Beveiliging van uw account

Bij Google nemen we accountbeveiliging zeer serieus. Om ervoor te zorgen dat uw computer en account veilig zijn, raden we u aan deze stappen regelmatig uit te voeren:

1. Controleer op virussen en malware. Voer een scan uit op uw computer met betrouwbare antivirussoftware. Wanneer deze scan verdachte programma's of apps detecteert, verwijdert u deze onmiddellijk. Meer informatie.
  2. Werk de herstelopties voor uw account regelmatig bij. Zorg ervoor dat u de herstelopties voor uw account bijwerkt om er zeker van te zijn dat ze altijd correct zijn.
  3. Meld u aan voor authenticatie in twee stappen.. Authenticatie in twee stappen voegt een extra laag zekerheid toe aan uw account omdat u moet inloggen met iets wat u weet (uw wachtwoord) en iets wat u heeft (een code die naar uw telefoon wordt gestuurd).
  4. Werk regelmatig uw besturingssysteem en browser bij. Of u nu Windows of Mac OS gebruikt, we raden u aan automatische updates in te schakelen en uw systeem bij te werken wanneer u hier een melding van krijgt. Als u wilt controleren op browserupdates in Internet Explorer, selecteert u het tabblad 'Extra' en klikt u op 'Windows Update'. In Firefox klikt u op het tabblad 'Help' en selecteert u 'Controleren op updates'. Google Chrome wordt automatisch bijgewerkt naar een nieuwere versie zodra deze beschikbaar is.
  5. Gebruik het wachtwoord van uw Google-account nooit op een andere website. Als u uw wachtwoord op een externe site invoert en deze niet veilig is, kan het zijn dat iemand zich met deze gegevens aanmeldt bij uw Google-account.
  6. Bescherm uw wachtwoord. Geef nooit uw wachtwoord op als u een link uit een e-mail van een niet-vertrouwde site heeft gevolgd. Ga altijd rechtstreeks naar mail.google.com of www.google.com/accounts/Login. Verzend verder uw wachtwoord nooit per e-mail. Google vraagt nooit naar uw wachtwoord of andere persoonlijke informatie.

Als u Gmail gebruikt:

• Werk uw e-mailadres voor accountherstel en uw beveiligingsvraag bij. Hiermee kunt u uw account herstellen wanneer u de toegang kwijtraakt. Zorg ervoor dat u toegang heeft tot het aangegeven e-mailadres voor accountherstel en dat u het antwoord op uw beveiligingsvraag gemakkelijk kunt onthouden, maar voor anderen moeilijk te raden is. Meer informatie.
  • Gebruik een veilige verbinding wanneer u inlogt. Selecteer in uw Gmail-instellingen de optie 'Altijd https gebruiken'. Deze instelling beschermt uw gegevens tegen diefstal wanneer u inlogt bij Gmail via een openbaar draadloos netwerk, zoals in een café of hotel. Meer informatie.

Houd ook rekening met het volgende:

• Vertel niemand uw wachtwoord. Als u het toch aan iemand vertelt, wijzigt u het zo snel mogelijk.
  • Gebruik een sterk wachtwoord, schrijf dit nooit op en verzend uw wachtwoord nooit via e-mail.
  • Voer scans uit en wijzig onmiddellijk uw wachtwoord wanneer u wijzigingen in uw account opmerkt die niet door u zijn aangebracht.
  • Log altijd uit van uw account wanneer u openbare computers gebruikt. Klik boven aan de pagina op uw naam of e-mailadres en selecteer Uitloggen.
  • Verwijder regelmatig formulieren, wachtwoorden, de inhoud van het cachegeheugen en cookies uit uw browser, met name op openbare computers.
U moet deze stappen vaker uitvoeren wanneer uw computer verdacht gedrag vertoont, zoals langzamer functioneren en het weergeven van pop-upadvertenties. Ga naar het Beveiligingscentrum van Google voor meer informatie over de beveiliging van uw account.

Als u denkt dat uw account is overgenomen door iemand anders, directstelt u uw wachtwoord onmiddellijk opnieuw in.

Ga naar het Beveiligingscentrum van Google voor meer tips voor online veiligheid.