Web- og appaktivitet på Google

Dine søgninger og din browseraktivitet gemmes i din Web- og appaktivitet, når den er slået til, og du er logget ind på din Google-konto. Dette giver dig bedre resultater og anbefalinger i alle Googles produkter.

Du kontrollerer selv, hvad der gemmes, og du kan til enhver tid slette dine tidligere søgninger og din browseraktivitet eller deaktivere Web- og appaktivitet.

Slå Web- og appaktivitet til eller fra

1. Gå til siden Kontohistorik. Du bliver muligvis bedt om at logge ind på din Google-konto.
  2. Slå kontakten til eller fra.
  3. Hvis du også vil inkludere historik fra Chrome og andre apps, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Medtag historik fra Chrome og andre apps i din Web- og appaktivitet".

Se eller slet din Web- og appaktivitet

Se din Web- og appaktivitet

Gå til www.google.com/history for at se, hvad der er gemt i din Web- og appaktivitet, herunder historik fra Chrome og andre apps.

Slet din Web- og appaktivitet

Få flere oplysninger om, hvordan du sletter eller deaktiverer Web- og appaktivitet.

Hvad gemmes i din Web- og appaktivitet?

Web- og appaktivitet

Google bruger din Web- og appaktivitet til at give dig en bedre oplevelse, herunder levere bedre søgeresultater i alle de Google-produkter, du bruger. Hvis du f.eks. tidligere har søgt efter dit foretrukne fodboldhold, kan Google vise dig Nu-kort om kommende kampe eller resultater.

Hvad gemmes?

Når Web- og appaktivitet er slået til, gemmer Google bl.a. følgende oplysninger:

• Søgninger, du har foretaget i Google-produkter, såsom Søgning og Maps
  • Om du søgte fra en browser eller en app
  • Dine interaktioner med søgeresultaterne, herunder hvilke resultater du klikker på
  • Annoncer, du reagerer på ved at klikke på selve annoncen eller ved at købe noget på annoncørens website
  • Din IP-adresse
  • Din browsertype og dit sprog
  • Resultater, der returneres, herunder resultaterne vedrørende oplysninger om din enhed (f.eks. de seneste apps eller kontaktpersoner, du søgte efter) og søgeresultater fra andre Google-produkter

Sådan bruges de indsamlede oplysninger

Se Ofte stillede spørgsmål om privatlivspolitikken for at få flere oplysninger om Googles generelle behandling af søgeforespørgsler.

Aktivitet på Chrome og i andre apps

Når du markerer afkrydsningsfeltet ud for "Medtag historik fra Chrome og andre apps i din Web- og appaktivitet", gemmer Google bl.a. følgende oplysninger:

• Din Chrome-browserhistorik (hvis du er logget ind og har Chrome-synkronisering slået til). Disse oplysninger hjælper dig med at se mere præcise resultater og forslag. Hvis du f.eks. læser en masse artikler om dit foretrukne sportshold, ser du måske en mulighed for at modtage nyhedsopdateringer om dette hold.
  • De apps, du bruger, og de data, som de deler med Google. Dermed kan du bl.a. se websites eller indhold, som du har kigget på i andre apps, i dine Google-søgeresultater.

Sådan virker Web- og appaktivitet, når du er logget ud

Din søge- og annonceresultater kan tilpasses ved hjælp af søgerelateret aktivitet fra enheden, også selvom du er logget ud.

For at slå søgetilpasninger som dette fra skal du lære, hvordan du søger på internettet uden registrering.

Fejlfinding

Søgninger, jeg har foretaget, vises ikke

Der er en række mulige årsager til, at du ikke kan se dine søgninger:

• Dine søgninger registreres kun, når du er logget ind på din Google-konto.
  • Din Web- og appaktivitet registrerer kun visse typer af søgninger, herunder websøgning samt søgninger i Billeder, Nyheder, Shopping, Maps og Bøger.
Jeg ser aktivitet, som jeg ikke kan genkende

Hvis du ser noget, du ikke kan genkende, på siden med din historik, kan det skyldes en af følgende årsager:

Søgeforslag

Hvis du har slået Google Direkte til og indtaster en søgning uden at foretage søgningen, gemmes søgeforslaget i din Web- og appaktivitet. Søgeforslagene gemmes også, hvis du begynder at søge efter noget på Google og derefter klikker et andet sted på siden, som f.eks. på et søgeresultat, en annonce eller stavekontrol.

Aktivitet fra andre websites

Du har måske besøgt et tredjepartswebsite eller en tredjepartsblog, der har integreret Google Søgning eller Google Maps på siden, som f.eks. en liste over søgeresultater eller en rutevejledning. Når du er logget ind på Google, kan disse integrerede resultater gemmes i din historik.

Aktivitet fra apps, som ikke er fra Google

Nogle apps kan dele visse aktiviteter med Google, f.eks. for at gøre det nemmere for dig at finde oplysninger fra deres app. Hvis du vil stoppe med at gemme ting i din Web- og appaktivitet, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Medtag historik fra Chrome og andre apps i din Web- og appaktivitet" på siden med indstillinger for Administration af aktivitet.

Anden usædvanlig aktivitet

Hvis du mener, at den historik, du ser, ikke skyldes en af de ovennævnte årsager, er det muligt, at din Google-konto er logget ind på en offentlig computer, hvor andre kan søge med din konto. Få flere oplysninger om, hvordan du beskytter din konto.

Browserhistorik

Dine søgninger og de websites, du besøger, kan også gemmes i din browser eller i Google Toolbar. Se, hvordan du sletter din historik i Chrome, Safari, Internet Explorer, Toolbar og Firefox.