Uw account beveiligen

Bij Google nemen we accountbeveiliging zeer serieus. Ter beveiliging van uw account raden we u ten zeerste aan de onderstaande stappen regelmatig uit te voeren, met name als u wijzigingen in uw account opmerkt die u niet heeft aangebracht.

Als u denkt dat uw account is overgenomen door iemand anders, stelt u uw wachtwoord onmiddellijk opnieuw in.

Uw Google-account veiliger maken

1. Controleer op virussen en malware.

Voer een scan uit op uw computer met betrouwbare antivirussoftware. Wanneer deze scan verdachte programma's of apps detecteert, verwijdert u deze onmiddellijk. Meer informatie.

2. Voer een beveiligingscontrole uit voor uw account.

Ga naar de pagina Mijn account. Selecteer Aan de slag in het gedeelte 'Beveiligingscontrole' en volg de instructies op het scherm om de veiligheid van uw account te controleren.

3. Update uw opties voor accountherstel.

Controleer of uw opties voor accountherstel up-to-date zijn.

4. Meld u aan voor authenticatie in twee stappen.

Met authenticatie in twee stappen voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account omdat u moet inloggen met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (een code die naar uw telefoon is gestuurd).

5. Update regelmatig uw besturingssysteem en browser.

Zorg ervoor dat u heeft ingesteld dat uw computer automatisch wordt geüpdatet. Als u een melding krijgt om een update uit te voeren, moet u dat onmiddellijk doen.

6. Gebruik het wachtwoord van uw Google-account nooit op een andere website.

Als u uw wachtwoord op een externe site invoert en deze niet veilig is, kan het zijn dat iemand met deze gegevens inlogt op uw Google-account. Wijzig het wachtwoord van uw Google-account.

7. Bescherm uw wachtwoord.

Geef nooit uw wachtwoord op als u een link uit een e-mail van een niet-vertrouwde site heeft gevolgd. Ga altijd rechtstreeks naar mail.google.com of accounts.google.com/Login.

8. Gebruik een sterk wachtwoord.

Schrijf het wachtwoord nooit op en verzend het nooit via e-mail. Google vraagt nooit naar uw wachtwoord of andere persoonlijke informatie.

Neem deze extra stappen als u een openbare computer gebruikt:
  • Log altijd uit van uw account. Klik boven aan de pagina op uw naam of e-mailadres en selecteer Uitloggen.
  • Wis regelmatig formulieren, wachtwoorden, cachegeheugen en cookies in uw browser.
Opmerking: U moet deze stappen vaker uitvoeren wanneer uw computer verdacht gedrag vertoont, zoals langzamer functioneren en het weergeven van pop-upadvertenties. Ga naar het Veiligheidscentrum van Google voor meer tips voor online veiligheid.
hc_author_kelly

Kaley maakt deel uit van het ondersteuningsteam voor Google Accounts en is auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder suggesties achter hoe ze haar artikel kan verbeteren.