Je locatiegeschiedenis beheren voor iPhone en iPad

Locatiegeschiedenis is een instelling in uw Google-account waarmee wordt opgeslagen waar u met uw mobiele apparaat naartoe gaat, als:

• u bent ingelogd op uw Google-account,
  • u Locatiegeschiedenis heeft aangezet en
  • Locatiemelding op het apparaat is aangezet.

Als u Locatiegeschiedenis aanzet, kunt u hiermee mogelijk uw voordeel doen in meerdere Google-producten en -services. Via Locatiegeschiedenis kunnen we u bijvoorbeeld gepersonaliseerde kaarten bieden, aanbevelingen doen op basis van plaatsen die u heeft bezocht, helpen uw telefoon te vinden, realtime verkeersupdates doorgeven voor uw woon-werkverkeer en relevantere advertenties weergeven.

• Locatiegeschiedenis is standaard uitgezet voor uw Google-account en kan alleen worden aangezet als u hiervoor kiest.
  • U kunt Locatiegeschiedenis op elk gewenst moment onderbreken in de Activiteitsopties van uw Google-account.
  • U bepaalt wat er wordt opgeslagen in uw locatiegeschiedenis. U kunt de plaatsen waar u bent geweest in de Google Maps-tijdlijn bekijken. U kunt deze tijdlijn bewerken of gebruiken om uw locatiegeschiedenis te verwijderen.

Je locatiegeschiedenis bekijken en beheren in de tijdlijn

1. Ga naar je tijdlijn.
  2. Kies linksboven de periode die je wilt zien.

Locatiegeschiedenis verwijderen

Je kunt je gegevens van Locatiegeschiedenis beheren en verwijderen via de Google Maps-tijdlijn. Je kunt je hele geschiedenis verwijderen of alleen bepaalde delen ervan.

Belangrijk: Als je de gegevens van Locatiegeschiedenis uit de tijdlijn verwijdert, kun je die gegevens niet meer bekijken.

Via de Google Maps-app

De hele locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기En dan Instellingen.
  4. Tik onder Locatie-instellingen op Hele Locatiegeschiedenis verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Een periode uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기En dan Instellingen.
  4. Tik onder Locatie-instellingen op Periode uit Locatiegeschiedenis verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Een dag uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Agenda weergeven Agenda weergeven.
  4. Selecteer de dag die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Meer 더보기En dan De dag verwijderen.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Een stop uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Agenda weergeven Agenda weergeven.
  4. Selecteer de dag met een stop die je wilt verwijderen.
  5. Tik op de stop die je wilt verwijderen En dan Verwijderen Verwijderen .
  6. Volg de instructies op het scherm.
Via een webbrowser

De hele locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in je webbrowser.
  2. Tik op Verwijderen Verwijderen .
  3. Volg de instructies op het scherm.

Een dag uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in je webbrowser.
  2. Kies het jaar, de maand en de dag die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen Verwijderen .
  4. Volg de instructies op het scherm.

Een stop uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in je webbrowser.
  2. Kies het jaar, de maand en de dag die je wilt verwijderen.
  3. Tik naast de stop die je wilt verwijderen op Meer MeerEn dan Stop uit dag verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Je locatiegeschiedenis automatisch verwijderen

Je kunt items in je locatiegeschiedenis die ouder zijn dan 3, 18 of 36 maanden, automatisch laten verwijderen.

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기En dan Instellingen.
  4. Tik onder Locatie-instellingen op Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Wat er gebeurt nadat je de locatiegeschiedenis volledig of gedeeltelijk hebt verwijderd

Als je de locatiegeschiedenis volledig of gedeeltelijk verwijdert, kunnen sommige gepersonaliseerde functies van Google minder goed of helemaal niet meer werken. Voorbeeld:

• Albums in Google Foto's die automatisch worden gemaakt op basis van plaatsen die je hebt bezocht.
  • Aanbevelingen op basis van plaatsen die je hebt bezocht.
  • Realtime informatie over de beste tijd om naar huis of naar het werk te vertrekken om files te omzeilen.

Belangrijk: Als je andere instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en de locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit de locatiegeschiedenis verwijdert, sla je misschien nog steeds locatiegegevens op in je Google-account doordat je gebruikmaakt van andere Google-sites, -apps en -services. Er kunnen bijvoorbeeld locatiegegevens worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Zoeken en Maps als je Web- en app-activiteit aanstaat. Ook kunnen er gegevens worden opgenomen in je foto's, afhankelijk van de instellingen van je camera-app.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

Je kunt Locatiegeschiedenis voor je account op elk moment uitzetten. Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, moet je beheerder deze instelling voor jou beschikbaar maken. Als je beheerder dit doet, kun je net als elke andere gebruiker Locatiegeschiedenis gebruiken.

1. Open de Google-app Google-app.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto en dan Je Google-account beheren. Je moet misschien inloggen.
  3. Tik op Gegevens en personalisatie en dan Activiteitsopties en dan Locatiegeschiedenis van Google.
  4. Zet Locatiegeschiedenis aan of uit. Als je de functie uitzet, tik je op Opslaan van locatie stoppen om te bevestigen.

Als je in een browser werkt, ga je naar het gedeelte Locatiegeschiedenis van je Google-account. Je moet misschien inloggen. Zet Locatiegeschiedenis aan of uit.

Als Locatiegeschiedenis is ingeschakeld

• Google krijgt alleen de locatiegeschiedenis van apparaten waarop je bent ingelogd en waarop je Locatiemelding hebt ingeschakeld.
    Als u wilt controleren op welke apparaten 'Locatiemelding' is ingeschakeld, tikt u onder 'Locatiegeschiedenis van Google' op Apparaten verbonden met dit account.
    • Als u 'Locatiegeschiedenis' op uw iPhone of iPad wilt inschakelen, geeft u uw Google-app toestemming om uw locatie te bekijken. Open hiervoor de instellingen van uw apparaat en tik op Google  en dan Locatie. Kies Altijd.
  • Je kunt de instelling Locatiemelding aanpassen voor elk apparaat waarop je bent ingelogd en beperken welke apparaten de locatiegegevens leveren die worden opgenomen in de locatiegeschiedenis. Als je je instellingen voor Locatiegeschiedenis wilt wijzigen, kun je kiezen uit de volgende opties:
    • Vanaf sommige apparaten je locatie doorgeven en vanaf andere niet.
    • Je locatie doorgeven vanaf al je apparaten.
    • Locatiegeschiedenis uitschakelen voor je Google-account. Je locatie wordt vanaf geen van je apparaten doorgegeven en er wordt geen nieuwe locatiegeschiedenis geregistreerd in je account.
  • Dit heeft geen effect op je instellingen voor andere locatieservices op je apparaat, zoals Google-locatieservices en Vind mijn apparaat.

Als Locatiegeschiedenis is uitgeschakeld

• De locaties van je apparaat worden niet automatisch opgeslagen in je locatiegeschiedenis.
  • Eerdere activiteit wordt niet verwijderd uit je locatiegeschiedenis. Je kunt je locatiegeschiedenis handmatig verwijderen.
  • Dit heeft geen effect op je instellingen voor andere locatieservices op je apparaat, zoals Google-locatieservices en Vind mijn apparaat.
  • Sommige locatiegegevens kunnen nog wel worden opgeslagen in andere instellingen, zoals Web- en app-activiteit, als onderdeel van je gebruik van andere services zoals Google Zoeken en Maps, zelfs als je Locatiegeschiedenis hebt uitgeschakeld.

Bekende problemen met locatieservices

Beschikbaarheid

Locatiegeschiedenis is mogelijk niet beschikbaar in de volgende gevallen:

• De functie is niet beschikbaar in je regio.
  • Je voldoet niet aan de leeftijdsbeperkingen.
  • Je gebruikt een Google-account voor je werk, school of een andere groep. Je beheerder moet deze instelling misschien voor jou beschikbaar maken.
  • Je hebt Locatievoorzieningen of Ververs op achtergrond uitgezet.
Ververs op achtergrond

Locatiegeschiedenis kan alleen goed werken als Locatievoorzieningen is ingesteld op Altijd en als 'Ververs op achtergrond' is aangezet.

• Locatievoorzieningen maakt gebruik van gps, wifi-hotspots en telefoonmasten om je locatie te bepalen.
  • 'Ververs op achtergrond' zorgt ervoor dat Locatiemelding ook werkt als je een Google-app niet actief gebruikt.

Bekijk meer informatie over het beheer van Locatievoorzieningen en Ververs op achtergrond.

Gegevensgebruik

Locatiegeschiedenis kan veel mobiele data gebruiken. Controleer voordat je deze functie gebruikt de databundel van je apparaat.