Je activiteit verwijderen

Als je sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van je activiteiten opgeslagen in je Google-account. Je kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in Mijn activiteit. Daarnaast kun je het opslaan van de meeste activiteit op elk moment stoppen.

Alle activiteit verwijderen

1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Klik boven je activiteit op Verwijderen .
  3. Klik op Onbeperkt.
  4. Klik op Volgende en dan Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die je hebt gedaan op Google of een website die je hebt bezocht in Chrome:
  1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Scroll omlaag naar je activiteit.
  3. Zoek het item dat je wilt verwijderen. Je kunt een item op een aantal manieren vinden:
    • Browsen op basis van dag.
    • Een zoekopdracht doen of filters gebruiken.
  4. Klik bij het item dat je wilt verwijderen op Verwijderen .

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Scroll omlaag naar je activiteit.
  3. Filter je activiteit. Je kunt tegelijkertijd op datum en product filteren.
    • Filteren op datum: Selecteer Agenda event. Selecteer een datum om activiteit van vóór die datum te vinden.
    • Filteren op product: Selecteer Zoeken Zoeken. Selecteer de producten die je wilt opnemen. Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in Mijn activiteit.
  4. Verwijder de activiteit.
    • Alle activiteit verwijderen waarop je hebt gefilterd: Selecteer naast de zoekbalk de optie Verwijderen en dan Resultaten verwijderen.
    • Bepaalde items verwijderen: Selecteer bij het item dat je wilt verwijderen de optie Verwijderen .

Je activiteit automatisch verwijderen

Je kunt een deel van de activiteit in je Google-account automatisch verwijderen.

1. Ga op je computer naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op een activiteit of geschiedenisinstelling die je automatisch wilt verwijderen.
  4. Klik op Automatisch verwijderen.
  5. Klik op de knop voor hoelang je de activiteit wilt bewaren en dan Volgende en dan Bevestigen om je keuze op te slaan.

Tip: Sommige activiteiten verlopen eerder dan de periode die je kiest. Locatiegegevens over de algemene omgeving van je apparaat en het IP-adres worden bijvoorbeeld na 30 dagen automatisch verwijderd uit je Web- en app-activiteit.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Je activiteit is misschien opgeslagen op andere plaatsen dan in Mijn activiteit. Als je bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis hebt aangezet, wordt die activiteit opgeslagen in je Maps-tijdlijn. Je kunt de meeste activiteit verwijderen die op de plaatsen van de tijdlijn is opgeslagen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in je account

1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Klik boven je activiteit in de zoekbalk op Meer Meer en dan Andere Google-activiteit.
  3. Je kunt nu het volgende doen:
    • Bepaalde activiteit verwijderen: Klik onder de activiteit op Verwijderen en dan Verwijderen.
    • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Klik onder de activiteit op Bezoeken, Bekijken of Beheren.

Browseractiviteit verwijderen

Je activiteit wordt misschien opgeslagen in je browser, zelfs als je de activiteit verwijdert uit Mijn activiteit.

Activiteit uitzetten en verwijderen

Je kunt de meeste informatie beheren in Mijn activiteit.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op een activiteit of geschiedenisinstelling die je niet wilt opslaan.
  4. Selecteer Uitzetten onder de instelling die je niet wilt opslaan.
  5. Volg de stappen om de instelling uit te zetten of kies Uitzetten of Uitzetten en activiteit verwijderen.
    • Als je Uitzetten en activiteit verwijderen kiest, volg je de stappen om te selecteren en te bevestigen welke activiteit je wilt verwijderen.

Tip: Sommige activiteit wordt niet opgenomen in Mijn activiteit.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

Je kunt op internet privé zoeken en browsen.

Tip: Als je in een venster voor privé browsen inlogt op je Google-account, kan je zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit vind je terug in Mijn activiteit

• Zorg dat het apparaat is verbonden met internet. Als je items uit Mijn activiteit verwijdert op het ene apparaat, kun je ze misschien nog zien op andere apparaten die offline zijn. Als het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Wis het cachegeheugen en de cookies.

Hoe je activiteit wordt verwijderd

Zodra je activiteit handmatig of automatisch wordt verwijderd, beginnen wij met de verwijdering ervan uit het product en onze systemen.

Ten eerste streven we ernaar de activiteit onmiddellijk te verwijderen zodat deze niet langer zichtbaar is en de gegevens niet meer kunnen worden gebruikt om de Google-functionaliteit te personaliseren.

Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens beveiligd en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Google kan je helpen gegevens automatisch of handmatig te verwijderen. Daarnaast verwijdert Google bepaalde activiteit misschien al eerder als deze niet meer nuttig is voor je gebruikerservaring.

Voor beperkte doeleinden, zoals zakelijke of wettelijke vereisten, kan Google bepaalde gegevens gedurende een langere periode bewaren.