Google instellen als je homepage

Je kunt snel naar Google gaan wanneer je je browser opent door Google in te stellen als je homepage.

Je homepage wijzigen

Kies hieronder een browser en volg de stappen op je computer. Als je browser hieronder niet wordt weergegeven, ga je naar het gedeelte Help van de browser. Zoek daar naar informatie over het wijzigen van de homepage van de browser.

Firefox
  1. Open de browser en ga naar www.google.nl.
  2. Sleep het tabblad naar de knop voor de homepage en laat dit los.
  3. Klik op Ja.
Google Chrome
  1. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op je computer op Meer Meer en dan Instellingen.
  2. Schakel in het gedeelte 'Vormgeving' de optie Knop 'Homepage' weergeven in.
  3. Selecteer de tweede optie en geef www.google.nl op.
Safari
  1. Selecteer Safari en dan Voorkeuren en dan Algemeen in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Selecteer Startpagina naast 'Open nieuwe vensters met' en 'Open nieuwe tabbladen met'.
  3. Geef www.google.nl op naast Startpagina.
Internet Explorer
  1. Klik in de menubalk boven in je browser op Extra.
  2. Selecteer Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Ga naar het gedeelte Startpagina en geef www.google.nl op in het tekstvak.
  5. Klik op OK.
  6. Start je browser opnieuw.
Microsoft Edge
  1. Selecteer Meer 더보기 en dan Instellingen in de rechterbovenhoek van je browser.
  2. Scroll omlaag naar 'Openen met' en selecteer Een specifieke pagina of pagina's.
  3. Open de lijst en selecteer Aangepast. Selecteer vervolgens de 'X' naast de huidige homepage.
  4. Geef www.google.nl op naast 'Een webadres invoeren' en selecteer het plusteken.

Google is mijn homepage en ik kan dit niet veranderen

Google verandert de instellingen voor je homepage nooit zonder je toestemming.

1. Reset je homepage. Kies hierboven een browser en volg de stappen om Google te vervangen door de site die je als homepage wilt instellen.
  2. Controleer op ongewenste programma's. Als het probleem niet wordt opgelost door je homepage te resetten, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door ongewenste software (malware) die de site van Google imiteert. Meer informatie over malware en hoe je deze kunt verwijderen
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.