Radera din aktivitet

När du använder Googles webbplatser, appar och tjänster sparas viss aktivitet i ditt Google-konto. Du kan se och radera denna aktivitet i Min aktivitet, och du kan när som helst sluta spara det mesta av aktiviteten.

Radera all aktivitet

1. Öppna myactivity.google.com på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny och sedan Radera aktivitet efter.
  3. Klicka på Sedan kontot skapades under Radera aktivitet.
  4. Klicka på Nästa och sedan Radera.

Radera enskilda aktiviteter

Detta kan till exempel vara en sökning du gjort på Google eller en webbplats du besökt i Chrome:
  1. Öppna myactivity.google.com på datorn.
  2.  Klicka på menyn Meny uppe till vänster och sedan  Objektvy.
  3. Scrolla ned till din aktivitet.
  4. Leta rätt på objektet som du vill radera. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra dag för dag.
    • Sök eller använd filter.
  5. Klicka på Mer Mer på objektet som du vill radera och sedan Radera

Radera relaterade objekt

Obs! All liknande aktivitet kanske inte har grupperats tillsammans.
  1. Öppna myactivity.google.com på datorn.
  2. Scrolla ned till aktiviteten.
  3. Hitta aktivitetsgruppen du vill radera. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra dag för dag. (Om objekten inte visas grupperade:  Klicka på menyn Meny  uppe till vänster och sedan Gruppvy.)
    • Sök efter en term eller använd filtren.
    • Hitta aktiviteten genom att ordna efter datum eller produkt.
  4. Välj Mer Mer högst upp i en grupp och sedan Radera.

Radera aktivitet efter datum eller produkt

1. Öppna myactivity.google.com på datorn.
  2. Scrolla ned till din aktivitet
  3. Välj Filtrera efter datum och produkt.
  4. Nu kan du göra följande:
    • lägga till ett datumintervall Tryck på Använd.
    • Välj vilka Google-produkter du vill ta med. Tryck på Tillämpa. (Obs! Med vissa av Googles produkter sparas ingen aktivitet i Min aktivitet).
  5. Välj Mer Mer bredvid sökfältet och radera aktiviteten.
    • Radera enskilda objekt:Tryck på Objektvy. Välj  Mer Mer bredvid objekten du vill radera och sedan Radera Radera.
    • Radera alla objekt: välj Radera resultat.

Radera aktivitet automatiskt

Du kan ställa in att viss aktivitet i Google-kontot ska raderas automatiskt.

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Hantera aktivitetsinställningarna under Aktivitetsinställningar.
  4. Klicka på Radera automatiskt under Webb- och appaktivitet, YouTube-historik eller Platshistorik.
  5. Klicka på önskat alternativ för hur länge aktiviteten ska sparas och sedanNästa och sedan spara valet genom att klicka på Bekräfta.

Obs! Viss aktivitet kan tas bort tidigare än efter den angivna tiden.

Radera aktivitet på andra ställen

Din aktivitet kan sparas på andra ställen än i Min aktivitet. Om du till exempel har aktiverat Platshistorik sparas den aktiviteten på tidslinjen i Maps i stället. Du kan radera det mesta av den aktivitet som sparats på dessa ställen.

Radera annan aktivitet som sparats i kontot

1. Öppna myactivity.google.com på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny uppe till vänster och sedan Annan aktivitet på Google.
  3. Nu kan du göra följande:
  • Radera viss aktivitet: Välj Radera under aktiviteten.
  • Fortsätta till rätt ställe där aktiviteten kan raderas: Välj Besök under aktiviteten.

Radera aktivitet i webbläsaren

Aktivitet kan sparas i webbläsaren även om du tar bort den från Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet

Du bestämmer över merparten av den information som visas i Min aktivitet.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Hantera aktivitetsinställningarna under Aktivitetsinställningar.
  4. Inaktivera aktiviteten som inte ska sparas.

Obs! All aktivitet finns inte med i Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet tillfälligt

Du kan söka och surfa på webben privat.

Obs! Om du loggar in på Google-kontot när du surfar privat kan din sökaktivitet sparas i kontot.

Åtgärda problem

Raderad aktivitet visas i Min aktivitet

• Kontrollera att enheten är ansluten till internet. Om du tar bort objekt från Min aktivitet på en enhet kan de fortfarande visas på enheter som är offline. När enheten sedan ansluts till internet tas objekten bort.
  • Rensa cacheminne och cookies.

Så raderas aktivitet

När du väljer att radera aktivitet manuellt eller när aktivitet raderas automatiskt baserat på inställningen för automatisk radering påbörjar vi omedelbart processen med att ta bort den i produkten och våra system.

Vår första prioritet är att ta bort den så att den inte längre visas, och denna data får inte längre användas för att anpassa din upplevelse av Google.

Sedan inleds en process som är utformad för att säkerställa att data raderas fullständigt och på ett säkert sätt från våra lagringssystem.

Google kan utöver att hjälpa dig att radera data manuellt eller automatiskt även radera viss typ av aktivitet snabbare när den inte längre är användbar för att förbättra din upplevelse.

Google kan behöva lagra vissa typer av data under en längre tidsperiod i begränsade syften, till exempel för företagskrav eller juridiska krav.