Uw locatiegeschiedenis beheren voor iPhone en iPad

'Locatiegeschiedenis' is een instelling in uw Google-account waarmee wordt opgeslagen waar u met uw mobiele apparaat naartoe gaat, als:

• u bent ingelogd op uw Google-account,
  • u Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, en
  • Locatiemelding op het apparaat is ingeschakeld.

Als u Locatiegeschiedenis inschakelt, ondervindt u hier mogelijk voordeel van in meerdere Google-producten en -services. Via Locatiegeschiedenis kunnen we u bijvoorbeeld gepersonaliseerde kaarten bieden, aanbevelingen doen op basis van plaatsen die u heeft bezocht, helpen uw telefoon te vinden, in realtime verkeersupdates doorgeven voor uw woon-werkverkeer en relevantere advertenties weergeven.

• 'Locatiegeschiedenis' is standaard uitgeschakeld voor uw Google-account en kan alleen worden ingeschakeld als u hiervoor kiest.
  • U kunt 'Locatiegeschiedenis' op elk gewenst moment onderbreken in de Activiteitsopties van uw Google-account.
  • U bepaalt wat er wordt opgeslagen in uw locatiegeschiedenis. U kunt in de tijdlijn van Google Maps bekijken waar u bent geweest en u kunt via de tijdlijn ook gegevens bewerken of verwijderen.

Uw locatiegeschiedenis bekijken en beheren in de tijdlijn

1. Ga naar uw tijdlijn.
  2. Kies linksboven de periode die u wilt zien.

Locatiegeschiedenis verwijderen

U kunt uw gegevens van 'Locatiegeschiedenis' beheren en verwijderen via de Google Maps-tijdlijn. U kunt uw hele geschiedenis verwijderen of alleen bepaalde delen ervan.

Belangrijk: Als u de gegevens van Locatiegeschiedenis uit de tijdlijn verwijdert, kunt u die gegevens niet meer bekijken.

Via de Google Maps-app

De volledige locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Accountcirkel Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기En dan Instellingen.
  4. Tik onder 'Locatie-instellingen' op Volledige Locatiegeschiedenis verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Een periode uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Accountcirkel Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기En dan Instellingen.
  4. Tik onder 'Locatie-instellingen' op Periode uit Locatiegeschiedenis verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Een dag uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Accountcirkel Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Agenda weergeven Agenda weergeven.
  4. Selecteer de dag die u wilt verwijderen.
  5. Tik op Meer 더보기En dan De dag verwijderen.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Een stop uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Accountcirkel Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Agenda weergeven Agenda weergeven.
  4. Selecteer de dag met een stop die u wilt verwijderen.
  5. Tik op de stop die u wilt verwijderen En dan Verwijderen Verwijderen .
  6. Volg de instructies op het scherm.
Via een webbrowser

De volledige locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in uw webbrowser.
  2. Tik op Verwijderen Verwijderen .
  3. Volg de instructies op het scherm.

Een dag uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in uw webbrowser.
  2. Kies het jaar, de maand en de dag die u wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen Verwijderen .
  4. Volg de instructies op het scherm.

Een stop uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in uw webbrowser.
  2. Kies het jaar, de maand en de dag die u wilt verwijderen.
  3. Tik naast de stop die u wilt verwijderen op Meer MeerEn dan Stop uit dag verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Uw locatiegeschiedenis automatisch verwijderen

U kunt ervoor kiezen de locatiegeschiedenis die ouder is dan drie of achttien maanden, automatisch te verwijderen.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Accountcirkel Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기En dan Instellingen.
  4. Tik onder 'Locatie-instellingen' op Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Wat er gebeurt nadat u de locatiegeschiedenis volledig of gedeeltelijk heeft verwijderd

Als u de locatiegeschiedenis volledig of gedeeltelijk verwijdert, kunnen sommige gepersonaliseerde functies van Google minder goed of helemaal niet meer werken. Voorbeeld:

• Albums in Google Foto's die automatisch worden gemaakt op basis van plaatsen die u heeft bezocht.
  • Aanbevelingen op basis van plaatsen die u heeft bezocht.
  • Realtime informatie over de beste tijd om naar huis of naar het werk te vertrekken om files te omzeilen.

Belangrijk: Als u andere instellingen zoals Web- en app-activiteit heeft ingeschakeld en de locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit de locatiegeschiedenis verwijdert, slaat u mogelijk nog steeds locatiegegevens op in uw Google-account doordat u gebruikmaakt van andere Google-sites, -apps en -services. Er kunnen bijvoorbeeld locatiegegevens worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit op Zoeken en Maps als uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld. Ook kunnen er gegevens worden opgenomen in uw foto's, afhankelijk van de instellingen van uw camera-app.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

U kunt Locatiegeschiedenis voor uw account op elk moment uitschakelen. Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, moet uw beheerder deze instelling voor u beschikbaar maken. Als uw beheerder dit doet, kunt u net als elke andere gebruiker Locatiegeschiedenis gebruiken.

1. Open de Google-app Google-app.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto en vervolgens Je Google-account beheren. U moet wellicht inloggen.
  3. Tik op Gegevens en personalisatie en vervolgens Activiteitsopties en vervolgens Locatiegeschiedenis van Google.
  4. Schakel Locatiegeschiedenis in of uit. Als u de functie uitschakelt, tikt u op Opslaan van locatie stoppen om te bevestigen.

Als u in een browser werkt, gaat u naar het gedeelte Locatiegeschiedenis van uw Google-account. Log in als u dit nog niet heeft gedaan. Schakel Locatiegeschiedenis in of uit.

Als 'Locatiegeschiedenis' is ingeschakeld

• Google ontvangt alleen de locatiegeschiedenis van apparaten waarop u bent ingelogd en waarop 'Locatiemelding' is ingeschakeld.
    Als u wilt controleren op welke apparaten 'Locatiemelding' is ingeschakeld, tikt u onder 'Locatiegeschiedenis van Google' op Apparaten verbonden met dit account.
    • Als u 'Locatiegeschiedenis' op uw iPhone of iPad wilt inschakelen, geeft u uw Google-app toestemming om uw locatie te bekijken. Open hiervoor de instellingen van uw apparaat en tik op Google  en dan Locatie. Kies Altijd.
  • U kunt de instelling 'Locatiemelding' aanpassen voor elk apparaat waarop u bent ingelogd en beperken welke apparaten de locatiegegevens leveren die worden opgenomen in 'Locatiegeschiedenis'. Als u uw instellingen voor 'Locatiegeschiedenis' wilt wijzigen, kunt u kiezen uit de volgende opties:
    • Vanaf sommige apparaten uw locatie doorgeven en vanaf andere niet.
    • Uw locatie doorgeven vanaf al uw apparaten.
    • Locatiegeschiedenis uitschakelen voor uw Google-account. Uw locatie wordt vanaf geen van uw apparaten doorgegeven en er wordt geen nieuwe Locatiegeschiedenis geregistreerd in uw account.
  • Dit heeft geen effect op uw instellingen voor andere locatieservices op uw apparaat, zoals Google Locatieservices en 'Vind mijn apparaat'.

Wanneer Locatiegeschiedenis is uitgeschakeld

• Nieuwe locatiegegevens worden niet meer opgeslagen in uw locatiegeschiedenis.
  • Eerdere activiteit wordt niet verwijderd uit uw locatiegeschiedenis. U kunt uw locatiegeschiedenis handmatig verwijderen.
  • Dit heeft geen effect op uw instellingen voor andere locatieservices op uw apparaat, zoals Google Locatieservices en 'Vind mijn apparaat'.
  • Sommige locatiegegevens kunnen worden blijven opgeslagen in andere instellingen, zoals 'Web- en app-activiteit', als onderdeel van uw gebruik van andere services zoals Google Zoeken en Maps, zelfs als u 'Locatiegeschiedenis' heeft uitgeschakeld.

Bekende problemen met locatieservices

Beschikbaarheid

Locatiegeschiedenis is mogelijk niet beschikbaar in de volgende gevallen:

• De functie is niet beschikbaar in uw regio.
  • U voldoet niet aan de leeftijdsbeperkingen.
  • U gebruikt een Google-account voor uw werk, school of een andere groep. Uw beheerder moet mogelijk deze instelling voor u beschikbaar maken.
  • U heeft Locatievoorzieningen of Ververs op achtergrond uitgeschakeld.
Ververs op achtergrond

'Locatiegeschiedenis' kan alleen goed werken als 'Locatievoorzieningen' is ingesteld op Altijd en als 'Ververs op achtergrond' is ingeschakeld.

• 'Locatievoorzieningen' maakt gebruik van gps, wifi-hotspots en telefoonmasten om uw locatie te bepalen.
  • 'Ververs op achtergrond' zorgt ervoor dat 'Locatiemelding' ook werkt als u een Google-app niet actief gebruikt.

Meer informatie over het beheren van Locatievoorzieningen en Ververs apps op achtergrond.

Gegevensgebruik

'Locatiegeschiedenis' kan veel mobiele data gebruiken. Controleer voordat u deze functie gebruikt de databundel van uw apparaat.