Over Google Webgeschiedenis

U ontvangt betere zoekresultaten en aanbevelingen in producten van Google als uw webgeschiedenis is ingeschakeld.

Uw webgeschiedenis is privé. Dit betekent dat u moet zijn ingelogd bij uw Google-account om uw geschiedenis te kunnen bekijken.

Uw webgeschiedenis weergeven en beheren

Wanneer u een Google-account maakt, wordt Google Webgeschiedenis automatisch ingeschakeld. Ga naar https://www.google.com/history?hl=nl als u uw webgeschiedenis wilt bekijken of uw instellingen wilt wijzigen. Meer informatie over het verwijderen van uw webgeschiedenis, het opslaan van uw webgeschiedenis of het bewerken van uw webgeschiedenis op uw mobiele apparaat.

Wat wordt er opgeslagen in uw webgeschiedenis?

In Google Webgeschiedenis wordt informatie opgeslagen over uw activiteiten op internet en enkele details over uw browser. Denk bijvoorbeeld aan:

• Zoekopdrachten op Google
  • Pagina's waarop u klikt vanaf de pagina met zoekresultaten
  • Weergegeven resultaten, waaronder privéresultaten van Google-producten als Google+, Gmail en Google Agenda
  • Advertenties waarop u reageert door op de advertentie zelf te klikken of door een transactie op de site van een adverteerder uit te voeren
  • Uw IP-adres
  • Uw browsertype en -taal
  • Uw zoekopdrachten en andere activiteiten op Google Maps, inclusief kaarten op andere websites

Browsergeschiedenis

Uw eerdere zoekopdrachten en andere webactiviteiten kunnen ook zijn opgeslagen in uw browser. Meer informatie over het beheren van uw browsergeschiedenis in Chrome, Safari, Internet Explorer en Firefox.

Hoe werkt geschiedenis wanneer u bent uitgelogd?

Uw zoek- en advertentieresultaten kunnen worden aangepast op basis van de zoekactiviteiten op uw computer, zelfs als u bent uitgelogd. Wilt u deze aanpassingen uitschakelen, voer dan de volgende stappen uit:

1. Zorg dat u niet bent ingelogd bij een Google-account en ga naar google.nl/history/optout.
  2. Klik op Aanpassingen op basis van zoekactiviteit uitschakelen. Hiermee wordt de instelling uitgeschakeld voor iedereen die dezelfde browser en computer als u gebruikt.

Problemen met Google Webgeschiedenis oplossen

Webgeschiedenis wordt niet weergegeven

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw zoekopdrachten en andere webactiviteiten niet in uw Google Webgeschiedenis worden weergegeven:

• Uw webgeschiedenis wordt alleen geregistreerd wanneer u bent ingelogd bij uw Google-account.
  • In uw webgeschiedenis worden alleen bepaalde typen zoekopdrachten geregistreerd, bijvoorbeeld zoekopdrachten in Google Zoeken, Google Afbeeldingen, Google Nieuws, Google Shopping, Google Maps en Google Boeken.
  • Niet alle sites die u bezoekt worden weergegeven, tenzij u de Google Toolbar heeft geïnstalleerd.
Webgeschiedenis die u niet herkent

Google Instant

Als u Google Instant heeft ingeschakeld, een zoekopdracht typt en ten minste drie seconden wacht, dan wordt de voorspelde zoekopdracht in uw webgeschiedenis opgeslagen. De voorspelde zoekopdrachten worden ook opgeslagen als u een zoekopdracht begint te typen in Google en vervolgens ergens op de pagina klikt, bijvoorbeeld op een zoekresultaat, een advertentie of een spellingcorrectie. Deze zoekopdrachten worden niet als ongebruikelijke activiteit beschouwd.

Uw account gebruiken op openbare computers

Als uw webgeschiedenis ongebruikelijke activiteit bevat die niet gerelateerd is aan voorspellingen van Google Instant, is het mogelijk dat u nog steeds met uw Google-account bent ingelogd op een openbare computer. In dat geval kunnen anderen met uw account zoeken. Meer informatie over uitloggen van uw Google-account

Andere ongebruikelijke activiteit

Als geen van beide situaties op u van toepassing is, is het mogelijk dat iemand zich toegang tot uw computer of uw Google-account heeft verschaft. Meer informatie over het beveiligen van uw account