Tijdens routineonderhoud is een aantal gebruikers door het systeem uitgelogd van hun Google-account. Als u een van deze gebruikers bent, kunt u inloggen met uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord op https://accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet of om een andere reden niet kunt inloggen, kunt u hier uw accountwachtwoord herstellen. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen onze ondersteuningsmedewerkers u niet helpen bij wachtwoordproblemen.

Google instellen als uw homepage

U kunt snel naar Google gaan zodra u uw browser opent, door Google in te stellen als uw homepage.

Uw homepage wijzigen

Als uw browser niet wordt vermeld, gaat u naar het gedeelte Help van uw browser voor informatie over het wijzigen van de homepage in uw browser.

Google Chrome

Opmerking: Op een tablet of telefoon kunt u geen homepage instellen voor Google Chrome.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op uw computer op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  2. Vink in het gedeelte Vormgeving het selectievakje naast Knop 'Startpagina' weergeven aan. Wanneer het vakje is aangevinkt, wordt er onder het vakje een webadres weergegeven.
  3. Klik op Wijzigen.
  4. Klik op Deze pagina openen en geef www.google.nl op in het tekstvak.
  5. Klik op OK.
Firefox
  1. Open de browser en ga naar www.google.nl.
  2. Sleep het tabblad naar de knop 'Startpagina' en laat het los.
  3. Klik op Ja.
Internet Explorer
  1. Klik in de menubalk boven in uw browser op Extra.
  2. Selecteer Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Ga naar het gedeelte Startpagina en geef //www.google.nl op in het tekstvak.
  5. Klik op OK.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, moet u de browser opnieuw starten om uw nieuwe homepage weer te geven.

Microsoft Edge
  1. Selecteer Meer Meer en vervolgens Instellingen in de rechterbovenhoek van uw browser.
  2. Scrol omlaag naar 'Openen met' en selecteer Een specifieke pagina of pagina's.
  3. Open de lijst en selecteer Aangepast. Selecteer vervolgens 'X' naast de huidige homepage van het apparaat.
  4. Typ www.google.nl naast 'Een webadres invoeren' en selecteer het plusteken.
Android-browser
  1. Open de browser-app. De naam van de app kan Internet of Browser zijn.
  2. Tik op uw telefoon of in de rechterbovenhoek van de browser op de knop Meer.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Startpagina en vervolgens Andere webpagina.
  4. Geef www.google.nl op.
  5. Tik op OK.
Safari
  1. Selecteer Safari en vervolgens Voorkeuren en vervolgensAlgemeen in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Selecteer Startpagina naast 'Open nieuwe vensters met' en 'Open nieuwe tabbladen met'.
  3. Ga naar het gedeelte Startpagina en geef www.google.nl op in het tekstvak.

Tip: U kunt Google ook instellen als standaardzoekmachine.

Google is mijn homepage en ik kan dit niet veranderen

Google verandert de instellingen voor uw homepage nooit zonder uw toestemming. Selecteer hierboven uw browser voor informatie over hoe u uw homepage opnieuw kunt instellen. Volg de stappen en vervang Google door de site die u als homepage wilt instellen.

Als het probleem niet wordt opgelost door uw homepage opnieuw in te stellen, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door schadelijke software (malware) die de site van Google imiteert. Meer informatie over hoe u malware kunt herkennen en verwijderen

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.