Om Google Webbhistorik

Du får bättre sökresultat och rekommendationer i Googles produkter när webbhistoriken är aktiverad.

Webbhistoriken är privat, och du kan bara se den när du är inloggad på ditt Google-konto.

Visa och hantera webbhistoriken

När du skapar ett Google-konto aktiveras Google Webbhistorik automatiskt. Du hittar webbhistoriken och kan ändra dina inställningar på www.google.com/history?hl=sv. Läs om hur du tar bort webbhistorik, sparar webbhistorik eller redigerar webbhistoriken på mobila enheter.

Det här lagras i webbhistoriken

I Googles webbhistorik sparas uppgifter om din aktivitet på webben, liksom information om din webbläsare, inklusive:

• Sökningar på Google
  • Sidor du klickat på i sökresultaten
  • Resultat som visades, däribland privata resultat från Googles produkter, till exempel Google+, Gmail och Google Kalender
  • Annonser du visar intresse för genom att klicka på annonsen eller genom att slutföra en transaktion på annonsörens webbplats
  • Din IP-adress
  • Din webbläsartyp och språket du använder
  • Dina sökningar och andra aktiviteter på Google Maps, inklusive andra kartor på webben

Webbläsarhistorik

Tidigare sökningar och andra webbaktiviteter kan också sparas i webbläsaren. Läs mer om hur du hanterar webbläsarhistoriken i Chrome, Safari, Internet Explorer och Firefox.

Så här fungerar historiken när du inte är inloggad

Även när du är utloggad kan sök- och annonsresultat anpassas med hjälp av sökaktiviteter på din dator. Om du vill stänga av den här typen av anpassning gör du så här:

1. Besök google.se/history/optout när du inte är inloggad på ett Google-konto.
  2. Klicka på Inaktivera anpassade resultat baserade på sökaktivitet. När du gör detta inaktiveras inställningen för alla som använder samma webbläsare och dator som du.

Felsöka problem med webbhistoriken

Webbhistoriken visas inte

Om du inte ser dina sökningar och andra webbaktiviteter i historiken kan det ha flera orsaker:

• Webbhistoriken registreras bara när du är inloggad på ditt Google-konto.
  • I webbhistoriken registreras bara vissa typer av sökningar, till exempel sökningar på webben, bilder, nyheter, shopping, kartor och böcker.
  • Du måste installera Google Verktygsfält för att alla webbplatser du besöker ska visas.
Webbhistorik som du inte känner igen

Google Instant

Om du har aktiverat Google Instant och pausar i minst tre sekunder när du skriver in en sökning så sparas sökförslaget i webbhistoriken. Sökförslagen sparas också om du börjar skriva in en sökning på Google och sedan klickar någon annanstans på sidan, till exempel på ett sökresultat, en annons eller ett rättstavningsförslag. Dessa sökningar betraktas inte som ovanlig aktivitet.

Använda kontot på offentliga datorer

Om du lägger märke till ovanlig aktivitet i webbhistoriken som inte har något att göra med förslagen från Google Instant kan det hända att du har loggat in på ditt Google-konto på en offentlig dator där andra personer kan söka med ditt konto. Läs mer om hur du loggar ut från ditt Google-konto

Annan ovanlig aktivitet

Om inget av dessa två scenarier stämmer kan det hända att någon har fått tillgång till din dator eller ditt Google-konto. Läs om hur du skyddar kontot