Tapahtumien poistaminen

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa tapahtumistasi tallennetaan Google-tilillesi. Voit katsella ja poistaa tätä toimintaa Omissa tapahtumissa, ja voit lopettaa useimpien tapahtumien tallentamisen koska tahansa.

Tapahtuman poistaminen manuaalisesti

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse hakupalkin oikealta puolelta LisääLisää ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  5. Valitse Poista päivämäärän mukaan ‑kohdasta alanuoli Alanuoli ja sitten Koko historia.
  6. Valitse Poista.

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Tapahtuma voi olla esimerkiksi Googlessa tehty haku tai Chromessa avattu verkkosivusto.

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. Valitse hakupalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Kohdenäkymä.
    • Hae tai käytä suodattimia.
  5. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Lisää Lisääja sitten Poista.

Samanlaisten kohteiden poistaminen

Huom. Ryhmät eivät välttämättä sisällä kaikkia samanlaisia tapahtumia.

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Etsi poistettava tapahtumien ryhmä. Voit etsiä sitä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. (Jos ryhmiä ei näy, valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Pakettinäkymä.)
    • Hae sivun yläreunasta hakusanalla tai käytä suodattimia.
    • Etsi tapahtumia päivämäärän tai tuotteen perusteella.
  5. Valitse ryhmän yläreunasta Lisää Lisääja sitten Poista.

Tapahtumien poistaminen päivämäärän tai tuotteen perusteella

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse sivun yläreunasta Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan.
  5. Tämän jälkeen voit
    • valita ajanjakson. Valitse Käytä.
    • valita, mitkä Google-tuotteet luetaan mukaan. Valitse Käytä.
      (Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna tapahtumia Omiin tapahtumiin.)
  6. Valitse sivun yläreunasta Hae .
  7. Jos haluat poistaa tapahtuman, valitse hakukentän vierestä Lisää Lisää.
    • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Napauta Valitse. Napauta poistettavia kohteita. Valitse oikeasta yläreunasta Poista Poista.
    • Kaikkien kohteiden poistaminen: Valitse Poista tulokset.

Tapahtuman poistaminen automaattisesti

Voit poistaa automaattisesti joitakin Google-tilisi tapahtumista.

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta ja sitten Hallinnoi historiaa.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Säilytä toimintaa.
  5. Valitse vaihtoehdoista, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi, ja tallenna valintasi valitsemalla ja sitten Seuraava ja sitten Vahvista.

Huom. Osa tapahtumista voi vanhentua valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin.

Tapahtumien poistaminen muista paikoista

Toimintaasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön Sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle. Voit poistaa suurimman osan näihin paikkoihin tallennetuista tapahtumista.

Muiden tilille tallennettujen tapahtumien poistaminen

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse hakupalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  5. Tämän jälkeen voit
    • Poistaa tietyt tapahtumat: valitse tapahtuman alapuolelta Poista
    • Siirtyä paikkaan, jossa voit poistaa tapahtumia: valitse tapahtuman alapuolelta Siirry.
Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

• Lue lisää Chromen selaushistorian ja muun selausdatan poistamisesta.
  • Jos käytät jotakin muuta selainta, katso lisätietoja tietojen poistamisesta sen ohjeista.

Tapahtumien tallennuksen keskeyttäminen

Voit valita suurimman osan Omissa tapahtumissa näytettävissä tiedoista.

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Ylläpidä toimintojen hallinnan asetuksia.
  4. Poista käytöstä tapahtumat, jota et halua tallentaa.

Huom. Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen estäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Huom. Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaus

Poistetut tapahtumat näkyvät Omissa tapahtumissa

• Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat yhä näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.

Tiedot tuotteiden ja palveluiden käytöstäsi

Kun käytät Googlen tuotteita ja palveluita, Google-tilillesi tallennetaan tietoja käytöstä, esimerkiksi miten ja milloin käytät tiettyjä ominaisuuksia.

Tieto tuotteen tai palvelun käytöstä säilyy tilillä, vaikka poistat tapahtuman muita tietoja. Jos esimerkiksi poistat haun Omista tapahtumista, hakutapahtuma näkyy yhä tililläsi, mutta tiedot hakukohteesta poistetaan.

Googlen tietosuojakäytännössä selitetään, kuinka käytämme näitä tietoja. Ne auttavat Googlea esimerkiksi

• estämään roskapostia ja väärinkäyttöä
  • parantamaan tuotteita ja palveluita sekä kehittämään uusia
  • ymmärtämään, kuinka eri tuotteet ja ominaisuudet vaikuttavat toisiinsa
  • saamaan yritystoiminnan kannalta tärkeitä tietoja, kuten tuotteiden ja ominaisuuksien käyttäjämääriä ja käyttöaikoja.

Tietoja säilytetään niin kauan kuin niistä on apua yllä mainituissa asioissa. Jos poistat tilisi, tiedot poistetaan samalla.

Lue lisää Googlen keräämästä datasta ja keräämisen syistä.