Administrer posisjonsloggen din for iPhone og iPad

Posisjonslogg er en innstilling på Google-kontonivå som lagrer informasjon om hvor du tar med alle mobilenheter der

• du er logget på Google-kontoen din
  • du har slått på posisjonsloggen
  • posisjonsrapportering er slått på for enheten

Når du slår på posisjonsloggen, kan du få en rekke fordeler i flere Google-produkter og -tjenester, blant annet tilpassede kart, anbefalinger basert på steder du har besøkt, hjelp med å finne telefonen din, trafikkoppdateringer i sanntid om pendleruten din samt nyttigere annonser.

• Posisjonsloggen er som standard slått av for Google-kontoen din og kan bare slås på hvis du velger det.
  • Du kan når som helst sette posisjonsloggen på pause i aktivitetslagring for Google-kontoen.
  • Du kontrollerer hva som lagres i posisjonsloggen din. Du kan se stedene du har besøkt, på Google Maps-tidslinjen, som du kan endre eller bruke til å slette posisjonsloggen din.

Se og administrer posisjonsloggen din i tidslinjen

1. Gå til tidslinjen din.
  2. Velg tidsperioden du vil se, øverst til venstre.

Slett posisjonsloggen

Du kan administrere og slette informasjon i posisjonsloggen med Google Maps-tidslinjen. Du kan velge å slette hele loggen din eller bare deler av den.

Viktig: Hvis du sletter informasjon i posisjonsloggen fra tidslinjen, får du ikke sett denne informasjonen igjen.

Bruk Google Maps-appen

Slett hele posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og deretter Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer 더보기Og så Innstillinger.
  4. Trykk på Slett hele posisjonsloggen under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en periode av posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og deretter Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer 더보기Og så Innstillinger.
  4. Trykk på Slett en datoperiode fra posisjonsloggen under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en dag fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og deretter Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen.
  4. Velg dagen du vil slette.
  5. Trykk på Mer 더보기Og så Slett denne dagen.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Slett et stopp fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og deretter Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen.
  4. Velg dagen med et stopp du vil slette.
  5. Trykk på stoppet du vil slette Og så Slett Slett.
  6. Følg veiledningen på skjermen.
Bruk en nettleser

Slett hele posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Trykk på Slett Slett.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en dag fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Velg et år, en måned og dagen du vil slette.
  3. Trykk på Slett Slett.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Slett et stopp fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Velg et år, en måned og dagen du vil slette.
  3. Ved siden av stoppet du vil slette, trykker du på Mer MerOg så Fjern stopp fra denne dagen.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Slett oppføringer i posisjonsloggen automatisk

Du kan velge at oppføringer i posisjonsloggen som er eldre enn 3, 18 eller 36 måneder, skal slettes automatisk.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og deretter Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer 더보기Og så Innstillinger.
  4. Trykk på Slett posisjonsloggen automatisk under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Dette skjer etter at du sletter deler av eller hele posisjonsloggen

Hvis du sletter deler av eller hele posisjonsloggen din, kan noen tilpassede opplevelser på Google bli dårligere eller gå tapt. Eksempler:

• album i Google Foto, som opprettes automatisk basert på steder du har vært
  • anbefalinger basert på steder du har vært
  • sanntidsinformasjon om beste avreisetidspunkt for å unngå trafikken

Viktig: Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du setter posisjonsloggen på pause eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruken av andre Google-nettsteder, -apper og -tjenester. Posisjonsdata kan for eksempel lagres som en del av aktivitet i Søk og Maps når innstillingen for Nett- og appaktivitet er på, og inkluderes i bildene dine basert på innstillingene for kameraappen din.

Slå posisjonsloggen på eller av

Du kan slå av posisjonsloggen for kontoen din når som helst. Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, må administratoren din gjøre denne innstillingen tilgjengelig for deg. Hvis vedkommende gjør det, kan du bruke posisjonsloggen som alle andre brukere.

1. Åpne Google-appen Google-app.
  2. Øverst til høyre trykker du på kontobildet ditt og så Administrer Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  3. Trykk på Data og personlig tilpasning og så Aktivitetslagring og så Google posisjonslogg.
  4. Slå Posisjonslogg på eller av. Hvis du slår den av, må du bekrefte og trykke på Stopp posisjonslagring.

Hvis du er i en nettleser, går du til Posisjonslogg-delen av Google-kontoen din. Du må kanskje logge på. Slå Posisjonslogg på eller av.

Når posisjonsloggen er på

• Google mottar bare posisjonsloggen for enheter du er logget på, og som har posisjonsrapportering slått på.
    For å se hvilke enheter som har posisjonsrapportering slått på, trykk på Enheter på denne kontoen under «Google posisjonslogg».
    • For å slå på posisjonslogg på iPhone eller iPad, gi Google-appen tillatelse til å se posisjonen din: Åpne Innstillinger på enheten, og trykk på Google  og deretter Posisjon. Velg Alltid.
  • Du kan endre innstillingene for posisjonsrapportering for hver enkelt enhet du er logget på, og begrense hvilke enheter som skal oppgi data som tas med i posisjonsloggen. Hvis du vil endre innstillingene for posisjonsloggen, kan du velge å
    • rapportere posisjonen din fra noen av enhetene dine, men ikke fra andre
    • rapportere posisjonen din fra alle enhetene dine
    • slå av posisjonsloggen for Google-kontoen din (da blir ikke posisjonen din rapportert fra noen av enhetene dine, og ingen nye posisjonsoppføringer blir lagret i kontoen).
  • Innstillingene for andre posisjonstjenester på enheten din, for eksempel Googles posisjonstjenester og Finn enheten min, endres ikke.

Når posisjonsloggen er av

• Posisjonene til enheten din lagres ikke automatisk i posisjonsloggen.
  • Tidligere aktivitet slettes ikke fra posisjonsloggen din. Du kan slette posisjonsloggen din manuelt.
  • Innstillingene for andre posisjonstjenester på enheten din, for eksempel Googles posisjonstjenester og Finn enheten min, endres ikke.
  • Enkelte posisjonsdata kan fortsatt bli lagret i andre innstillinger, for eksempel nett- og appaktivitet, som en del av bruken av andre tjenester, for eksempel Søk og Maps, selv etter at du har slått av posisjonsloggen.

Vanlige problemer med posisjonstjenester

Tilgjengelighet

Posisjonsloggen kan være utilgjengelig hvis

• den ikke er tilgjengelig i regionen din
  • du ikke oppfyller visse aldersgrenser
  • Google-kontoen din administreres av jobb, skole eller en annen gruppe (administratoren din må kanskje gjøre denne innstillingen tilgjengelig for deg)
  • du har slått av Posisjonstjenester eller Bakgrunnsoppdatering av apper
Bakgrunnsoppdatering av apper

Posisjonsloggen fungerer bare som den skal hvis Posisjonstjenester er satt til Alltid og Bakgrunnsoppdatering av apper er på.

• Posisjonstjenester bruker GPS, Wi-Fi-soner og mobilmaster for å fastslå posisjonen din.
  • Bakgrunnsoppdatering av apper gjør at posisjonsrapportering kan fungere selv når du ikke aktivt bruker Google-apper.

Finn ut mer om hvordan du administrerer Posisjonstjenester og Bakgrunnsoppdatering av apper.

Databruk

Posisjonsloggen kan bruke mye data. Før du begynner å bruke den, kan det være lurt å finne ut hvor mye mobildata som er inkludert i abonnementet ditt.