Zoekopdrachten en andere activiteit verwijderen uit uw account

U kunt eerdere zoekopdrachten, browsegeschiedenis en andere activiteit verwijderen uit uw Google-account. U bepaalt zelf wat wordt opgeslagen in Mijn activiteit en kunt op elk gewenst moment het opslaan van de meeste activiteit stoppen.

Meer informatie over 'Mijn activiteit' en wat daar wordt opgeslagen.

Activiteit verwijderen die is opgeslagen in 'Mijn activiteit'

Maak een keuze uit de onderstaande opties als u een activiteit wilt zoeken en verwijderen die is opgeslagen in 'Mijn activiteit'. Wanneer u activiteit verwijdert, kan die actie niet ongedaan worden gemaakt.

Tip voor mobiele apparaten: Als u een item of bundel met gerelateerde activiteit snel wilt verwijderen, veegt u het item of de bundel naar rechts.

Afzonderlijke items verwijderen

Afzonderlijke items verwijderen, zoals een zoekopdracht die u heeft uitgevoerd op Google of een website die u heeft bezocht in Chrome:

1. Ga naar Mijn activiteit. U moet wellicht inloggen op uw Google-account.
  2. Zoek het item dat u wilt verwijderen. U kunt een item op een aantal manieren vinden, waaronder de volgende:
  3. Kies Meer Meeren vervolgens Verwijderen voor het item dat u wilt verwijderen.
  4. Bevestig uw keuze als dit wordt gevraagd.
Gerelateerde activiteit verwijderen

In 'Mijn activiteit' wordt vergelijkbare activiteit gegroepeerd in bundels. (Opmerking: In bundels wordt mogelijk niet alle vergelijkbare activiteit gegroepeerd.)

Activiteit in een bundel verwijderen:

1. Ga naar Mijn activiteit. U moet wellicht inloggen op uw Google-account.
  2. Ga naar de bundel die u wilt verwijderen. U kunt bundels op een aantal verschillende manieren vinden, waaronder de volgende:
  3. Kies Meer Meer en vervolgens Verwijderen bovenaan de bundel.
  4. Bevestig uw keuze.
Activiteit verwijderen met de zoekbalk en filters

Activiteit zoeken en verwijderen met de zoekbalk of door product- en datumfilters toe te voegen:

1. Ga naar Mijn activiteit. U moet wellicht inloggen op uw Google-account.
  2. Selecteer de zoekbalk of Filteren op datum en product bovenaan de pagina.
  3. Hier kunt u het volgende doen:
    • een zoekterm opgeven,
    • een periode toevoegen,
    • kiezen welke Google-producten u wilt opnemen. (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in 'Mijn activiteit'.)
  4. Selecteer Zoeken Zoeken bovenaan de pagina.
  5. Als u zoekresultaten wilt verwijderen, selecteert u Meer Meer naast de zoekbalk.
    • Bepaalde resultaten verwijderen: Kies Selecteren. Klik of tik op de items die u wilt verwijderen. Kies Verwijderen Verwijderen in de rechterbovenhoek.
    • Alle resultaten verwijderen: Kies Resultaten verwijderen.
  6. Bevestig uw keuze.
Activiteit voor een bepaalde dag of periode verwijderen

Alle activiteit van vandaag, gisteren of een andere dag of periode verwijderen:

1. Ga naar Mijn activiteit. U moet wellicht inloggen op uw Google-account.
  2. Kies Meer Meeren vervolgens Activiteit verwijderen op basis van in de banner 'Mijn activiteit'.
  3. Kies de dag of periode.
  4. Selecteer Verwijderen.
  5. Bevestig uw keuze.
Alles in 'Mijn activiteit' verwijderen

Alle activiteit verwijderen die is opgeslagen in 'Mijn activiteit':

1. Ga naar Mijn activiteit. U moet wellicht inloggen op uw Google-account.
  2. Kies Meer Meeren vervolgens Activiteit verwijderen op basis van in de banner 'Mijn activiteit'.
  3. Selecteer de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Onbeperkt onder 'Verwijderen op basis van datum'.
  4. Selecteer Verwijderen.
  5. Bevestig uw keuze.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt de meeste informatie beheren die wordt opgeslagen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit helemaal stoppen

Voorkomen dat uw zoekopdrachten, browsegeschiedenis en meeste andere activiteit wordt opgeslagen in 'Mijn activiteit':

1. Ga naar Activiteitsopties. U moet wellicht inloggen op uw Google-account.
  2. Zet de schakelaar uit naast de activiteit die u niet wilt opslaan.
  3. Selecteer Onderbreken om te bevestigen.
Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

Als u af en toe wilt voorkomen dat activiteit wordt opgeslagen in uw account, kunt u privé zoeken en browsen op internet. Log niet in op uw Google-account in het privévenster.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'

Als u items verwijdert en deze nog steeds worden weergegeven in 'Mijn activiteit':

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet. Als u items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kunnen ze nog steeds worden weergegeven op andere apparaten die offline zijn. Wanneer het offline apparaat weer verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Wis het cachegeheugen van de browser en verwijder de cookies. Meer informatie over het wissen van het cachegeheugen en het verwijderen van de cookies in Chrome. Als u een andere browser gebruikt, controleert u de betreffende instructies voor het wissen van het cachegeheugen en het verwijderen van de cookies.

Wat er gebeurt met verwijderde activiteit

Wanneer u items verwijdert uit 'Mijn activiteit' worden ze definitief verwijderd uit uw Google-account. U ontvangt geen suggesties, zoals zoektermen of aanbevolen video's, meer op basis van activiteit die u heeft verwijderd.

Google kan bepaalde gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services bewaren in uw account. Als u bijvoorbeeld een zoekopdracht verwijdert, weten we nog steeds dat u een zoekopdracht heeft uitgevoerd (maar niet waarnaar u heeft gezocht).

Activiteit verwijderen die is opgeslagen op andere plaatsen

Uw activiteit is mogelijk opgeslagen op andere plaatsen dan in 'Mijn activiteit'. U kunt de meeste activiteit verwijderen die is opgeslagen in die producten.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in uw account

Niet alle activiteit die is opgeslagen in uw account, wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'. Als u Locatiegeschiedenis bijvoorbeeld heeft ingeschakeld, wordt die activiteit opgeslagen op uw Maps-tijdlijn.

Activiteit verwijderen die is opgeslagen op andere plaatsen in uw account:

1. Ga naar Mijn activiteit. Wellicht moet u inloggen op uw Google-account.
  2. Kies Meer Meeren vervolgens Andere Google-activiteit in de banner 'Mijn activiteit'.
  3. Vervolgens kunt u:
    • Bepaalde activiteit verwijderen: Selecteer Verwijderen onder de activiteit die u wilt verwijderen. Bevestig uw keuze.
    • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Selecteer de betreffende optie onder de activiteit die u wilt verwijderen. U wordt naar een pagina gebracht waar u die activiteit kunt verwijderen.
Activiteit verwijderen uit uw browser

Uw activiteit wordt mogelijk opgeslagen in uw browser, ook als u deze verwijdert uit 'Mijn activiteit'.

Meer informatie over het verwijderen van de browsegeschiedenis en andere browsergegevens in Chrome.

Als u een andere browser gebruikt, bekijkt u de betreffende instructies voor het verwijderen van de browsegeschiedenis en andere browsergegevens.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services

Wanneer u producten en services van Google gebruikt, bewaren we bepaalde gegevens in uw Google-account, zoals wanneer en hoe u bepaalde functies gebruikt. We bewaren deze gegevens ook als u activiteit of andere items verwijdert.

• Als u bijvoorbeeld naar 'Mijn activiteit' gaat en een zoekopdracht verwijdert die u heeft uitgevoerd op Google, weten we mogelijk nog steeds hoe vaak u zoekopdrachten uitvoert. Waarnaar u heeft gezocht, wordt niet meer opgeslagen in uw account.

In het Privacybeleid van Google wordt uitgelegd hoe we deze gegevens gebruiken. Aan de hand van deze gegevens kunnen we bijvoorbeeld het volgende doen:

• Spam en misbruik voorkomen
  • Onze producten en services verbeteren en nieuwe ontwikkelen
  • Inzicht krijgen in hoe verschillende producten en functies elkaar beïnvloeden
  • Zakelijke insights krijgen, zoals hoeveel mensen bepaalde producten of functies gebruiken en hoelang

We bewaren deze gegevens zolang ze relevant zijn voor doeleinden zoals de bovenstaande. Als u uw account verwijdert, verwijderen we deze gegevens uit het account.

Meer informatie over de gegevens die we verzamelen en waarom.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.