Slett søk og surfeaktivitet

Søkene dine og surfeaktiviteten din lagres i loggen over nett- og appaktivitet når denne funksjonaliteten er slått på og du er logget på Google-kontoen din. Du bestemmer hva som lagres, og du kan slette det eller slå av innstillingen når du vil.

Slett søke- og surfeaktiviteten din

Du kan slette tidligere søk og annen aktivitet fra siden for nett- og app-aktivitet. Finn ut mer om hva som lagres i nett- og app-aktiviteten din.

På datamaskiner

Slett ett element om gangen

1. Gå til siden med nett- og appaktivitet. Du blir kanskje bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Merk av i boksen ved elementet du vil slette. Du kan slette elementer fra en hel dag ved å merke av ved siden av en dato.
  3. Velg Slett øverst på siden.

Slett hele loggen din

1. Gå til siden med nett- og appaktivitet. Du blir kanskje bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Velg Mer Mer øverst til høyre > Alternativer for sletting > Avansert.
  3. Trykk på Velg dato > Alltid > Slett > Slett.

Merk: Hvis du vil slette elementer fra en spesifikk dag, velger du kalenderen øverst på siden for å finne datoen du er ute etter.

På Android-enheter

Slett ett element om gangen

1. I Nett- og appaktivitet-delen under «Aktivitetslagring» trykker du på Administrer aktivitet. Du blir kanskje bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Merk av i boksen ved elementet du vil slette. Du kan slette elementer fra en hel dag ved å merke av ved siden av en dato.
  3. Trykk på Slett øverst på siden.

Slett hele loggen din

1. Gå til siden med nett- og appaktivitet. Du blir kanskje bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Velg Mer Mer øverst til høyre > Alternativer for sletting > Avansert.
  3. Trykk på Velg dato > Alltid > Slett > Slett.

Tips: Hvis du vil slette de nylige søkene dine under søkefeltet, kan du trykke og holde på søket du vil slette, og trykke på OK. Søket slettes da fra både Google-appen og nett- og appaktiviteten din.

På iPhone og iPad

Alle søk du gjør via Google-appen, lagres både på iPhone- eller iPad-enheten (i enhetsloggen) og i loggen over nett- og appaktiviteten din.

Slett nylige søk fra enheten

Når du søker i Google-appen, kan du se at nylige søk vises som forslag under søkefeltet. Du kan slette disse søkene direkte fra søkefeltet.

1. Åpne Google-appen .
  2. Trykk i søkefeltet som vises når du åpner appen.
  3. Sveip søket du vil fjerne, mot venstre.
  4. Trykk på Slett.

Merk: Alle søkene du har slettet fra under søkefeltet, slettes også fra enhetsloggen på iPhone- eller iPad-enheten, men en kopi av søkene blir liggende i loggen over nett- og appaktiviteten din.

Slett alle tidligere søk på enheten
  1. Åpne Google-appen .
  2. Trykk i søkefeltet som vises når du åpner appen.
  3. Velg Se søkeloggen.
  4. Trykk på Tøm alt øverst til høyre > Tøm loggen på enheten.

Merk: Alle søkene du har slettet fra Google-appen, blir slettet fra loggen på iPhone- eller- iPad-enheten, men en kopi av søkene blir værende i loggen over nett- og appaktiviteten din.

Slutt å lagre søk på enheten
  1. Åpne Google-appen .
  2. Trykk på bildet ditt eller e-postadressen din øverst til venstre.
  3. Velg Personvern > Nettlesing.
  4. Slå av «Logg lagret på enheten». Når «Logg lagret på enheten» er slått av, blir ikke nye søk lagret på enheten. Sider du besøker, blir heller ikke lagret i «Nylige».
Slett søk fra nett- og appaktiviteten din

Alle søkene du har slettet fra Google-appen, slettes også fra loggen på iPhone- eller iPad-enheten, men en kopi av søkene blir liggende i loggen over nett- og appaktivitet. Følg instruksjonene nedenfor for å fjerne søkene fra loggen over nett- og appaktivitet.

Slett ett element om gangen

1. Gå til siden med nett- og appaktivitet. Du blir kanskje bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Merk av i boksen ved elementet du vil slette. Du kan slette elementer fra en hel dag ved å merke av ved siden av en dato.
  3. Velg Slett øverst på siden.

Slett hele loggen din

1. Gå til siden med nett- og appaktivitet. Du blir kanskje bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Velg Mer Mer øverst til høyre > Alternativer for sletting > Avansert.
  3. Trykk på Velg dato > Alltid > Slett > Slett.

Merk: Hvis du vil slette elementer fra en spesifikk dag, trykker du på kalenderen øverst på siden for å finne datoen du er ute etter.

Forhindre at fremtidige søk lagres

1. Gå til siden for aktivitetslagring.
  2. Slå av «Søkene dine og surfeaktiviteten din».

Tips: Hvis du fra tid til annen ikke vil at søkene dine skal lagres, kan du surfe på Internett i privat modus. (Ikke logg på Google-kontoen din i det private vinduet.)

• Chrome: Finn ut hvordan du bruker inkognitomodus.
  • Andre nettlesere: Sjekk instruksjonene for nettleseren du bruker, for å se om den har en lignende modus for privat surfing.

Problemer med å slette tidligere søk

Slettede søk vises fortsatt i Kontoaktivitet-rapporten

Noen ganger kan søkene du sletter fra loggsiden, fortsatt være synlige i Google-oversikten i en kort periode.

Slettede søk vises fortsatt i siden for nett- og appaktivitet

Hvis søkene fremdeles vises etter at du har slettet dem, kan du prøve å tømme nettleserens buffer og fjerne informasjonskapslene.

Merk: Hvis du sletter søk fra én enhet, kan det hende du fortsatt ser dem i nett- og appaktiviteten på en annen enhet hvis denne enheten ikke er koblet til Internett. Søkene fjernes når den aktuelle enheten kobles til Internett.

Hva skjer med søke- og surfeaktivitet som slettes?

Når du sletter elementer fra loggen over nett- og appaktivitet, er de ikke knyttet til Google-kontoen din lenger. Google kan imidlertid lagre aktivitet separat for å hindre nettsøppel og misbruk, og for å forbedre tjenestene våre.

Nettleserloggen

Søkene dine og nettstedene du går til, kan også lagres i nettleseren eller i Google-verktøylinjen. Finn ut hvordan du sletter loggen i Chrome, Safari, Internet Explorer, verktøyraden og Firefox.