Administrer posisjonsloggen din for iPhone og iPad

I løpet av de neste månedene blir navnet på innstillingen Posisjonslogg endret til Tidslinje. Hvis Posisjonslogg er slått på i kontoen din, kan det hende du ser Tidslinje i app- og kontoinnstillinger.

Posisjonsloggen er en Google-kontoinnstilling som oppretter en tidslinje – et personlig kart som hjelper deg med å huske hvor du har vært, hvilke ruter du har fulgt, og hvilke turer du har tatt. Posisjonsloggen fungerer når

• du er logget på Google-kontoen din
  • posisjonsloggen er slått på
  • posisjonsrapportering er slått på

Viktig: Enhetsposisjonen kan også brukes i bakgrunnen med jevne mellomrom. Når posisjonsloggen er på, lagres den nøyaktige enhetsposisjonen regelmessig til enhetene dine og Google-tjenere, selv når Google-apper ikke er i bruk.

Når posisjonsloggen er på, kan du få en rekke fordeler i flere Google-produkter og -tjenester, for eksempel

• personlig tilpassede kart
  • anbefalinger basert på steder du har vært
  • Hjelp med å finne
    • telefonen din
    • trafikkoppdateringer i sanntid om reiseveien din

Posisjonsloggen er som standard slått av i Google-kontoen. Du må velge posisjonsloggen for å slå den på.

• Du kan når som helst slå av posisjonsloggen i aktivitetslagringen for Google-kontoen din.
  • Du kontrollerer hva som lagres i posisjonsloggen. Du kan se stedene du har besøkt, i Google Maps-tidslinjen, som du kan endre eller bruke til å slette posisjonsloggen din.

Se og administrer posisjonsloggen din i tidslinjen

1. Gå til tidslinjen din.
  2. Velg tidsperioden du vil se, øverst til venstre.

Slett posisjonsloggen

Du kan administrere og slette informasjon i posisjonsloggen med Google Maps-tidslinjen. Du kan velge å slette hele loggen din eller bare deler av den.

Viktig: Hvis du sletter informasjon i posisjonsloggen fra tidslinjen, får du ikke sett denne informasjonen igjen.

Bruk Google Maps-appen

Slett hele posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer 더보기 Og så Innstillinger.
  4. Trykk på Slett hele posisjonsloggen under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en periode av posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer 더보기 Og så Innstillinger.
  4. Trykk på Slett en datoperiode fra posisjonsloggen under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en dag fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen.
  4. Velg dagen du vil slette.
  5. Trykk på Mer 더보기Og så Slett denne dagen.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Slett et stopp fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen.
  4. Velg dagen med et stopp du vil slette.
  5. Trykk på stoppet du vil slette Og så Slett Slett .
  6. Følg veiledningen på skjermen.
Bruk en nettleser

Slett hele posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Trykk på Slett Slett .
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en dag fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Velg et år, en måned og dagen du vil slette.
  3. Trykk på Slett Slett .
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Slett et stopp fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Velg et år, en måned og dagen du vil slette.
  3. Ved siden av stoppet du vil slette, trykker du på Mer MerOg så Fjern stopp fra denne dagen.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Slett oppføringer i posisjonsloggen automatisk

Du kan velge at oppføringer i posisjonsloggen som er eldre enn 3, 18 eller 36 måneder, skal slettes automatisk.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer 더보기Og så Innstillinger.
  4. Trykk på Slett posisjonsloggen automatisk under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Dette skjer etter at du sletter deler av eller hele posisjonsloggen

Hvis du sletter deler av eller hele posisjonsloggen, kan noen tilpassede opplevelser på Google bli dårligere eller gå tapt. Eksempler:

• Du får kanskje ikke anbefalinger basert på steder du har besøkt.
  • Du får kanskje ikke informasjon i sanntid om det beste tidspunktet for å dra hjem eller til jobb for å unngå trafikken.

Viktig: Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du setter posisjonsloggen på pause eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruken av andre Google-nettsteder, -apper og -tjenester. Posisjonsdata kan for eksempel lagres som en del av aktivitet i Søk og Maps når innstillingen for Nett- og appaktivitet er på, og inkluderes i bildene dine basert på innstillingene for kameraappen. Denne aktiviteten kan inkludere informasjon om posisjonen din basert på enhetens generelle område og IP-adresse.

Du har kontrollen. Du kan når som helst gå gjennom dataene dine og eventuelle valg du gjør her, på activity.google.com eller i tidslinjen.

Slå posisjonsloggen på eller av

Du kan slå av posisjonsloggen for kontoen din når som helst. Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, må administratoren din gjøre denne innstillingen tilgjengelig for deg. Hvis hen gjør det, kan du bruke posisjonsloggen som alle andre brukere.

1. Åpne Google-appen Google-appen.
  2. Øverst til høyre trykker du på kontobildet ditt etterfulgt av Administrer Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  3. Trykk på Data og personvern øverst.
  4. Rull til «Logginnstillinger».
  5. Trykk på Posisjonslogg.
  6. Slå Posisjonslogg på eller av. Hvis du slår av posisjonsloggen, må du bekrefte og trykke på Sett på pause etterfulgt av OK.

Hvis du er i en nettleser, går du til Posisjonslogg-delen av Google-kontoen din. Du må kanskje logge på. Slå Posisjonslogg på eller av.

Når posisjonsloggen er på

• Når posisjonsloggen er på, lagres den nøyaktige enhetsposisjonen regelmessig (selv når Google-apper ikke er i bruk) på
    • enhetene dine
    • Googles tjenere
  • For å se hvilke enheter som har posisjonsrapportering slått på, trykk på Enheter på denne kontoen under «Google posisjonslogg».
    • For å slå på posisjonslogg på iPhone eller iPad, gi Google-appen tillatelse til å se posisjonen din: Åpne Innstillinger på enheten, og trykk på Google and then Stedstjenester. Velg Alltid.
  • Du kan endre innstillingene for posisjonsrapportering for alle enhetene du er logget på, og begrense hvilke enheter som oppgir data som skal inkluderes i posisjonsloggen. Hvis du vil endre innstillingene for posisjonsloggen, kan du velge
    • å rapportere posisjonen din fra noen av enhetene dine, men ikke fra andre
    • å rapportere posisjonen din fra alle enhetene dine
    • å slå av posisjonsloggen for Google-kontoen din (posisjonen din blir ikke rapportert fra noen av enhetene dine, og ingen nye posisjonsoppføringer blir lagret i kontoen)
  • Innstillingene for andre stedstjenester på enheten, for eksempel Google Posisjonstjenester, Posisjonsdeling og Finn enheten min, endres ikke.

Når posisjonsloggen er av

• De nøyaktige posisjonene til enheten din lagres ikke regelmessig i posisjonsloggen.
  • Tidligere aktivitet slettes ikke fra posisjonsloggen din. Du kan slette posisjonsloggen din manuelt.
  • Innstillingene for andre stedstjenester på enheten, for eksempel Google Posisjonstjenester, Posisjonsdeling og Finn enheten min, endres ikke.
  • Noen posisjonsdata kan fortsatt bli lagret i andre innstillinger, for eksempel nett- og appaktivitet, som en del av bruken av andre tjenester, for eksempel Søk og Maps, selv etter at du har slått av posisjonsloggen. Nett- og appaktivitet kan inkludere informasjon om posisjonen din basert på enhetens generelle område og IP-adresse.

Vanlige problemer med stedstjenester

Tilgjengelighet

Posisjonsloggen kan være utilgjengelig hvis

• den ikke er tilgjengelig i regionen din
  • du ikke oppfyller visse aldersgrenser
  • Google-kontoen din administreres av jobb, skole eller en annen gruppe (administratoren din må kanskje gjøre denne innstillingen tilgjengelig for deg)
  • du har slått av Stedstjenester eller Bakgrunnsoppdatering av apper
Bakgrunnsoppdatering av apper

Posisjonsloggen fungerer bare som den skal, hvis Stedstjenester er satt til Alltid og Bakgrunnsoppdatering av apper er på.

• Stedstjenester bruker GPS, wifi-soner og mobilmaster for å fastslå posisjonen din.
  • Bakgrunnsoppdatering av apper gjør at posisjonsrapportering kan fungere selv når du ikke aktivt bruker Google-apper.

Finn ut mer om hvordan du administrerer Stedstjenester og Bakgrunnsoppdatering av apper.

Databruk

Posisjonsloggen kan bruke mye data. Før du bruker denne funksjonen, bør du sjekke dataabonnementet på enheten.