Je locatiegeschiedenis beheren voor iPhone en iPad

In de komende maanden wordt de naam van de instelling Locatiegeschiedenis gewijzigd in Tijdlijn. Als Locatiegeschiedenis aanstaat voor je account, wordt Tijdlijn misschien getoond in de app- en accountinstellingen.

Locatiegeschiedenis is een instelling in je Google-account waarmee een tijdlijn wordt gemaakt. Dit is een persoonlijke kaart waarmee je bezochte plaatsen, gebruikte routes en gemaakte reizen kunt onthouden. Locatiegeschiedenis werkt onder de volgende voorwaarden:

• Je bent ingelogd op je Google-account.
  • Locatiegeschiedenis staat aan.
  • Locatiemelding staat aan.

Belangrijk: De apparaatlocatie kan ook periodiek op de achtergrond worden gebruikt. Als Locatiegeschiedenis aanstaat, wordt je exacte apparaatlocatie regelmatig opgeslagen op je apparaten en de Google-servers, ook als je op dat moment geen Google-apps gebruikt.

Als Locatiegeschiedenis aanstaat, kun je verschillende voordelen krijgen in Google-producten en -services, zoals:

• Gepersonaliseerde kaarten
  • Aanbevelingen op basis van plaatsen die je hebt bezocht
  • Hulp bij het vinden van:
    • Je telefoon
    • Realtime verkeersinformatie voor je woon-werkroute

Locatiegeschiedenis staat standaard uit voor je Google-account. Je moet Locatiegeschiedenis zelf aanzetten.

• Je kunt Locatiegeschiedenis altijd uitzetten in de Activiteitsopties van je Google-account.
  • Je bepaalt zelf wat er wordt opgeslagen in je locatiegeschiedenis. Je kunt de plaatsen waar je bent geweest bekijken op de Google Maps-tijdlijn. Je kunt deze tijdlijn bewerken of gebruiken om je locatiegeschiedenis te verwijderen.

Je locatiegeschiedenis bekijken en beheren in de tijdlijn

1. Ga naar je tijdlijn.
  2. Kies linksboven de periode die je wilt zien.

Locatiegeschiedenis verwijderen

Je kunt je gegevens van de locatiegeschiedenis beheren en verwijderen via de Google Maps-tijdlijn. Je kunt je hele geschiedenis verwijderen of alleen bepaalde delen ervan.

Belangrijk: Als je de gegevens van de locatiegeschiedenis uit de tijdlijn verwijdert, kun je die gegevens niet meer bekijken.

Via de Google Maps-app

De hele locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기 En dan Instellingen.
  4. Tik onder Locatie-instellingen op Hele locatiegeschiedenis verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Een periode uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기 En dan Instellingen.
  4. Tik onder Locatie-instellingen op Periode uit locatiegeschiedenis verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Een dag uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Agenda tonen Agenda weergeven.
  4. Selecteer de dag die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Meer 더보기En dan De dag verwijderen.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Een stop uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Agenda tonen Agenda weergeven.
  4. Selecteer de dag met een stop die je wilt verwijderen.
  5. Tik op de stop die je wilt verwijderen En dan Verwijderen Verwijderen .
  6. Volg de instructies op het scherm.
Via een webbrowser

De hele locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in je webbrowser.
  2. Tik op Verwijderen Verwijderen .
  3. Volg de instructies op het scherm.

Een dag uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in je webbrowser.
  2. Kies het jaar, de maand en de dag die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen Verwijderen .
  4. Volg de instructies op het scherm.

Een stop uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in je webbrowser.
  2. Kies het jaar, de maand en de dag die je wilt verwijderen.
  3. Tik naast de stop die je wilt verwijderen op Meer MeerEn dan Stop uit dag verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Je locatiegeschiedenis automatisch verwijderen

Je kunt items in je locatiegeschiedenis die ouder zijn dan 3, 18 of 36 maanden, automatisch laten verwijderen.

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기En dan Instellingen.
  4. Tik onder Locatie-instellingen op Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Wat er gebeurt nadat je de locatiegeschiedenis volledig of gedeeltelijk hebt verwijderd

Als je de locatiegeschiedenis volledig of gedeeltelijk verwijdert, kunnen sommige gepersonaliseerde functies van Google minder goed of helemaal niet meer werken. Voorbeeld:

• Je krijgt misschien geen aanbevelingen op basis van plaatsen die je hebt bezocht.
  • Je krijgt misschien geen realtime informatie over de beste tijd om naar huis of naar het werk te vertrekken om files te omzeilen.

Belangrijk: Als je andere instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en de locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit de locatiegeschiedenis verwijdert, sla je misschien nog steeds locatiegegevens op in je Google-account doordat je gebruikmaakt van andere Google-sites, -apps en -services. Er kunnen bijvoorbeeld locatiegegevens worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Zoeken en Maps als je Web- en app-activiteit aanstaat. Ook kunnen er gegevens worden opgenomen in je foto's, afhankelijk van de instellingen van je camera-app. Deze activiteit kan informatie over je locatie bevatten op basis van de algemene locatie van het apparaat en het IP-adres.

Jij hebt de controle. Je kunt je gegevens (en de keuzes die je hier maakt) altijd checken op activity.google.com of je tijdlijn.

Locatiegeschiedenis aan- of uitzetten

Je kunt de locatiegeschiedenis voor je account op elk moment uitzetten. Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, moet je beheerder deze instelling voor jou beschikbaar maken. Als je beheerder dit doet, kun je net als elke andere gebruiker Locatiegeschiedenis gebruiken.

1. Open de Google-app Google-app.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto en dan Je Google-account beheren. Je moet misschien inloggen.
  3. Tik bovenaan op Gegevens en privacy.
  4. Scroll naar Geschiedenisinstellingen.
  5. Tik op Locatiegeschiedenis.
  6. Zet Locatiegeschiedenis aan of uit. Als je Locatiegeschiedenis uitzet, tik je op Onderbreken en dan OK om te bevestigen.

Als je in een browser werkt, ga je naar het gedeelte Locatiegeschiedenis van je Google-account. Je moet misschien inloggen. Zet Locatiegeschiedenis aan of uit.

Als Locatiegeschiedenis aanstaat

• Als Locatiegeschiedenis aanstaat, wordt je exacte apparaatlocatie regelmatig opgeslagen, ook als je op dat moment geen Google-apps gebruikt. Deze informatie wordt hier opgeslagen:
    • Je apparaten
    • De servers van Google
  • Als je wilt zien op welke apparaten Locatiemelding aanstaat, tik je onder 'Locatiegeschiedenis van Google' op Apparaten verbonden met dit account.
    • Als je Locatiegeschiedenis wilt aanzetten op je iPhone of iPad, geef je je Google-app toestemming om je locatie te bekijken. Open hiervoor de instellingen van je apparaat en tik op Google and then Locatie. Kies Altijd.
  • Je kunt de instelling Locatiemelding aanpassen voor elk apparaat waarop je bent ingelogd en beperken welke apparaten de locatiegegevens leveren die worden opgenomen in de locatiegeschiedenis. Als je je instellingen voor Locatiegeschiedenis wilt wijzigen, kun je kiezen uit de volgende opties:
    • Vanaf sommige apparaten je locatie doorgeven en vanaf andere niet.
    • Je locatie doorgeven vanaf al je apparaten.
    • De locatiegeschiedenis uitzetten voor je Google-account. Je locatie wordt vanaf geen van je apparaten doorgegeven en er wordt geen nieuwe locatiegeschiedenis geregistreerd in je account.
  • Dit heeft geen effect op je instellingen voor andere locatieservices op je apparaat, zoals Google-locatieservices, Locatie delen en Vind mijn apparaat.

Als de locatiegeschiedenis uitstaat

• De exacte locaties van je apparaat worden niet regelmatig opgeslagen in je locatiegeschiedenis.
  • Eerdere activiteit wordt niet verwijderd uit je locatiegeschiedenis. Je kunt je locatiegeschiedenis handmatig verwijderen.
  • Dit heeft geen effect op je instellingen voor andere locatieservices op je apparaat, zoals Google-locatieservices, Locatie delen en Vind mijn apparaat.
  • Sommige locatiegegevens kunnen nog wel worden opgeslagen in andere instellingen (zoals Web- en app-activiteit) als onderdeel van je gebruik van andere services zoals Google Zoeken en Maps, zelfs als je de locatiegeschiedenis hebt uitgezet. Web- en app-activiteit kan informatie over je locatie bevatten op basis van de algemene locatie en het IP-adres van je apparaat.

Bekende problemen met locatieservices

Beschikbaarheid

Locatiegeschiedenis is mogelijk niet beschikbaar in de volgende gevallen:

• De functie is niet beschikbaar in je regio.
  • Je voldoet niet aan de leeftijdsbeperkingen.
  • Je gebruikt een Google-account voor je werk, school of een andere groep. Je beheerder moet deze instelling dan misschien voor jou beschikbaar maken.
  • Je hebt Locatievoorzieningen of Ververs op achtergrond uitgezet.
Ververs op achtergrond

Locatiegeschiedenis kan alleen goed werken als Locatievoorzieningen is ingesteld op Altijd en als Ververs op achtergrond is aangezet.

• Locatievoorzieningen maakt gebruik van gps, wifi-hotspots en telefoonmasten om je locatie te bepalen.
  • Ververs op achtergrond zorgt ervoor dat Locatiemelding ook werkt als je een Google-app niet actief gebruikt.

Ontdek meer informatie over het beheer van Locatievoorzieningen en Ververs op achtergrond.

Gegevensgebruik

Locatiegeschiedenis kan veel mobiele data gebruiken. Check voordat je deze functie gebruikt het data-abonnement van je apparaat.