Voer de nieuwe Beveiligingscheck uit. Het kost slechts twee minuten om de beveiliging van uw Google-account te verbeteren.

Uw account beter beveiligen

Bij Google nemen we accountbeveiliging zeer serieus. Ter beveiliging van uw account raden we u ten zeerste aan de onderstaande stappen regelmatig uit te voeren, met name als u wijzigingen in uw account opmerkt die u niet heeft aangebracht.

Als u denkt dat uw account is gehackt, volgt u de stappen om uw account te herstellen

Volg deze stappen om uw Google-account beter te beveiligen.

Stap 1: Controleer op virussen en malware

Voer een scan uit op uw computer met betrouwbare antivirussoftware. Wanneer deze scan verdachte programma's of apps detecteert, verwijdert u deze onmiddellijk. Bezoek het Veiligheidscentrum van Google voor meer informatie.

Stap 2: Voer een beveiligingscheck voor uw account uit

Ga naar de pagina Mijn account. Selecteer Aan de slag in het gedeelte Beveiligingscheck en volg de instructies op het scherm om de veiligheid van uw account te controleren.

Stap 3: Update uw opties voor accountherstel

Controleer of uw opties voor accountherstel up-to-date zijn.

Stap 4: Meld u aan voor authenticatie in twee stappen

Authenticatie in twee stappen voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw account. Met authenticatie in twee stappen moet u inloggen met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (een code die naar uw telefoon is gestuurd).

Stap 5: Voer regelmatig updates voor uw besturingssysteem en browser uit

Zorg ervoor dat u heeft ingesteld dat uw computer automatisch wordt geüpdatet. Als u een melding krijgt om een update uit te voeren, moet u dat onmiddellijk doen.

Stap 6: Gebruik het wachtwoord van uw Google-account nooit op een andere website

Als u uw wachtwoord op een externe site invoert en deze niet veilig is, kan het zijn dat iemand met deze gegevens inlogt op uw Google-account. Wijzig het wachtwoord van uw Google-account.

Stap 7: Bescherm uw wachtwoord

Geef nooit uw wachtwoord op als u een link uit een e-mail van een niet-vertrouwde site heeft gevolgd. Ga altijd rechtstreeks naar mail.google.com of accounts.google.com/login.

Stap 8: Gebruik een sterk wachtwoord

Schrijf het wachtwoord nooit op en verzend het nooit via e-mail. Google vraagt nooit naar uw wachtwoord of andere persoonlijke informatie.

Neem deze extra stappen als u een openbare computer gebruikt:

• Log altijd uit van uw account. Klik bovenaan de pagina op uw naam, e-mailadres of profielfoto. Selecteer vervolgens Uitloggen.
  • Wis regelmatig formulieren, wachtwoorden, cachegeheugen en cookies in uw browser.
Opmerking: U moet deze stappen vaker uitvoeren wanneer uw computer verdacht gedrag vertoont, zoals langzamer functioneren en het weergeven van pop-upadvertenties. Ga naar het Veiligheidscentrum van Google voor meer tips voor online veiligheid.
hc_author_accounts

Nick is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe hij de pagina kan verbeteren.