Slett søke- og surfeaktiviteten

Søke- og surfeaktiviteten din lagres i loggen over nett- og app-aktivitet når denne funksjonaliteten er slått på og du er logget på Google-kontoen din. Du bestemmer hva som lagres, og du kan slette det eller slå av innstillingen når du vil.

Slett søke- og surfeaktiviteten din

Du kan slette tidligere søk og annen aktivitet fra siden for nett- og app-aktivitet. Finn ut mer om hva som lagres i nett- og app-aktiviteten din.

På datamaskiner

Slett ett element om gangen

1. Gå til siden for nett- og appaktivitet. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Merk av i boksen ved siden av elementene du vil slette.
  3. Trykk på Slett øverst på siden.

Slett flere

1. Gå til siden for nett- og appaktivitet. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Trykk på papirkurvikonet øverst på siden.
  3. Velg den perioden av loggen du vil slette. For å slette alle elementer, trykk på Avansert > Alltid.
  4. Trykk på Slett > Slett.

Merk: Du kan slette elementer for en hel dag ved å merke av ved siden av en dato.

I Android-appen

Tips: Hvis du vil slette de nylige søkene dine under søkefeltet, kan du trykke og holde på søket du vil slette > OK. Søket slettes da fra Google-appen samt nett- og app-aktiviteten din.

Slett ett element om gangen

1. Gå til siden for nett- og appaktivitet. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Merk av i boksen ved siden av elementene du vil slette.
  3. Trykk på Slett øverst på siden.

Slett flere

1. Gå til siden for nett- og appaktivitet. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Trykk på papirkurvikonet øverst på siden.
  3. Velg den perioden av loggen du vil slette. For å slette alle elementer, trykk på Avansert > Alltid.
  4. Trykk på Slett > Slett.

Merk: Du kan slette elementer for en hel dag ved å merke av ved siden av en dato.

I iPhone- eller iPad-appen

Alle søk du gjør via Google-appen, lagres på iPhone- eller iPad-enheten (i enhetsloggen) og i loggen over nett- og appaktiviteten din.

Slett nylige søk fra enheter

Når du søker i Google-appen, kan du se at nylige søk vises som forslag under søkefeltet. Du kan slette disse søkene direkte fra søkefeltet.

1. Åpne Google-appen .
  2. Trykk i søkefeltet som vises når du åpner appen.
  3. Sveip søket du vil fjerne, mot venstre.
  4. Trykk på Slett.

Merk: Alle søkene du har slettet fra under søkefeltet, slettes også fra enhetsloggen på iPhone eller iPad, men en kopi av søkene blir liggende i loggen over nett- og appaktiviteten din.

Slett alle tidligere søk på enheter
  1. Åpne Google-appen .
  2. Trykk i søkefeltet som vises når du åpner appen.
  3. Trykk på Vis søkeloggen
  4. Oppe til høyre trykker du på Slett alt > Tøm loggen på enheten.

Merk: Alle søkene du har slettet fra Google-appen, blir slettet fra loggen på iPhone- eller- iPad-enheten, men en kopi av søkene blir værende i loggen over nett- og appaktiviteten din.

Slutt å lagre søk på enheten
  1. Åpne Google-appen .
  2. Trykk på bildet ditt øverst til venstre på startskjermen.
  3. Trykk på Personvern > Nettlesing.
  4. Slå av «Logg lagret på enheten» (grå). Når «Logg lagret på enheten» er slått av, blir ikke nye søk du gjør, lagret på enheten. Sidene du besøker, blir heller ikke lagret i «Nylige».
Slett søk fra loggen over nett- og appaktiviteten din

Alle søkene du har slettet fra Google-appen, slettes også fra loggen på iPhone- eller iPad-enheten, men en kopi av søkene blir liggende i loggen over nett- og appaktiviteten din. Følg instruksjonene nedenfor for å fjerne søkene fra loggen over nett- og appaktiviteten din.

Slett ett element om gangen

1. Gå til siden for nett- og appaktivitet. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Merk av i boksen ved siden av elementene du vil slette.
  3. Trykk på Slett øverst på siden.

Slett flere

1. Gå til siden for nett- og appaktivitet. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Trykk på papirkurvikonet øverst på siden.
  3. Velg den perioden av loggen du vil slette. For å slette alle elementer, trykk på Avansert > Alle datoer.
  4. Trykk på Slett > Slett.

Merk: Du kan slette elementer for en hel dag ved å merke av ved siden av en dato.

I mobilnettlesere

Slett ett element om gangen

1. Gå til siden for nett- og appaktivitet. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Merk av i boksen ved siden av elementene du vil slette.
  3. Trykk på Slett øverst på siden.

Slett flere

1. Gå til siden for nett- og appaktivitet. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Trykk på papirkurvikonet øverst på siden.
  3. Velg den perioden av loggen du vil slette. For å slette alle elementer, trykk på Avansert > Alle datoer.
  4. Trykk på Slett > Slett.

Merk: Du kan slette elementer for en hel dag ved å merke av ved siden av en dato.

Forhindre at fremtidige søk lagres

1. Gå til Kontologg-siden.
  2. Slå bryteren av.
  3. Trykk på Sett på pause.

Tips: Hvis du iblant ønsker å hindre at søkene dine lagres, kan du søke i et inkognitovindu i Google Chrome mens du ikke er logget på Google-kontoen din. Hvis du bruker en annen nettleser enn Google Chrome, kan du sjekke hjelpen for nettleseren din for å se om den har en tilsvarende funksjon for privat surfing.

Problemer med å slette loggen

Slettede loggoppføringer i rapporten for kontoaktivitet

Noen ganger kan søkene du sletter fra loggsiden, fortsatt være synlige i Google-oversikten i en kort periode.

Søkene vises fortsatt i på siden for nett- og app-aktivitet etter at du har slettet dem

Hvis søkene fremdeles vises etter at du har slettet dem, kan du prøve å tømme nettleserens buffer og fjerne informasjonskapslene.

Hva skjer med søke- og surfeaktiviteten når den slettes?

Når du sletter elementer fra loggen over nett- og appaktiviteten din, er de ikke knyttet til Google-kontoen din lenger. Google kan imidlertid lagre aktivitet separat for å hindre nettsøppel og misbruk, og for å forbedre tjenestene våre.

Nettleserloggen

Søkene dine og nettstedene du går til, kan også lagres i nettleseren eller i Google-verktøylinjen. Finn ut hvordan du sletter loggen i Chrome, Safari, Internet Explorer, verktøyraden og Firefox.

hc_author_kelly

Denne hjelpesiden er skrevet av Kaley, som jobber for brukerstøtteteamet for Google-kontoer. Legg gjerne igjen forslag til hvordan artikkelen kan forbedres.