Gjør kontoen din sikrere

Google tar nettsikkerhet på alvor. Vi anbefaler på det sterkeste at du følger trinnene nedenfor regelmessig for å beskytte Google-kontoen din.

Merk: Hvis du er journalist eller aktivist eller kan være utsatt for målrettede nettangrep av andre grunner, anbefaler vi deg å lese mer om Avansert beskyttelse-programmet.

Trinn 1: Ta en sikkerhetssjekk

Gå til sikkerhetssjekken for å få tilpassede sikkerhetsanbefalinger for Google-kontoen din. Dette omfatter blant annet:

Legg til eller oppdater alternativer for kontogjenoppretting

Telefonnummeret ditt for gjenoppretting og gjenopprettingsadressen er viktige sikkerhetsverktøy. Du kan bruke denne kontaktinformasjonen til å

• blokkere andre fra å bruke kontoen din uten tillatelse
  • bli varslet hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din
  • gjenopprette kontoen din hvis du blir stengt ute

Finn ut hvordan du legger til eller endrer et telefonnummer eller en e-postadresse for gjenoppretting.

Slå på totrinnsbekreftelse

Med totrinnsbekreftelse er det enklere å forhindre at hackere får tilgang til kontoen din, selv om de stjeler passordet ditt. For å unngå vanlige nettfiskingsteknikker knyttet til tekstmeldingskoder, velg et sterkere sekundært bekreftelsestrinn:

Økt sikkerhet: Avansert beskyttelse

Hvis du er journalist eller aktivist eller kan være utsatt for målrettede nettangrep av andre grunner, kan du vurdere å registrere deg for Avansert beskyttelse-programmet for å få et høyere sikkerhetsnivå. Avansert beskyttelse bruker sikkerhetsnøkler til å beskytte mot nettfisking og inkluderer annen beskyttelse, for eksempel blokkering av usikre apper.

Fjern risikabel tilgang til dataene dine

Vurder å fjerne kontotilgang fra alle apper som ikke er viktige, for å beskytte sensitiv informasjon på en bedre måte.

Slå på skjermlåser

Skjermlåser hindrer enhetene dine i å bli brukt uten tillatelse. Finn ut hvordan du angir skjermlåser på Android-enheter.

Merk: For å få informasjon om skjermlåser på andre enheter og datamaskiner, gå til produsentens nettsted for brukerstøtte.

Trinn 2: Oppdater programvaren

Hvis nettleseren din, operativsystemet ditt eller appene dine er utdatert, er det ikke sikkert at programvaren er beskyttet mot hackere. Hold programvaren oppdatert for å beskytte kontoen din.

Oppdater nettleseren

Sjekk at du bruker den nyeste versjonen av nettleseren.

Finn ut hvordan du oppdaterer Google Chrome.

Merk: For å få informasjon om oppdatering av andre nettlesere, gå til utviklerens nettsted for brukerstøtte.

Oppdater operativsystemet

Sjekk at du bruker den nyeste versjonen av operativsystemet på enheten eller datamaskinen.

Oppdater Android-enheter

Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Oppdater Chromebook

Finn ut hvordan du oppdaterer operativsystemet på Chromebook.

Merk: For å få informasjon om oppdatering av andre enheter og datamaskiner, gå til produsentens nettsted for brukerstøtte.

Oppdater appene

Sjekk at du bruker den nyeste versjonen av appene på telefonen eller datamaskinen.

Oppdater Android-apper

Finn ut hvordan du oppdaterer Android-appene dine på Android-enheter og kompatible Chromebook-enheter.

Vurder å slå på automatiske appoppdateringer for Android-enhetene dine for å sørge for at du alltid bruker den nyeste versjonen.

Merk: For å få informasjon om oppdatering av apper på andre enheter og datamaskiner, gå til produsentens nettsted for brukerstøtte.

Slå på Google Play Protect

Google Play Protect beskytter Android-enheter mot skadelige apper. Finn ut hvordan du slår på Google Play Protect.

Trinn 3: Bruk unike, sterke passord

Det er risikabelt å bruke samme passord på flere nettsteder. Hvis passordet ditt for ett nettsted blir hacket, kan det bli brukt til å få tilgang til kontoene dine på flere nettsteder.

Sørg for at du oppretter et sterkt og unikt passord for hver konto.

Administrer passordene dine

Du kan bruke passordlagring til å generere og administrere sterke og unike passord. Vurder å bruke passordlagring fra Chrome eller en annen pålitelig leverandør.

Tips: For å finne ut om noen av passordene som er lagret i Google-kontoen din, kan ha blitt avdekket, er svake eller brukes i flere kontoer, kan du bruke passordsjekken.

Beskytt passordet ditt mot hackere

For å bli varslet når du skriver inn passordet til Google-kontoen din på et nettsted som ikke tilhører Google, slå på Passordvarsel for Chrome. På den måten vet du om et nettsted gir seg ut for å være Google, og du kan endre passordet ditt hvis det blir stjålet.

Merk: Slå på totrinnsbekreftelse for å få et ekstra sikkerhetslag for kontoen din.

Trinn 4: Fjern apper og nettleserutvidelser du ikke trenger

En enhet kan bli mer sårbar når flere apper blir installert på den. På enheter som har tilgang til sensitiv informasjon, anbefaler vi å bare installere essensielle apper og nettleserutvidelser. Unngå å installere ukjente apper eller apper fra ukjente kilder, for å beskytte enheten din og personopplysningene dine.

Finn ut hvordan du

Merk: For å få informasjon om fjerning av apper og utvidelser fra andre enheter og nettlesere, gå til det relevante nettstedet for brukerstøtte.

Trinn 5: Beskytt deg mot mistenkelig kommunikasjon og innhold

Hackere kan bruke e-poster, SMS-er, telefonanrop og nettsider til å gi seg ut for å være institusjoner, familiemedlemmer eller kolleger.

Unngå mistenkelige forespørsler

• Oppgi aldri passordene dine. Google kommer aldri til å be om passordet ditt i en e-post, melding eller telefonsamtale.
  • Ikke svar på mistenkelige e-poster, tekstmeldinger, direktemeldinger, nettsteder eller telefonsamtaler som spør om personlig eller økonomisk informasjon.
  • Ikke klikk på linker i e-poster, meldinger, nettsteder eller forgrunnsvinduer fra upålitelige nettsteder eller avsendere.

Unngå mistenkelige e-poster

Gmail er utviklet for å beskytte kontoen din ved å identifisere mistenkelige e-poster automatisk. Du kan også bruke tipsene nedenfor for å identifisere mistenkelige e-poster og innstillinger:

Tips: Hvis du bruker Gmail på en datamaskin, kan du holde pekeren over en link uten å klikke på den. Nederst til venstre kan du se på nettadressen og sjekke at den samsvarer med det den utgir seg for å være.

Unngå mistenkelige nettsider

Google Chrome og Søk er utviklet for å advare deg mot mistenkelig innhold og uønsket programvare.

Finn ut hvordan du administrerer disse advarslene i Chrome og Søk.

Hvis du oppdager mistenkelig aktivitet i kontoen din

Følg fremgangsmåten for å sikre kontoen din.