Slett aktiviteten din

Når du bruker Google-nettsteder, -apper og -tjenester, lagres noe av aktiviteten i Google-kontoen din. Du kan se og slette denne aktiviteten i Min aktivitet, og du kan når som helst stoppe lagring av de fleste typer aktivitet.

Slett all aktivitet

1. Gå til myactivity.google.com på en datamaskin.
  2. Øverst til venstre klikker du på Meny Meny og så Slett aktivitet etter.
  3. Klikk på Alltid under «Slett aktiviteten».
  4. Klikk på Neste og så Slett.

Slett aktivitetselementer enkeltvis

Dette kan for eksempel være et søk du har gjort på Google, eller et nettsted du har besøkt i Chrome:
  1. Gå til myactivity.google.com på en datamaskin.
  2.  Øverst til venstre klikker du på Meny Meny og så  Elementvisning.
  3. Rull ned til aktiviteten din.
  4. Finn elementet du vil slette. Du kan finne elementer på forskjellige måter, for eksempel sånn:
    • Bla gjennom etter dag.
    • Søk eller bruk filtre.
  5. På elementet du vil slette, klikker du på Mer Mer og så Slett

Slett relaterte elementer

Merk: Ikke all lignende aktivitet grupperes sammen.
  1. Gå til myactivity.google.com på en datamaskin.
  2. Rull ned til aktiviteten.
  3. Finn aktivitetsgruppen du vil slette. Du kan finne den på forskjellige måter, for eksempel sånn:
    • Bla gjennom etter dag. (Hvis du ikke ser noen grupper med elementer:  Øverst til venstre klikker du på Meny Meny  og så Gruppevisning. )
    • Søk etter en term eller bruk filtre.
    • Du kan også finne aktiviteter oppført etter dato eller produkt.
  4. Øverst i en gruppe velger du Mer Mer og så Slett.

Slett aktivitet etter dato eller produkt

1. Gå til myactivity.google.com på en datamaskin.
  2. Rull ned til aktiviteten din
  3. Velg Filtrer etter dato og produkt.
  4. Her kan du
    • legge inn datoperioder – trykk på Bruk.
    • velge hvilke Google-produkter som skal inkluderes – trykk på Bruk. (Merk: Ikke alle Google-produkter lagrer aktivitet i Min aktivitet.)
  5. For å slette aktivitet, velg Mer Mer ved siden av søkefeltet.
    • Slik sletter du spesifikke elementer: Trykk på Elementvisning. Ved siden av elementene du vil slette, velger du Mer Mer og så Slett Slett.
    • Slik sletter du alle elementene: Velg Slett resultater.

Slett aktiviteten din automatisk

Du kan automatisk slette en del aktivitet i Google-kontoen din.

1. Gå til Google-kontoen din på datamaskinen.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet øverst til venstre.
  3. Klikk på Administrer aktivitetslagringen din under «Aktivitetslagring».
  4. Klikk på Slett automatisk under «Nett- og appaktivitet», «YouTube-logg» eller «Posisjonslogg».
  5. Klikk på knappen for hvor lenge du vil beholde aktiviteten din og så Neste og så Bekreft for å lagre valget ditt.

Merk: En del aktivitet kan utløpe raskere enn tidsrammen du velger.

Slett aktivitet andre steder

Aktiviteten din kan være lagret andre steder enn i Min aktivitet. Hvis du for eksempel har slått på Posisjonslogg, blir denne aktiviteten lagret i Maps-tidslinjen din i stedet. Du kan slette mesteparten av aktiviteten din fra slike steder.

Slett annen aktivitet som er lagret i kontoen din

1. Gå til myactivity.google.com på en datamaskin.
  2. Øverst til venstre klikker du på Meny Meny og så Annen Google-aktivitet.
  3. Her kan du
  • slette spesifikk aktivitet: Velg Slett under aktiviteten.
  • gå til det rette stedet for å slette aktivitet: Velg Besøk under aktiviteten.

Slett nettleseraktivitet

Det kan hende aktiviteten din er lagret i nettleseren du bruker – selv om du har slettet den fra Min aktivitet.

Stopp lagring av aktivitet

Du kan kontrollere det meste av informasjonen som vises i Min aktivitet.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Administrer aktivitetslagringen din under «Aktivitetslagring».
  4. Slå av aktiviteten du ikke vil lagre.

Merk: Noen aktiviteter inkluderes ikke i Min aktivitet.

Stopp lagring av aktivitet midlertidig

Du kan søke og surfe privat på nettet.

Merk: Hvis du logger på Google-kontoen din i et vindu for privat surfing, kan søkeaktiviteten din bli lagret i den kontoen.

Løs problemer

Slettet aktivitet vises i Min aktivitet

• Sjekk at enheten er koblet til internett. Hvis du har slettet elementer fra Min aktivitet på én enhet, kan de fortsatt vises på andre enheter som er uten nett. Når disse enhetene kobles til internett, fjernes elementene.
  • Tøm bufferen og slett informasjonskapslene.

Slik slettes aktiviteten din

Når du bruker Google-nettsteder, -apper og -tjenester, lagres noe av aktiviteten i Google-kontoen din. Mesteparten av disse dataene beholdes til du sletter dem, for eksempel når du sletter manuelt eller angir tidsperioder for automatisk sletting av dataene dine i Min aktivitet. Enkelte data kan utløpe tidligere.

Når du sletter data, følger vi retningslinjer for trygg og fullstendig sletting fra kontoen din. Først blir slettet aktivitet umiddelbart skjult og brukes ikke lenger til å tilpasse Google-opplevelsen din. Deretter starter vi en prosess som er utarbeidet for å fullstendig slette dataene fra lagringssystemene våre på en trygg måte.

Selv når aktiviteten er slettet, kan enkelte data om bruken din av Google-tjenester beholdes så lenge Google-kontoen din eksisterer. Når du for eksempel sletter et søk fra Min aktivitet, lagrer kontoen din at du søkte etter noe, men ikke hva du søkte etter.

Noen ganger beholder vi en viss type informasjon over lengre tid for å oppfylle spesifikke forretningsbehov eller juridiske krav. Når du sletter Google-kontoen din, blir mye av denne informasjonen også fjernet.

Finn ut mer om dataene vi beholder, og hvorfor.