Zoekopdrachten en de browseractiviteit verwijderen

Uw zoekopdrachten en de browseractiviteit worden opgeslagen in uw Web- en app-activiteit wanneer deze functie is ingeschakeld en u bent ingelogd op uw Google-account. U bepaalt wat er wordt opgeslagen en u kunt uw zoekopdrachten en browseractiviteit op elk gewenst moment verwijderen of de instelling uitschakelen.

Uw zoekopdrachten en de browseractiviteit verwijderen

U kunt uw zoekopdrachten en andere activiteit verwijderen op de pagina 'Web- en app-activiteit'. Meer informatie over wat wordt opgeslagen in uw Web- en app-activiteit.

Computer

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Vink het selectievakje aan naast het item dat u wilt verwijderen. U kunt een hele dag aan items verwijderen door het selectievakje naast een datum aan te vinken.
  3. Selecteer Verwijderen boven aan de pagina.

De volledige geschiedenis verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek Meer Meer > Opties verwijderen > Geavanceerd.
  3. Kies Datum selecteren > Onbeperkt > Verwijderen > Verwijderen.

Opmerking: Als u items voor een bepaalde datum wilt verwijderen, selecteert u de kalender boven aan de pagina om de gewenste datum te zoeken.

Android

Afzonderlijke items verwijderen

1. Tik op Activiteit beheren in het gedeelte Web- en app-activiteit van Activiteitsopties. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Vink het selectievakje aan naast het item dat u wilt verwijderen. U kunt een hele dag aan items verwijderen door het selectievakje naast een datum aan te vinken.
  3. Tik boven aan de pagina op Verwijderen.

De volledige geschiedenis verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek Meer Meer> Opties verwijderen > Geavanceerd.
  3. Tik op Datum selecteren > Onbeperkt > Verwijderen > Verwijderen.

Tip: Als u uw recente zoekopdrachten onder het zoekvak wilt verwijderen, tikt u lang op de zoekopdracht die u wilt verwijderen > OK. De zoekopdracht wordt verwijderd uit de Google-app en uw Web- en app-activiteit.

iPhone en iPad

Alle zoekopdrachten die u met de Google-app uitvoert, worden opgeslagen op uw iPhone of iPad (apparaatgeschiedenis) en in uw Web- en app-activiteit.

Recente zoekopdrachten verwijderen van uw apparaat

Wanneer u zoekt in de Google-app, worden er mogelijk recente zoekopdrachten als suggesties onder het zoekvak weergegeven. U kunt deze zoekopdrachten rechtstreeks uit het zoekvak verwijderen.

1. Open de Google-app .
  2. Tik op het zoekvak dat wordt weergegeven wanneer u de app opent.
  3. Veeg de zoekopdracht die u wilt verwijderen naar links.
  4. Tik op Verwijderen.

Opmerking: Alle zoekopdrachten die u onder het zoekvak heeft verwijderd, worden ook verwijderd uit de apparaatgeschiedenis van uw iPhone of iPad. Er wordt wel een kopie van de zoekopdrachten bewaard in uw Web- en app-activiteit.

Alle eerdere zoekopdrachten verwijderen van uw apparaat
  1. Open de Google-app .
  2. Tik op het zoekvak dat wordt weergegeven wanneer u de app opent.
  3. Selecteer Zoekgeschiedenis weergeven.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Alles wissen > Apparaatgeschiedenis wissen.

Opmerking: Alle zoekopdrachten die u uit de Google-app heeft verwijderd, worden ook verwijderd uit de apparaatgeschiedenis van uw iPhone of iPad. Er wordt wel een kopie van de zoekopdrachten bewaard in uw Web- en app-activiteit.

Het opslaan van zoekopdrachten op uw apparaat stoppen
  1. Open de Google-app .
  2. Tik in de linkerbovenhoek op uw foto of e-mailadres.
  3. Selecteer Privacy > Browsen.
  4. Schakel Apparaatgeschiedenis uit. Wanneer Apparaatgeschiedenis is uitgeschakeld, worden nieuwe zoekopdrachten niet opgeslagen op uw apparaat en worden de pagina's die u bezoekt, niet opgeslagen op de pagina Recent.
Zoekopdrachten verwijderen uit uw Web- en app-activiteit

Alle zoekopdrachten die u uit de Google-app heeft verwijderd, worden ook verwijderd uit de apparaatgeschiedenis van uw iPhone of iPad. Er wordt wel een kopie van de zoekopdrachten bewaard in uw Web- en app-activiteit. Volg de onderstaande instructies om de zoekopdrachten uit uw Web- en app-activiteit te verwijderen.

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Vink het selectievakje aan naast het item dat u wilt verwijderen. U kunt een hele dag aan items verwijderen door het selectievakje naast een datum aan te vinken.
  3. Selecteer Verwijderen boven aan de pagina.

De volledige geschiedenis verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek Meer Meer> Opties verwijderen > Geavanceerd.
  3. Kies Datum selecteren > Onbeperkt > Verwijderen > Verwijderen.

Opmerking: Als u items voor een bepaalde datum wilt verwijderen, tikt u op de kalender boven aan de pagina om de gewenste datum te zoeken.

Voorkomen dat toekomstige zoekopdrachten worden opgeslagen

1. Ga naar de pagina Activiteitsopties.
  2. Schakel 'Uw zoekopdrachten en browse-activiteit' uit.

Tip: Als u af en toe wilt voorkomen dat uw zoekopdrachten worden opgeslagen, kunt u privé browsen op internet. (Log niet in op uw Google-account in het privévenster.)

• Chrome: bekijk informatie over het gebruik van de incognitomodus.
  • Andere browsers: controleer in de Help-informatie van uw browser of deze een vergelijkbare modus voor privé browsen biedt.

Problemen bij het verwijderen van eerdere zoekopdrachten

Verwijderde zoekopdrachten worden nog steeds weergegeven in het rapport Accountactiviteit

Zoekopdrachten die u verwijdert van de pagina Geschiedenis, blijven soms nog enige tijd zichtbaar op het Google Dashboard.

Verwijderde zoekopdrachten worden nog steeds weergegeven op de pagina 'Web- en app-activiteit'

Als zoekopdrachten nog steeds worden weergegeven nadat u ze heeft verwijderd, moet u mogelijk het cachegeheugen en de cookies van uw browser wissen.

Opmerking: Als u zoekopdrachten van één bepaald apparaat verwijdert, kunnen ze nog steeds worden weergegeven in uw Web- en app-activiteit op een ander apparaat als dat apparaat geen verbinding heeft met internet. De zoekopdrachten worden verwijderd zodra het apparaat verbinding heeft met internet.

Wat er gebeurt met verwijderde zoekopdrachten en browseractiviteit

Wanneer u items uit uw Web- en app-activiteit verwijdert, worden deze niet meer gekoppeld aan uw Google-account. Google kan activiteit echter apart opslaan om spam en misbruik te voorkomen en om onze services te verbeteren.

Browsergeschiedenis

Uw zoekopdrachten en de sites die u bezoekt kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Bekijk meer informatie over het opslaan van uw browsergeschiedenis in Chrome, Safari, Internet Explorer, Google Toolbar en Firefox.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.