Googlen verkko- ja sovellustoiminta

Hakusi ja selaustoimintasi tallennetaan verkko- ja sovellustoimintaasi, kun se on käytössä ja olet kirjautunut Google-tiliisi. Näin saat esimerkiksi parempia tuloksia ja suosituksia kaikissa Googlen tuotteissa.

Sinä hallinnoit, mitä tallennetaan. Voit poistaa aiemmat hakusi ja selaustoimintasi sekä poistaa käytöstä verkko- ja sovellustoiminnan milloin tahansa.

Verkko- ja sovellustoiminnan ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

1. Avaa Tilihistoria-sivu.
  2. Aseta kytkin päälle tai pois päältä.
  3. Jos haluat lisätä historian myös Chromesta ja muista sovelluksista, valitse Lisää Chromen ja muiden sovelluksien historia verkko- ja sovellustoimintaan -kohdan vieressä oleva ruutu.

Verkko- ja sovellustoiminnan tarkasteleminen ja poistaminen

Verkko- ja sovellustoiminnan tarkasteleminen

Osoitteessa www.google.com/history näet, mitä verkko- ja sovellustoimintaasi on tallennettu.

Jos olet ottanut käyttöön asetuksen, joka lisää verkko- ja sovellustoimintaasi historiatiedot Chromesta ja muista sovelluksista, voit tarkastella näitä tietoja Muu verkko- ja sovellustoiminta -sivulla.

Verkko- ja sovellustoiminnan poistaminen

Mitä verkko- ja sovellustoimintaasi tallennetaan?

Verkko- ja sovellustoiminta

Google käyttää verkko- ja sovellustoimintaasi esimerkiksi parempien hakutulosten tarjoamiseen kaikissa käyttämissäsi Googlen tuotteissa. Jos olet esimerkiksi hakenut aiemmin suosikkiurheilujoukkuettasi, Google voi näyttää sinulle Now-kortteja tulevista peliajoista tai tuloksista.

Kun verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, Google tallentaa tiedot, kuten

• haut, jotka olet tehnyt Googlen tuotteissa, kuten haussa ja Mapsissa
  • onko haku tehty selaimesta vai sovelluksesta
  • vuorovaikutuksesi hakutulosten kanssa, kuten mitä tuloksia olet klikannut
  • mainokset, joihin reagoit joko klikkaamalla niitä tai tekemällä ostoksen mainostajan sivustolla
  • IP-osoitteesi
  • selaimesi tyypin ja kielen
  • palautetut tulokset, kuten laitteesi tietojen tulokset (esimerkiksi viimeaikaiset sovelluksesi tai hakemasi kontaktinimet) sekä yksityiset hakutulokset Googlen tuotteista, kuten Google+:sta, Gmailista ja Google Kalenterista.

Kerättyjen tietojen käyttö

Tietosuojakäytännön usein kysytyissä kysymyksissä on lisätietoja siitä, miten Google yleisesti ottaen käsittelee hakukyselyitä.

Chromen ja muiden sovellusten historia

Kun valitset Lisää Chromen ja muiden sovelluksien historia verkko- ja sovellustoimintaan -kohdan vieressä olevan ruudun, Google tallentaa tiedot, kuten

• Chrome-selaushistoriasi (jos olet kirjautunut sisään ja Chromen synkronointi on käytössä). Näiden tietojen avulla saat tarkempia tuloksia ja ehdotuksia. Jos luet esimerkiksi useita artikkeleita suosikkiurheilujoukkueestasi, sinulle saatetaan tarjota mahdollisuutta saada kyseisen joukkueen uutispäivityksiä.
  • Käyttämäsi sovellukset ja niiden Googlen kanssa jakamat tiedot. Tämän avulla voit nähdä Google-hakutuloksissasi esimerkiksi sivustoja tai sisältöä, jota olet käyttänyt muilla sovelluksilla.

Miten verkko- ja sovellustoiminta toimii, kun olet kirjautunut ulos?

Hakujasi ja mainostuloksiasi voidaan muokata käyttämällä laitteesi hakuihin liittyvää toimintaa, vaikka olisit kirjautunut ulos. Voit poistaa käytöstä tällaisen hakujen muokkauksen noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Käy osoitteessa google.com/history/optout, kun olet kirjautunut ulos Google-tilistäsi.
  2. Valitse Poista hakuhistoriaan perustuvat muokkaukset käytöstä. Valinta poistaa asetuksen käytöstä kaikilta, jotka käyttävät samaa selainta ja laitetta kuin sinä.

Verkko- ja sovellustoiminnan ongelmien vianetsintä

Tekemäni haut eivät näy

Jos et näe hakujasi, tähän voi olla useita syitä:

• Hakusi tallennetaan vain, kun olet kirjautunut Google-tiliisi.
  • Verkko- ja sovellustoimintasi tallentaa vain tietyntyyppiset haut, kuten verkkohaun, kuvahaun, uutisten, Ostoksien, Mapsin ja Kirjojen haut.
Näen hakuja ja selaustoimintaa, joita en tunnista

Ennakoidut hakutulokset

Jos Google Instant on käytössä, kun kirjoitat haun ja pidät tauon, ennakoitu haku tallennetaan verkko- ja sovellustoimintaasi. Ennakoidut haut tallennetaan myös, jos aloitat hakemisen Googlessa ja klikkaat sitten sivun muuta kohtaa, kuten hakutulosta, mainosta tai oikeinkirjoituskorjausta.

Muiden sivustojen toiminta

Jos huomaat verkko- ja sovellustoiminnassasi epätavallista toimintaa, joka ei liity Google Instant -ennakointeihin, olet ehkä käynyt kolmannen osapuolen verkkosivustolla tai blogissa, jonka sivulle on lisätty Google-haku tai Google Maps hakutulosluetteloa, ajo-ohjeita tai muuta käyttötarkoitusta varten. Kun olet kirjautunut Googleen, nämä lisätyt tulokset voidaan tallentaa historiaasi, jonka näet osoitteessa www.google.com/history.

Muiden kuin Googlen sovellusten toiminta

Jotkin sovellukset voivat jakaa tiettyä toimintaa Googlen kanssa auttaakseen sinua esimerkiksi löytämään tietoja sovelluksesta. Voit keskeyttää näiden tietojen tallentamisen verkko- ja sovellustoimintaasi poistamalla Tilihistoria-sivulla valinnan kohdasta Lisää Chromen ja muiden sovelluksien historia verkko- ja sovellustoimintaan.

Muu epätavallinen toiminta

Jos kumpikaan yllä olevista tilanteista ei koske sinua, on mahdollista että Google-tililläsi on kirjauduttu julkiseen tietokoneeseen, jossa muut henkilöt voivat hakea tililläsi, tai joku muu on käyttänyt tietokonettasi tai Google-tiliäsi. Ota selvää, miten voit suojata tilisi.

Selainhistoria

Hakusi ja sivustot, joilla käyt, voidaan tallentaa myös selaimeesi tai Google-työkalupalkkiin. Lisätietoja historian poistamisesta Chromessa, Safarissa, Internet Explorerissa, Työkalupalkissa ja Firefoxissa.

hc_author_kelly

Tämän ohjesivun on kirjoittanut Kaley, tilien tukitiimin jäsen. Jos sinulla on parannusehdotuksia artikkeliin, kerro ne alla.