Voer de nieuwe Beveiligingscheck uit. Het kost slechts twee minuten om de beveiliging van uw Google-account te verbeteren.

Google instellen als uw homepage

U kunt snel naar Google gaan wanneer u uw browser opent door Google in te stellen als uw homepage.

Uw homepage wijzigen

Kies hieronder een browser en volg de stappen op uw computer. Als uw browser hieronder niet wordt weergegeven, gaat u naar het gedeelte Help van de browser. Zoek daar naar informatie over het wijzigen van de homepage van de browser.

Firefox
  1. Open de browser en ga naar www.google.nl.
  2. Sleep het tabblad naar de knop voor de homepage en laat dit los.
  3. Klik op Ja.
Google Chrome
  1. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op uw computer op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  2. Schakel in het gedeelte 'Vormgeving' de optie Knop 'Homepage' weergeven in.
  3. Selecteer de tweede optie en geef www.google.nl op.
Safari
  1. Selecteer Safari en vervolgens Voorkeuren en vervolgens Algemeen in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Selecteer Startpagina naast 'Open nieuwe vensters met' en 'Open nieuwe tabbladen met'.
  3. Geef www.google.nl op naast Startpagina.
Internet Explorer
  1. Klik in de menubalk boven in uw browser op Extra.
  2. Selecteer Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Ga naar het gedeelte Startpagina en geef www.google.nl op in het tekstvak.
  5. Klik op OK.
  6. Start uw browser opnieuw.
Microsoft Edge
  1. Selecteer Meer Meer en vervolgens Instellingen in de rechterbovenhoek van uw browser.
  2. Scroll omlaag naar 'Openen met' en selecteer Een specifieke pagina of pagina's.
  3. Open de lijst en selecteer Aangepast. Selecteer vervolgens de 'X' naast de huidige homepage.
  4. Geef www.google.nl op naast 'Een webadres invoeren' en selecteer het plusteken.

Google is mijn homepage en ik kan dit niet veranderen

Google verandert de instellingen voor uw homepage nooit zonder uw toestemming.

1. Reset uw homepage. Kies hierboven een browser en volg de stappen om Google te vervangen door de site die u als homepage wilt instellen.
  2. Controleer op ongewenste programma's. Als het probleem niet wordt opgelost door uw homepage te resetten, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door ongewenste software (malware) die de site van Google imiteert. Meer informatie over malware en hoe u deze kunt verwijderen
hc_author_accounts

Nick is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe hij de pagina kan verbeteren.