Augmentar la seguretat del compte

A Google, ens prenem la seguretat en línia molt seriosament. Per tal de protegir el vostre Compte de Google, us recomanem que seguiu els passos següents amb regularitat.

Important: és possible que Google utilitzi una icona de signe d'exclamació de color vermell, groc o blau per recomanar accions immediates per al Compte de Google. Per obtenir més informació, aneu a Accions recomanades.

Accions recomanades

Un signe d'exclamació al costat de l'opció "Accions recomanades" significa que Google recomana que prengueu mesures actives per protegir el compte. El nivell de gravetat es basa en el color: blau per als consells de seguretat, groc per als passos importants i vermell per als passos urgents. Un escut verd amb una marca de verificació significa que l'estat del compte és correcte i que no cal que feu res immediatament.

Per comprovar si hi ha notificacions: .

1. Inicieu la sessió al vostre Compte de Google.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu la foto de perfil.
  3. Seleccioneu Accions recomanades.
    • Això us dirigirà a Comprovació de seguretat, on rebreu recomanacions personals per millorar la seguretat del compte.

Si no es mostra l'opció Accions recomanades, vol dir que Google no té cap recomanació de seguretat personalitzada. Tanmateix, podeu revisar el vostre nivell de seguretat al Compte de Google:

1. Inicieu la sessió al vostre Compte de Google.
  2. Aneu a Gestiona el compte i, a continuació, Seguretat.
    • A la part superior, si s'han resolt totes les recomanacions, aquesta pàgina mostra un escut verd.
    • Si aquesta pàgina mostra un escut verd, el vostre compte és segur, però també és possible que tingueu consells de seguretat que comparteixin suggeriments per fer-lo més segur.

Consell: si sou periodista, activista o una persona que corre el risc de patir atacs dirigits en línia, obteniu informació sobre el programa Protecció avançada.

Pas 1: feu una Comprovació de seguretat

Aneu a Comprovació de seguretat per obtenir recomanacions de seguretat personalitzades per al vostre Compte de Google, com ara les següents:

Afegir opcions de recuperació del compte o actualitzar-les

El número de telèfon i l'adreça electrònica de recuperació són eines de seguretat molt eficients. Aquesta informació de contacte es pot utilitzar per fer el següent:

• Bloquejar un usuari perquè no pugui utilitzar el compte sense el vostre permís.
  • Avisar-vos si es detecta activitat sospitosa al compte.
  • Recuperar el vostre compte si mai se us bloqueja l'accés.

Obteniu informació sobre com podeu afegir o canviar el número de telèfon o l'adreça electrònica de recuperació.

Activar la verificació en dos passos

La verificació en dos passos ajuda a impedir que un hacker accedeixi al vostre compte, encara que us robi la contrasenya. Per evitar les tècniques de pesca de credencials habituals associades als codis de missatges de text, trieu un segon pas de verificació més segur:

Més seguretat: Protecció avançada

Si sou periodista, activista o una persona que corre el risc de patir atacs dirigits en línia, considereu la possibilitat d'inscriure-us al programa Protecció avançada per disposar d'un nivell de seguretat superior. La Protecció avançada utilitza claus de seguretat per protegir-vos contra la pesca de credencials i inclou altres sistemes de protecció, com ara el bloqueig d'aplicacions poc segures.

Suprimir l'accés perillós a les vostres dades

Per tal de protegir millor la informació sensible, reviseu quines aplicacions poden utilitzar la informació del vostre compte i suprimiu les que no necessiteu.

Activar el bloqueig de pantalla

El bloqueig de pantalla ajuda a protegir els dispositius perquè cap altre usuari els utilitzi sense el vostre permís. Obteniu informació sobre com podeu configurar el bloqueig de pantalla en un dispositiu Android.

Consell: per obtenir informació sobre com podeu afegir un bloqueig de pantalla en altres dispositius i ordinadors, aneu al lloc web d'assistència del fabricant.

Pas 2: actualitzeu el programari

Si el navegador, el sistema operatiu o les aplicacions no estan actualitzats, pot ser que el programari no estigui protegit dels hackers. Per ajudar a protegir el vostre compte, manteniu el programari actualitzat.

Actualitzar el navegador

Assegureu-vos d'utilitzar la darrera versió del navegador.

Obteniu informació sobre com podeu actualitzar Google Chrome.

Consell: per obtenir informació sobre com podeu actualitzar altres navegadors, aneu al lloc web d'assistència del desenvolupador.

Actualitzar el sistema operatiu

A l'ordinador o al dispositiu, assegureu-vos d'utilitzar la darrera versió del sistema operatiu.

Consell: per obtenir informació sobre com podeu actualitzar altres dispositius i ordinadors, aneu al lloc web d'assistència del fabricant.

Actualitzar les aplicacions

Al telèfon o a l'ordinador, assegureu-vos d'utilitzar la darrera versió de les aplicacions.

Consell: per obtenir informació sobre com podeu actualitzar les aplicacions en altres dispositius i ordinadors, aneu al lloc web d'assistència del fabricant.

Pas 3: utilitzeu contrasenyes úniques i segures

És arriscat fer servir la mateixa contrasenya en diversos llocs web. Si la contrasenya d'un lloc web es pirateja, es podria utilitzar per accedir als comptes de diversos llocs web.

Assegureu-vos de crear una contrasenya única i segura per a cada compte.

Gestionar les contrasenyes

Un gestor de contrasenyes pot ajudar-vos a generar i gestionar contrasenyes úniques i segures. Us recomanem que utilitzeu un gestor de Chrome o d'un altre proveïdor de gestors de contrasenyes de confiança.

Consell: per saber si cap de les contrasenyes desades al vostre Compte de Google ha quedat exposada, és poc segura o s'utilitza per a diversos comptes, podeu fer servir la funció Comprovació de contrasenya.

Protegir la contrasenya dels hackers

Per rebre una notificació en cas que introduïu la contrasenya del Compte de Google en un lloc web que no sigui de Google, activeu l'extensió Alerta de protecció de contrasenya a Chrome. D'aquesta manera, sabreu si un lloc web suplanta Google i podreu canviar la contrasenya en cas que la robin.

Consell: activeu la verificació en dos passos per afegir una capa de seguretat addicional al compte.

Pas 4: suprimiu les aplicacions i les extensions del navegador que no necessiteu

Un dispositiu pot ser més vulnerable com més aplicacions hi hagi instal·lades. En dispositius que tinguin accés a informació sensible, instal·leu només les aplicacions i les extensions de navegador que necessiteu. Per protegir millor la vostra informació personal, no instal·leu aplicacions desconegudes ni de fonts desconegudes.

Obteniu informació sobre com podeu desinstal·lar aplicacions i extensions al dispositiu:

Consell: per obtenir informació sobre com podeu suprimir aplicacions i extensions d'altres dispositius i navegadors, aneu al lloc web d'assistència del dispositiu o del navegador.

Pas 5: protegiu-vos de missatges i contingut sospitosos

Els pirates informàtics poden utilitzar correus electrònics, missatges de text, trucades telefòniques i pàgines web per fer-se passar per institucions, familiars o col·legues.

Evitar les sol·licituds sospitoses
  • No faciliteu mai les vostres contrasenyes. Google no us demana mai la contrasenya per correu electrònic, missatge ni trucada.
  • No respongueu a correus electrònics, missatges de text, missatges instantanis, pàgines web o trucades sospitosos en què se us sol·liciti informació personal o financera.
  • No feu clic en enllaços de correus electrònics, missatges, pàgines web o finestres emergents que provinguin de llocs web o remitents que no siguin de confiança.
Evitar els correus electrònics sospitosos

Per ajudar a protegir el vostre compte, Gmail identifica automàticament els correus electrònics sospitosos. Per reforçar aquesta protecció integrada, també podeu identificar la configuració i els correus electrònics sospitosos pel vostre compte:

Consell: si feu servir Gmail a l'ordinador, situeu el cursor sobre un enllaç sense fer-hi clic. A la part inferior esquerra, fixeu-vos en l'adreça i assegureu-vos que sigui la que espereu.

Evitar les pàgines web sospitoses

Google Chrome i la Cerca de Google estan dissenyats per avisar-vos de contingut sospitós i programari no desitjat.

Obteniu informació sobre com podeu gestionar aquests advertiments a Chrome i a la Cerca.

Si detecteu activitat sospitosa al compte

Seguiu els passos per protegir el compte.

Tanca la cerca
Aplicacions de Google