaktiviteten din

Se nett- og appaktiviteten din

Gå til www.google.com/history for å se hva som er lagret i nett- og appaktiviteten din.

Hvis du har slått på alternativet for å inkludere logger fra Chrome og andre apper i nett- og appaktiviteten din, kan du se informasjonen på tilleggssiden for nett- og appaktivitet.

Slett nett- og appaktiviteten din

Hva er lagret i nett- og appaktiviteten din?

Nett- og appaktivitet

Google bruker nett- og appaktiviteten din til blant annet å forbedre søkeresultatene på alle Google-produktene du bruker. Hvis du for eksempel tidligere har søkt etter favorittlaget ditt, kan Google vise deg Nå-kort om klokkeslett for kommende kamper eller resultater.

Når nett- og appaktiviteten er på, lagrer Google blant annet

• søkene du har gjort på Google-produkter, f.eks. Søk og Maps
  • om du søkte fra en nettleser eller en app
  • samhandling med søkeresultater, herunder hvilke resultater du klikker på
  • annonser du gir respons på ved å klikke på annonsen eller ved å fullføre en transaksjon på annonsørens nettsted
  • IP-adressen din
  • nettlesertypen din og språket ditt
  • resultatene som blir returnert, inkludert resultater fra informasjon på enheten din (f.eks. nylige apper eller kontaktnavn du har søkt etter) og private resultater fra Google-produkter, for eksempel Google+, Gmail og Google Kalender

Slik brukes informasjonen som samles inn

Du kan finne mer informasjon om hvordan Google behandler søkeord, i de vanlige spørsmålene om personvernreglene.

Logg fra Chrome og andre apper

Når du merker av i boksen ved siden av «Inkluder logg fra Chrome og andre apper i nett- og appaktiviteten din», lagrer Google blant annet

• Chrome-leserloggen din (hvis du er logget på og har Chrome-synkronisering aktivert). Denne informasjonen bidrar til å gi deg nøyaktige resultater og forslag. Hvis du for eksempel leser en rekke artikler om favorittlaget ditt, kan du se et alternativ for å motta nyhetsoppdateringer om det laget.
  • appene du bruker og dataene de deler med Google. Dette gjør at du kan se ting som nettsteder eller innhold du har sett på i andre apper i Google-søkeresultatene.

Sånn fungerer Nett- og appaktiviteten når du er logget av

Søke- og annonseresultatene dine kan tilpasses ved hjelp av søkerelatert aktivitet fra enheten din – selv om du er logget av. Gjør følgende for å slå av denne typen søketilpasning:

1. Gå til www.google.com/history/optout mens du er logget av Google-kontoen din.
  2. Klikk på Deaktiver tilpasninger basert på søkeaktivitet. Dette slår av innstillingen for alle som bruker samme nettleser og enhet som deg.

Feilsøk problemer med Nett- og appaktivitet

Søkene jeg har gjort, vises ikke

Hvis du ikke ser søkene dine, kan det skyldes flere ting:

• Søkene registreres bare når du er logget på Google-kontoen din.
  • Nett- og appaktiviteten din registrerer bare bestemte typer søk, herunder Nettsøk, Bilder, Nyheter, Shopping, Maps og Bøker.
Jeg ser søke- og surfeaktivitet jeg ikke kjenner igjen

Foreslåtte søkeresultater

Hvis Google Instant er slått på, blir forslagssøkene lagret i Nett- og appaktiviteten din når du begynner å skrive og deretter slutter å skrive. De foreslåtte søkene blir også lagret dersom du begynner å søke etter noe på Google og deretter klikker på andre steder på siden, for eksempel søkeresultater, annonser eller stavekontroll.

Aktivitet fra andre nettsteder

Hvis du legger merke til uvanlig aktivitet i nett- og appaktiviteten din som er relatert til Google Instant-forslag, er det mulig at du har besøkt en tredjepartsnettside eller -blogg som har Google Søk eller Google Maps på siden, for eksempel en liste over søkeresultater, veibeskrivelser eller andre ting. Når du er logget på Google, kan disse resultatene lagres i loggen din, som du kan se på www.google.com/history.

Aktivitet fra apper som ikke er fra Google

Noen apper kan dele bestemt aktivitet med Google, for eksempel for å gjøre det lettere for deg å finne informasjon fra appene deres. Hvis du ikke vil at denne informasjonen skal lagres i nett- og appaktiviteten din, fjerner du avmerkingen i boksen ved siden av «Inkluder logg fra Chrome og andre apper i nett-og appaktiviteten din» på Kontologg-siden.

Annen uvanlig aktivitet

Hvis ingen av de to situasjonene ovenfor gjelder for deg, er det mulig at Google-kontoen din er logget på en offentlig datamaskin der andre kan søke med kontoen din eller at noen har fått tilgang til datamaskinen eller Google-kontoen din. Finn ut hvordan du sikrer kontoen din.

Nettleserlogg

Søkene dine og nettstedene du går til, kan også lagres i nettleseren eller i Google-verktøylinjen. Finn ut hvordan du sletter loggen i Chrome, Safari, Internet Explorer, verktøyraden og Firefox.

hc_author_kelly

Denne hjelpesiden er skrevet av Kaley, som jobber for brukerstøtteteamet for Google-kontoer. Legg gjerne igjen forslag til hvordan artikkelen kan forbedres.