Zoekgeschiedenis verwijderen

Google Webgeschiedenis biedt u betere zoekresultaten en aanbevelingen in verschillende Google-producten, gebaseerd op uw eerder uitgevoerde zoekopdrachten. U beheert zelf uw webgeschiedenis. U kunt deze op elk gewenst moment verwijderen of uitschakelen.

Wilt u de zoekgeschiedenis op uw telefoon verwijderen? Lees het artikel Webgeschiedenis op een mobiel apparaat voor meer informatie.

Manieren om uw webgeschiedenis te verwijderen

Afzonderlijke zoekopdrachten uit het verleden verwijderen

U kunt afzonderlijke zoekopdrachten uit uw webgeschiedenis verwijderen in plaats van uw hele webgeschiedenis te verwijderen.

1. Ga naar de pagina met uw webgeschiedenis op google.com/history?hl=nl.
  2. Vink het selectievakje aan naast de zoekopdrachten die u wilt verwijderen.
    Tip: gebruik het zoekvak boven aan de pagina om te zoeken in uw webgeschiedenis. U kunt uw geschiedenis ook filteren op categorieën als Web, Afbeeldingen en Video's met behulp van de links aan de linkerkant.
  3. Klik op Items verwijderen boven aan de pagina.
    Items te verwijderen uit de zoekresultaten
Ga naar mijn webgeschiedenis
Alle zoekopdrachten uit het verleden verwijderen

U kunt al uw zoekopdrachten uit het verleden verwijderen uit uw webgeschiedenis. Het kan echter beter zijn om afzonderlijke zoekopdrachten te verwijderen dan uw hele webgeschiedenis, omdat uw geschiedenis ervoor zorgt dat u betere resultaten en aanbevelingen krijgt.

1. Ga naar de pagina met uw webgeschiedenis op google.com/history?hl=nl.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina met uw webgeschiedenis op het tandwielpictogram  > Instellingen.
  3. Klik op Alles verwijderen en klik vervolgens op de knop Alles verwijderen om dit te bevestigen.
    Delete All Webgeschiedenis
Ga naar de instellingen van mijn webgeschiedenis
Webgeschiedenis uitschakelen om het opslaan van toekomstige zoekopdrachten te voorkomen
Tip: als u af en toe wilt voorkomen dat uw zoekopdrachten worden opgeslagen, maakt u gebruik van een incognitovenster in Google Chrome, terwijl u niet bent ingelogd op uw Google-account. Als u een andere browser dan Google Chrome gebruikt, controleert u in de Help-informatie van uw browser of deze een vergelijkbare modus voor privé browsen biedt.

U kunt uw webgeschiedenis uitschakelen om te voorkomen dat toekomstige zoekopdrachten worden opgeslagen in uw webgeschiedenis.

1. Ga naar de pagina met uw webgeschiedenis op google.com/history?hl=nl.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina met uw webgeschiedenis op het tandwielpictogram  > Instellingen.
  3. Klik op Uitschakelen.
Ga naar de instellingen van mijn webgeschiedenis
Uw browsergeschiedenis verwijderen
Uw zoekopdrachten kunnen ook worden opgeslagen in uw browser of de Google Toolbar. Meer informatie over het verwijderen van uw geschiedenis in Chrome, Safari, Internet Explorer, de Toolbar en Firefox.

Problemen met het verwijderen van uw webgeschiedenis

Verwijderde geschiedenis in uw accountactiviteitsrapport
Items die u uit uw webgeschiedenis heeft verwijderd, kunnen voorkomen in uw accountactiviteitsrapport als Accountactiviteit de informatie heeft opgeslagen voordat u deze verwijderde.
Webgeschiedenis wordt nog steeds weergegeven nadat deze is verwijderd

Als uw webgeschiedenis nog steeds wordt weergegeven nadat u deze heeft verwijderd, probeert u het cachegeheugen en de cookies van uw browser te wissen. Als na het wissen van het cachegeheugen en de cookies het probleem niet is opgelost, voert u de volgende stappen uit:

1. Volg de bovenstaande instructies voor het verwijderen van alle zoekopdrachten uit het verleden.
  2. Klik op uw foto of het e-mailadres in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Klik op Uitloggen.
  4. Log opnieuw in op uw account op accounts.google.com.

Wat er met uw geschiedenis gebeurt wanneer deze wordt verwijderd

Wanneer u items uit uw webgeschiedenis verwijdert, zijn deze niet langer gekoppeld aan uw Google-account. Google kan zoekopdrachten echter opslaan in een afzonderlijk logboeksysteem om spam en misbruik te voorkomen en onze services te verbeteren.