Uw account beter beveiligen

Bij Google nemen we accountbeveiliging serieus. Ter beveiliging van uw account raden we u ten zeerste aan de onderstaande stappen regelmatig uit te voeren, met name als u wijzigingen in uw account opmerkt die u niet heeft aangebracht.

Als u verdachte activiteit in uw account tegenkomt, volgt u de stappen om uw account te beveiligen.

Volg deze stappen om uw Google-account beter te beveiligen.

Stap 1: Controleer op virussen en malware

Voer een scan uit op uw apparaat met betrouwbare antivirussoftware. Wanneer deze scan verdachte programma's of apps detecteert, verwijdert u deze onmiddellijk. Ga naar het Veiligheidscentrum van Google voor meer informatie.

Stap 2: Voer een beveiligingscheck voor uw account uit

Ga naar uw Google-account. Zoek in het gedeelte 'Beveiliging' naar 'Beveiligingscheck' en selecteer 'Aan de slag'. Volg de stappen op het scherm.

Stap 3: Update uw opties voor accountherstel

Controleer of uw opties voor accountherstel up-to-date zijn.

Stap 4: Meld u aan voor authenticatie in twee stappen

Authenticatie in twee stappen voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw account. U logt in met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (een code die naar uw telefoon is gestuurd).

Stap 5: Voer regelmatig updates voor uw besturingssysteem en browser uit

Zorg ervoor dat u heeft ingesteld dat uw computer automatisch wordt geüpdatet. Als u een melding krijgt om een update uit te voeren, moet u dat onmiddellijk doen.

Stap 6: Gebruik het wachtwoord van uw Google-account nooit op een andere website

Als u uw wachtwoord op een externe site invoert en deze niet veilig is, kan het zijn dat iemand met deze gegevens inlogt op uw Google-account. Wijzig het wachtwoord van uw Google-account.

Stap 7: Bescherm uw wachtwoord

Geef nooit uw wachtwoord op als u een link uit een e-mail van een niet-vertrouwde site heeft gevolgd. Ga altijd rechtstreeks naar mail.google.com of accounts.google.com/login.

Stap 8: Gebruik een sterk wachtwoord

Schrijf uw wachtwoord niet op, verzend het niet per e-mail en vertel het niet aan iemand anders. Google vraagt nooit naar uw wachtwoord of andere gevoelige informatie.

Neem deze extra stappen als u een openbare computer gebruikt:

• Log altijd uit van uw account. Klik bovenaan de pagina op uw naam, e-mailadres of profielfoto. Selecteer vervolgens Uitloggen.
  • Wis formulieren, wachtwoorden, cachegeheugen en cookies regelmatig in uw browser.

Opmerking: Volg deze stappen vaker als u verdacht gedrag begint op te merken, zoals langzamer functioneren en de weergave van pop-upadvertenties. Ga naar het Veiligheidscentrum van Google voor meer tips voor online veiligheid.

hc_author_accounts

Nick is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe hij de pagina kan verbeteren.