Google instellen als uw startpagina

U kunt snel naar Google gaan zodra u uw browser opent, door Google in te stellen als uw startpagina.

Uw startpagina wijzigen

Als uw browser niet wordt vermeld, gaat u naar het gedeelte 'Help' van uw browser voor informatie over het wijzigen van de startpagina in uw browser.

Google Chrome

Opmerking: p een tablet of telefoon kunt u geen startpagina instellen voor Google Chrome.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op uw computer op het Chrome-menu Chrome menu > Instellingen.
  2. Vink in het gedeelte 'Vormgeving' het selectievakje naast Knop 'Startpagina' weergeven aan. Wanneer het vakje is aangevinkt, wordt er onder het vakje een webadres weergegeven.
  3. Klik op Wijzigen.
  4. Klik op Deze pagina openen en voer www.google.nl in het tekstvak in.
  5. Klik op OK.
Microsoft Edge
  1. Selecteer Meer acties (...) > Instellingen.
  2. Scrol omlaag naar 'Openen met' en selecteer Een specifieke pagina of pagina's.
  3. Open de lijst en selecteer Aangepast. Selecteer vervolgens 'X' naast de huidige startpagina van het apparaat.
  4. Naast 'Geef een webadres op' typt u www.google.nl > selecteert u het plusteken.
Internet Explorer
  1. Klik in de menubalk boven in uw browser op Extra.
  2. Selecteer Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Ga naar het gedeelte 'Startpagina' en voer //www.google.nl in het tekstvak in.
  5. Klik op OK.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, moet u de browser opnieuw starten om uw nieuwe startpagina weer te geven.

Firefox
  1. Open de browser en ga naar www.google.nl.
  2. Sleep het tabblad naar de knop 'Startpagina' en laat het los.
  3. Klik op Ja.
Safari
  1. Tik in de linkerbovenhoek van uw scherm op Safari > Voorkeuren.
  2. Klik op het tabblad Algemeen.
  3. Ga naar het gedeelte 'Startpagina', voer www.google.nl in het tekstvak in en druk op Enter.
Android-browser
  1. Open de browser-app. De naam van de app kan Internet of Browser zijn.
  2. Tik op de knop Menu op uw telefoon of in de rechterbovenhoek van de browser.
  3. Tik op Instellingen > Algemeen > Startpagina instellen.
  4. Typ www.google.nl.

Tip: Misschien wilt u ook Google instellen als standaard zoekmachine.

Google is mijn startpagina en ik kan dit niet veranderen

Google verandert de instellingen voor uw startpagina nooit zonder uw toestemming. Selecteer hierboven uw browser voor informatie over hoe u uw startpagina opnieuw kunt instellen. Volg de stappen en vervang Google door de site die u als startpagina wilt instellen.

Als het probleem niet wordt opgelost door uw startpagina opnieuw in te stellen, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door schadelijke software (malware) die de site van Google imiteert. Meer informatie over hoe u malware kunt herkennen en verwijderen