Sijaintihistorian käyttäminen iPhonella ja iPadilla

Sijaintihistoria on koko Google-tiliä koskeva asetus, joka tallentaa käyntikohteesi, kun mukanasi on nämä ehdot täyttävä mobiililaite:

• olet kirjautuneena Google-tilillesi
  • sijaintihistoria on käytössä
  • laitteen Sijainnin ilmoittaminen ‑asetus on käytössä.

Sijaintihistorian käyttöönotto voi tarjota monia etuja Googlen tuotteissa ja palveluissa. Voit esimerkiksi saada personoituja karttoja, käyntikohteisiisi perustuvia suosituksia, apua puhelimesi löytämiseen, reaaliaikaisia tietoja työmatkasi liikenteestä sekä hyödyllisempiä mainoksia.

• Google-tilin sijaintihistoria on oletuksena pois käytöstä, ja sinun on otettava se itse käyttöön.
  • Voit keskeyttää sijaintihistorian milloin tahansa Google-tilisi Toiminnan hallinta ‑sivulta.
  • Voit valita, mitä tietoja sijaintihistoriaan tallennetaan. Näet käyntikohteesi Google Mapsin aikajanalta, jota voit muokata ja jonka avulla voit poistaa sijaintihistoriasi.

Sijaintihistorian näkeminen ja käyttäminen aikajanan kautta

1. Siirry aikajanallesi.
  2. Valitse haluamasi ajanjakso vasemmasta yläkulmasta.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit muuttaa ja poistaa sijaintihistorian tietoja Google Mapsin aikajanan kautta. Voit poistaa sijaintihistorian kokonaan tai osittain.

Tärkeää: Jos poistat sijaintihistorian tietoja aikajanalta, niitä ei enää näytetä sinulle.

Google Maps ‑sovelluksella

Koko sijaintihistorian poistaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää 더보기 Ja sitten Asetukset.
  4. Valitse Sijaintiasetukset-kohdasta Poista koko sijaintihistoria.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Aikavälin poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää 더보기 Ja sitten Asetukset.
  4. Valitse Sijaintiasetukset-kohdasta Poista sijaintihistorian aikaväli.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Päivän poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Näytä kalenteri Näytä kalenteri.
  4. Valitse poistettava päivä.
  5. Valitse Lisää 더보기Ja sitten Poista päivä.
  6. Seuraa ohjeita näytöllä.

Käyntikohteen poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Näytä kalenteri Näytä kalenteri.
  4. Valitse päivämäärä, jonka kohdalta haluat poistaa käyntikohteen.
  5. Valitse poistettava käyntikohde Ja sitten Poista Poista .
  6. Seuraa ohjeita näytöllä.
Selaimella

Koko sijaintihistorian poistaminen

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse Poista Poista .
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Päivän poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse poistettava päivämäärä.
  3. Valitse Poista Poista .
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Käyntikohteen poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse poistettava päivämäärä.
  3. Valitse poistettavan käyntikohteen kohdalta Lisää LisääJa sitten Poista käyntipaikka päivän tiedoista.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Sijaintihistorian poistaminen automaattisesti

Voit valita, että sijaintihistoriasta poistetaan automaattisesti yli 3, 18 tai 36 kuukautta vanhat tiedot.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää 더보기Ja sitten Asetukset.
  4. Valitse Sijaintiasetukset-kohdasta Poista sijaintihistoria automaattisesti.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Mitä tapahtuu, kun sijaintihistorian tietoja poistetaan

Jos poistat sijaintihistorian tietoja tai koko historian, sinulle ei välttämättä enää tarjota Googlessa joitakin personoituja käyttökokemuksia tai niiden laatu voi heikentyä. Esimerkkejä:

• Google Kuvien albumit, jotka luodaan automaattisesti käyntikohteidesi perusteella
  • käyntikohteisiisi perustuvat suositukset
  • reaaliaikaiset, liikenteeseen perustuvat suositukset kotiin- ja töihinlähtöajoista.

Tärkeää: Jos keskeytät sijaintihistorian tai poistat sen tietoja, mutta Verkko- ja sovellustoiminta tai jotkin muut asetukset ovat käytössä, Google-tilillesi voidaan yhä tallentaa sijaintitietoja käyttäessäsi muita Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluja. Sijaintitietoja voidaan esimerkiksi tallentaa Haun ja Mapsin käyttösi yhteydessä, jos Verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, tai lisätä kuviisi, jos se on sallittu kamerasovelluksesi asetuksista.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

Voit poistaa tilisi sijaintihistorian käytöstä milloin tahansa. Jos käytät oppilaitoksen tai työnantajan myöntämää tiliä, järjestelmänvalvojan tulee ensin aktivoida asetus käyttöösi. Tämän jälkeen voit käyttää sijaintihistoriaa tavalliseen tapaan.

1. Avaa Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta tilikuvasi ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  3. Valitse yläreunasta Data ja tietosuoja.
  4. Vieritä kohtaan Historia-asetukset.
  5. Valitse Sijaintihistoria.
  6. Ota Sijaintihistoria käyttöön tai poista se käytöstä. Jos poistat sen käytöstä, vahvista valintasi ja valitse Keskeytä ja sitten Okei.

Jos käytät selainta, siirry Google-tilisi Sijaintihistoria-osioon. Kirjaudu tarvittaessa sisään. Ota Sijaintihistoria käyttöön tai poista se käytöstä.

Kun sijaintihistoria on päällä

• Google vastaanottaa sijaintihistorian vain laitteilta, joille olet kirjautuneena ja joiden Sijainnin ilmoittaminen ‑asetus on päällä.
    Voit tarkistaa, millä laitteilla Sijainnin ilmoittaminen on käytössä, avaamalla Google-sijaintihistorian ja valitsemalla Tämän tilin laitteet.
    • Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön iPhonella tai iPadilla, anna Google-sovellukselle oikeus sijaintisi tarkistamiseen: Avaa laitteen Asetukset ja valitse Google  ja sitten Sijainti. Valitse Aina.
  • Voit muuttaa Sijainnin ilmoittaminen ‑asetusta erikseen kullakin laitteella, jolle olet kirjautuneena, ja valita, mitkä laitteet lähettävät sijaintihistoriaan lisättäviä sijaintitietoja. Voit valita haluamasi seuraavista sijaintihistorian asetuksista:
    • Vain tiettyjen laitteiden sijainti ilmoitetaan.
    • Kaikkien laitteiden sijainti ilmoitetaan.
    • Google-tilisi sijaintihistoria poistetaan käytöstä. Tällöin yhdenkään laitteesi sijaintia ei ilmoiteta eikä tilisi sijaintihistoriaan tallenneta uusia tietoja.
  • Sijaintihistorian poistaminen käytöstä ei vaikuta muihin laitteesi sijaintipalveluihin, kuten Googlen sijaintipalveluihin, sijainnin jakamiseen tai Paikanna puhelin ‑asetukseen.

Kun sijaintihistoria on pois päältä

• Laitteesi sijainteja ei tallenneta sijaintihistoriaan automaattisesti.
  • Aiempia tapahtumia ei poisteta sijaintihistoriastasi. Voit poistaa sijaintihistoriasi manuaalisesti.
  • Sijaintihistorian poistaminen käytöstä ei vaikuta muihin laitteesi sijaintipalveluihin, kuten Googlen sijaintipalveluihin, sijainnin jakamiseen tai Paikanna puhelin ‑asetukseen.
  • Verkko- ja sovellustoiminta ja jotkin muut asetukset voivat jatkaa sijaintitietojen tallentamista Haun, Mapsin ja muiden palvelujen käytön yhteydessä, vaikka olisit laittanut sijaintihistorian pois päältä.

Yleisiä sijaintipalvelujen ongelmia

Saatavuus

Sijaintihistoria ei välttämättä ole käytettävissä, jos

• se ei ole käytettävissä alueellasi
  • et täytä ikävaatimuksia
  • Google-tilisi on oppilaitoksen, työnantajan tai muun ryhmän myöntämä. Järjestelmänvalvojan on ehkä aktivoitava tämä asetus käyttöösi.
  • olet poistanut käytöstä sijaintipalvelut tai taustalla olevien sovellusten päivittämisen.
Taustalla olevien sovellusten päivittäminen

Jotta sijaintihistoria voi toimia oikein, sijaintipalvelujen tilan on oltava Aina ja taustalla olevien sovellusten päivittämisen on oltava käytössä.

• Sijaintipalvelut käyttävät sijaintisi selvittämiseen GPS:ää, Wi-Fi-hotspoteja ja mobiilitukiasemia.
  • Taustalla olevien sovellusten päivitys mahdollistaa sijainnin ilmoittamisen, kun et aktiivisesti käytä jotakin Google-sovellusta.

Lue lisää sijaintipalveluiden ja sovellusten taustapäivityksen käyttämisestä.

Datan käyttö

Sijaintihistoria voi käyttää paljon dataa. Tarkista laitteesi datapaketti, ennen kuin otat ominaisuuden käyttöön.