Tapahtumien poistaminen

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa tapahtumistasi tallennetaan Google-tilillesi. Voit katsella ja poistaa tätä toimintaa Omissa tapahtumissa, ja voit lopettaa useimpien tapahtumien tallentamisen koska tahansa.

Tapahtuman poistaminen manuaalisesti

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse hakukentän oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  5. Valitse Poista päivämäärän mukaan ‑kohdasta alanuoli Alanuoli ja sitten Koko historia.
  6. Valitse Poista.

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Tapahtuma voi olla esimerkiksi Google-haku tai Chromessa avattu verkkosivusto.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. Valitse hakukentän oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Kohdenäkymä.
    • Hae tai käytä suodattimia.
  5. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Lisää Lisääja sitten Poista.

Samanlaisten kohteiden poistaminen

Huom. Ryhmät eivät välttämättä sisällä kaikkia samanlaisia tapahtumia.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Etsi poistettava tapahtumien ryhmä. Voit etsiä sitä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. (Jos ryhmiä ei näy, valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisääja sitten Pakettinäkymä.)
    • Hae sivun yläreunasta hakusanalla tai käytä suodattimia.
    • Etsi tapahtumia päivämäärän tai tuotteen perusteella.
  5. Valitse ryhmän yläreunasta Lisää Lisääja sitten Poista.

Tapahtumien poistaminen päivämäärän tai tuotteen perusteella

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse sivun yläreunasta Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan.
  5. Tämän jälkeen voit
    • valita ajanjakson Valitse Käytä.
    • valita, mitkä Google-tuotteet luetaan mukaan. Valitse Käytä.
      (Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna tapahtumia Omiin tapahtumiin.)
  6. Poista tapahtuma valitsemalla hakukentän vierestä Lisää Lisää.
    • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Napauta Valitse. Napauta poistettavia kohteita. Valitse oikeasta yläreunasta Poista Poista.
    • Kaikkien kohteiden poistaminen: Valitse Poista tulokset.

Tapahtuman poistaminen automaattisesti

Voit poistaa automaattisesti joitakin Google-tilisi tapahtumista.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta tai YouTube-historia ja sitten Historiavalinnat.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Säilytä toimintaa.
  5. Valitse vaihtoehdoista, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi, ja tallenna valintasi valitsemalla ja sitten Seuraava Vahvista.

Huom. Osa tapahtumista voi vanhentua valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin.

Tapahtumien poistaminen muista paikoista

Toimintaasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön Sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle. Voit poistaa suurimman osan näihin paikkoihin tallennetuista tapahtumista.

Muiden tilille tallennettujen tapahtumien poistaminen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse hakukentän oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  5. Tämän jälkeen voit
    • poistaa tietyt tapahtumat: valitse tapahtuman alapuolelta Poista
    • siirtyä paikkaan, jossa voit poistaa tapahtumia: valitse tapahtuman alapuolelta Siirry.
Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Tapahtumien tallennuksen keskeyttäminen

Voit valita suurimman osan Omissa tapahtumissa näytettävissä tiedoista.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Ylläpidä toimintojen hallinnan asetuksia.
  4. Poista käytöstä tapahtumat, jota et halua tallentaa.

Huom. Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen estäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Huom. Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaaminen

Poistetut tapahtumat näkyvät Omissa tapahtumissa

• Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat yhä näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.

Tapahtumiesi poistamistavat

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa tapahtumistasi tallennetaan Google-tilillesi. Suurin osa tästä datasta säilytetään, kunnes poistat sen esimerkiksi manuaalisesti tai asettamalla ajanjaksoja, jolloin data poistetaan automaattisesti Omista tapahtumista. Osa datasta voi vanheta aiemmin.

Kun poistat dataa, noudatamme käytäntöä, jonka mukaisesti poistamme sen kokonaan tililtäsi turvallisesti. Aloitamme poistamalla poistetun tapahtuman heti myös näkyviltä, eikä sitä enää käytetä Google-kokemuksesi personoimiseen. Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Vaikka poistat tapahtumasi, osa Google-palveluiden käyttöä koskevasta datasta saatetaan säilyttää niin kauan kuin Google-tilisi on olemassa. Jos esimerkiksi poistat haun Omista tapahtumista, hakutapahtuma näkyy yhä tililläsi, mutta tiedot hakukohteesta poistetaan.

Joskus erityiset liiketoiminnan tarpeet tai lainsäädännön vaatimukset edellyttävät, että säilytämme tiettyjä tietoja pitkään. Kun poistat Google-tilisi, suuri osa näistä tiedoista poistetaan samalla.

Lue, mitä dataa säilytämme ja miksi.