Beveiliging van uw account

Bij Google nemen we accountbeveiliging zeer serieus. Om ervoor te zorgen dat uw computer en account veilig zijn, raden we u aan deze stappen regelmatig uit te voeren:

1. Controleer op virussen en malware. Voer een scan uit op uw computer met betrouwbare antivirussoftware. Wanneer deze scan verdachte programma's of apps detecteert, verwijdert u deze onmiddellijk. Meer informatie.
  2. Voer een beveiligingscontrole uit voor uw account. Ga naar de pagina Accountinstellingen en selecteer in het gedeelte Beveiligingscontrole de link Aan de slag. Volg de aanwijzingen op het scherm om ervoor te zorgen dat uw account beveiligd is.
  3. Update de herstelopties voor uw account regelmatig. Zorg ervoor dat u de herstelopties voor uw account updatet om er zeker van te zijn dat ze actueel zijn.
  4. Meld u aan voor authenticatie in twee stappen. Authenticatie in twee stappen voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw account omdat u moet inloggen met iets wat u weet (uw wachtwoord) en iets wat u heeft (een code die naar uw telefoon wordt gestuurd).
  5. Update regelmatig uw besturingssysteem en browser. Als u Mac OS gebruikt, raden we u aan de instelling voor automatische updates in te schakelen en updates uit te voeren zodra u een melding ontvangt. Als u wilt controleren op browserupdates in Internet Explorer, selecteert u het tabblad Extra en klikt u op Windows Update. Klik in Firefox op het menu Firefox in de menubalk van de browser en selecteer Over Firefox. Zodra het venster Over Firefox wordt geopend, worden eventuele updates automatisch gedownload. Google Chrome wordt automatisch geüpdatet naar een nieuwere versie zodra deze beschikbaar is.
  6. Gebruik het wachtwoord van uw Google-account nooit op een andere website. Als u uw wachtwoord op een externe site invoert en deze niet veilig is, kan het zijn dat iemand met deze gegevens inlogt op uw Google-account.
  7. Bescherm uw wachtwoord. Geef nooit uw wachtwoord op als u een link uit een e-mail van een niet-vertrouwde site heeft gevolgd. Ga altijd rechtstreeks naar mail.google.com of www.google.com/accounts/Login. Verzend verder uw wachtwoord nooit per e-mail. Google vraagt nooit naar uw wachtwoord of andere persoonlijke informatie.

Als u Gmail gebruikt:

• Werk uw e-mailadres voor accountherstel en uw beveiligingsvraag bij. Hiermee kunt u uw account herstellen wanneer u de toegang kwijtraakt. Zorg ervoor dat u toegang heeft tot het e-mailadres dat wordt vermeld als uw e-mailadres voor accountherstel en dat het antwoord van uw beveiligingsvraag voor u makkelijk te onthouden is maar voor anderen moeilijk te raden. Meer informatie.

Houd ook rekening met het volgende:

• Vertel niemand uw wachtwoord. Als u het toch aan iemand vertelt, wijzigt u het zo snel mogelijk.
  • Gebruik een sterk wachtwoord, schrijf dit nooit op en verzend uw wachtwoord nooit via e-mail.
  • Voer scans uit en wijzig onmiddellijk uw wachtwoord wanneer u wijzigingen in uw account opmerkt die niet door u zijn aangebracht.
  • Log altijd uit van uw account wanneer u openbare computers gebruikt. Klik boven aan de pagina op uw naam of e-mailadres en selecteer Uitloggen.
  • Verwijder regelmatig formulieren, wachtwoorden, de inhoud van het cachegeheugen en cookies uit uw browser, met name op openbare computers.
U moet deze stappen vaker uitvoeren wanneer uw computer verdacht gedrag vertoont, zoals langzamer functioneren en het weergeven van pop-upadvertenties. Ga naar het Veiligheidscentrum van Google voor meer informatie over de beveiliging van uw account.

Als u denkt dat uw account is overgenomen door iemand anders, stelt u uw wachtwoord onmiddellijk opnieuw in.

Ga naar het Veiligheidscentrum van Google voor meer tips voor online veiligheid.