Hantera platshistorik för iPhone och iPad

Platshistorik är en inställning på kontonivå i ditt Google-konto. Om den är aktiverad sparas platser du besöker med mobila enheter när du

• är inloggad på ditt Google-konto
  • har aktiverat Platshistorik
  • har aktiverat platsrapportering på enheten.

När du har aktiverat Platshistorik får du flera fördelar i Googles produkter och tjänster, till exempel anpassade kartor, rekommendationer baserat på platser du har besökt, hjälp med att hitta din telefon, trafikinformation om din pendlingsväg i realtid och mer användbara annonser.

• Platshistorik är inaktiverad som standard i ditt Google-konto och du måste välja att aktivera funktionen.
  • Du kan pausa Platshistorik i Aktivitetsinställningar i ditt Google-konto när som helst.
  • Du bestämmer vad som ska sparas i platshistoriken. Du kan se platserna du har besökt på tidslinjen i Google Maps, som du kan redigera eller använda för att radera din platshistorik.

Visa och hantera platshistoriken i Tidslinje

1. Öppna Tidslinje.
  2. Välj tidsperioden som du vill visa uppe till vänster.

Radera platshistorik

Du kan hantera och radera platshistoriken med tidslinjen i Google Maps. Du kan välja att radera hela platshistoriken eller bara delar av den.

Viktigt! Om du tar bort platshistorik från tidslinjen kan du inte se den igen.

Med Google Maps-appen

Radera all platshistorik

1. Öppna Google Maps-appen Maps på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på Mer 더보기 uppe till höger Följt av Inställningar.
  4. Tryck på Radera all platshistorik under Platsinställningar.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Ta bort en del av platshistoriken

1. Öppna Google Maps-appen Maps på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på Mer 더보기 uppe till höger Följt av Inställningar.
  4. Tryck på Radera den här delen av platshistoriken under Platsinställningar.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Ta bort en dag från platshistoriken

1. Öppna Google Maps-appen Maps på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på Visa kalender Visa kalender.
  4. Välj den dag du vill radera.
  5. Tryck på Mer 더보기 Följt av Radera dagen.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.

Ta bort ett uppehåll från platshistoriken

1. Öppna Google Maps-appen Maps på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på Visa kalender Visa kalender.
  4. Välj dagen med det uppehåll du vill radera.
  5. Tryck på uppehållet du vill radera Följt av Radera Radera .
  6. Följ anvisningarna på skärmen.
Med en webbläsare

Radera all platshistorik

1. Öppna tidslinjen i Google Maps i en webbläsare.
  2. Tryck på Radera Radera .
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Ta bort en dag från platshistoriken

1. Öppna tidslinjen i Google Maps i en webbläsare.
  2. Välj ett år, en månad och en dag du vill radera.
  3. Tryck på Radera Radera .
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Ta bort ett uppehåll från platshistoriken

1. Öppna tidslinjen i Google Maps i en webbläsare.
  2. Välj ett år, en månad och en dag du vill radera.
  3. Tryck på Mer Mer bredvid uppehållet du vill radera Följt av Ta bort uppehåll från dag.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Radera platshistoriken automatiskt

Du kan välja att automatiskt radera platshistorik som är äldre än 3, 18 eller 36 månader.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på Mer 더보기 uppe till höger Följt av Inställningar.
  4. Tryck på Radera platshistoriken automatiskt under Platsinställningar.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Vad händer när du tar bort en del eller all platshistorik?

Om du tar bort en del eller all platshistorik kan vissa anpassade funktioner i Google försämras eller tas bort. Exempel:

• Album i Google Foto som skapas automatiskt utifrån de platser du besökt.
  • Rekommendationer baserat på platser du har besökt.
  • Information i realtid om när det är bäst att åka hemifrån till jobbet eller tvärtom så att du slipper den värsta trafiken.

Viktigt! Platsdata kan fortfarande sparas i Google-kontot när du använder Googles andra webbplatser, appar och tjänster om du har aktiverat andra inställningar, t.ex. Webb- och appaktivitet och om du pausar platshistorik eller raderar platsdata. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet i Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet, och den kan inkluderas i foton beroende på inställningarna i kameraappen.

Aktivera eller inaktivera platshistoriken

Du kan när som helst inaktivera platshistoriken för ditt konto. Om du använder ett konto i skolan eller på jobbet måste administratören göra inställningen tillgänglig för dig. Om så sker kan du använda platshistoriken precis som vilken annan användare som helst.

1. Öppna Google-appen Google-appen.
  2. Tryck på kontobilden uppe till höger följt av Hantera ditt Google-konto. Du kan behöva logga in.
  3. Tryck på Data och integritet högst upp.
  4. Scrolla till Historikinställningar.
  5. Tryck på Platshistorik.
  6. Aktivera eller inaktivera Platshistorik. Om du inaktiverar platshistoriken bekräftar du valet och trycker på Pausa följt av OK.

Öppna avsnittet Platshistorik i Google-kontot om du använder en webbläsare. Du kan behöva logga in. Aktivera eller inaktivera Platshistorik.

När platshistoriken är aktiverad

• Google får endast platshistorik för enheter som du är inloggad på och där Platsrapportering har aktiverats.
    Om du vill se på vilka enheter platshistoriken är aktiverad trycker du på Enheter på detta konto under Google Platshistorik.
    • Om du vill aktivera platshistoriken på en iPhone eller iPad måste du ge Google-appen åtkomstbehörighet till din plats. Öppna inställningarna på enheten och tryck sedan på Google  följt av Plats. Välj Alltid.
  • Du kan ändra inställningen för Platsrapportering för varje enhet som du är inloggad på och bestämma vilka enheter som tillhandahåller platsdata till platshistoriken. Om du vill ändra inställningarna för platshistoriken kan du välja att
    • bara rapportera din plats från vissa av dina enheter
    • rapportera din plats från alla dina enheter
    • inaktivera platshistoriken i Google-kontot. Din plats rapporteras inte från någon av dina enheter och ingen ny platshistorik lagras i kontot.
  • Inställningar för andra platstjänster på enheten, till exempel Google Platstjänster, Platsdelning och Hitta min enhet, ändras inte.

När platshistoriken är inaktiverad

• Enhetens platser sparas inte automatiskt i platshistoriken.
  • Tidigare aktivitet raderas inte från platshistoriken. Du kan radera platshistorik för hand.
  • Inställningar för andra platstjänster på enheten, till exempel Google Platstjänster, Platsdelning och Hitta min enhet, ändras inte.
  • Viss platsdata kan fortsätta att sparas via andra inställningar (t.ex. Webb- och appaktivitet) som en del av din användning av andra tjänster (t.ex. Sök och Maps), även efter att du har inaktiverat platshistoriken.

Vanliga problem med platstjänster

Tillgänglighet

Platshistoriken kanske inte är tillgänglig om

• funktionen inte är tillgänglig i din region
  • du inte uppfyller vissa ålderskrav
  • ditt Google-konto är registrerat via jobbet, skolan eller en annan grupp. Administratören kan behöva göra inställningen tillgänglig för dig.
  • du har inaktiverat platstjänster eller uppdatering av appar i bakgrunden.
Uppdatering av appar i bakgrunden

Om platshistoriken ska fungera ordentligt måste platstjänster ha ställts in på Alltid och uppdatering av appar i bakgrunden vara aktiverat.

• I platstjänsterna används GPS, Wi-Fi-surfzoner och mobilnätsmaster för att fastställa enhetens plats.
  • Uppdatering av appar i bakgrunden tillåter att platsrapporteringsfunktionen fungerar när du inte aktivt använder en app från Google.

Läs mer om hur du hanterar platstjänster och uppdatering av appar i bakgrunden.

Dataanvändning

Platshistoriken kan använda en stor mängd data. Kontrollera vad du har för dataabonnemang på enheten innan du använder funktionen.