Radera sökningar och annan aktivitet

Du kan ta bort tidigare sökningar, sökaktivitet eller annan aktivitet från ditt Google-konto. Du styr vad som sparas i Min aktivitet, och för de flesta aktiviteter kan du när som helst bestämma att de inte längre ska sparas. Läs mer om Min aktivitet och vad som sparas där.

Radera objekt i Min aktivitet

Radera all aktivitet

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet på panelen Aktivitet och tidslinje.
  4. Klicka på Mer Fler uppe till höger på sidan.
  5. Klicka på Radera aktivitet efter.
  6. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil under Radera efter datum och välj Genom tiderna.
  7. Klicka på Radera.

Radera enskilda aktiviteter

Detta kan till exempel vara en sökning du gjort på Google eller en webbplats du besökt i Chrome:
  1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet på panelen Aktivitet och tidslinje.
  4. Leta rätt på objektet som du vill ta bort. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra per ämne eller produkt. Välj Testa under raden Radera efter ämne eller produkt högst upp på sidan.
    • Sök med sökord eller efter datum.
  5. Klicka på Mer Fler vid objektet du vill radera.
  6.  Klicka på Radera.

Radera relaterade objekt

Obs! All liknande aktivitet kanske inte har grupperats tillsammans.
  1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet på panelen Aktivitet och tidslinje.
  4. Hitta aktivitetsgruppen du vill radera. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra dag för dag. (Om objekten inte visas grupperade: Välj Mer Fler uppe till höger på sidan följt av Gruppvy.)
    • Sök efter en term eller använd filtren upptill på sidan.
    • Hitta aktiviteten genom att ordna efter datum eller produkt.
  5. Välj Mer Fler högst upp i en grupp.
  6. Klicka på Radera.

Radera aktivitet efter datum eller produkt

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet på panelen Aktivitet och tidslinje.
  4. Välj Filtrera efter datum eller sök efter en produkt upptill på sidan.
  5. Nu kan du
    • lägga till ett datumintervall
    • välja vilka Google-produkter du vill ta med (Obs! Med vissa av Googles produkter sparas ingen aktivitet i Min aktivitet).
  6. Välj Sök Sök högst upp på sidan.
  7. Välj Mer Fler bredvid sökfältet och radera aktiviteten.
    • Radera enskilda objekt: välj Välj. Markera objekten du vill radera. Välj Radera Radera uppe till höger.
    • Radera alla objekt: välj Radera resultat.

Radera aktivitet på andra ställen

Din aktivitet kan sparas på andra ställen än i Min aktivitet. Om du till exempel har aktiverat Platshistorik sparas den aktiviteten på tidslinjen i Maps i stället. Du kan radera det mesta av den aktivitet som sparats på dessa ställen.

Radera annan aktivitet som sparats i kontot

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet på panelen Aktivitet och tidslinje.
  4. Välj Mer Fler uppe till höger på sidan.
  5. Klicka på Annan aktivitet på Google.
  6. Nu kan du
  • Radera viss aktivitet: Välj Radera under aktiviteten.
  • Fortsätta till rätt ställe där aktiviteten kan raderas: Välj Besök under aktiviteten.

Radera aktivitet i webbläsaren

Aktivitet kan sparas i webbläsaren även om du tar bort den från Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet

Du kan styra aktivitet av olika slag som sparas i Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet helt

Så här förhindrar du att sökningar, webbhistorik och de flesta andra aktiviteter sparas i kontot:
  1. Öppna aktivitetsinställningarna på datorn.
  2. Inaktivera aktiviteten som inte ska sparas.

Tillfälligt sluta att spara aktivitet

Du kan söka och surfa på webben privat. Obs! Om du loggar in på Google-kontot när du surfar privat kan din sökaktivitet sparas i kontot.

Åtgärda problem

Raderad aktivitet visas i Min aktivitet

• Kontrollera att enheten är ansluten till internet. Om du tar bort objekt från Min aktivitet på en enhet kan de fortfarande visas på enheter som är offline. När enheten sedan ansluts till internet tas objekten bort.
  • Rensa cacheminne och cookies.

Data om hur du använder produkter och tjänster

När du använder Googles produkter och tjänster sparas viss data i Google-kontot, till exempel när och hur du använder vissa funktioner.

Informationen om hur du använder produkterna och tjänsterna sparas även om du raderar uppgifterna om aktiviteten eller liknande. När du har raderat en sökning i Min aktivitet sparas till exempel det faktum att du gjorde en sökning fortfarande i kontot, men inte vad du sökte efter.

I Googles sekretesspolicy beskrivs hur Google använder denna data. Google använder den bland annat till att

• förhindra spam och otillåten användning
  • förbättra produkter och tjänster och utveckla nya
  • förstå hur olika produkter och funktioner påverkar varandra
  • få affärsunderlag, till exempel hur många som använder vissa produkter eller funktioner och hur länge.

Denna data sparas så länge den är relevant för användningsområden som ovanstående. Om du raderar ditt konto tas denna data bort från det.

Läs mer om vilken data Google samlar in och varför.