Administrer din lokationshistorik for iPhone og iPad

Inden for de næste par måneder bliver indstillingen Lokationshistorik omdøbt til Tidslinje. Hvis Lokationshistorik er aktiveret på din konto, kan du altså muligvis se, at der står Tidslinje under app- og kontoindstillingerne.

Lokationshistorik er en indstilling på din Google-konto. Den genererer en tidslinje, der er et personligt kort, som hjælper dig med at huske steder, hvor du har været, samt ruter og ture, du har taget. Lokationshistorik fungerer når:

• Du er logget ind på din Google-konto.
  • Lokationshistorik er aktiveret.
  • Lokationsrapportering er aktiveret.

Vigtigt! Din enhedslokation anvendes muligvis også fra tid til anden i baggrunden. Hvis Lokationshistorik er aktiveret, gemmes din præcise enhedslokation med jævne mellemrum på dine enheder og Googles servere, selv når Google-apps ikke er i brug.

Når Lokationshistorik er aktiveret, kan du få en række fordele i Google-produkter og -tjenester, f.eks.:

• Personligt tilpassede kort
  • Anbefalinger baseret på de steder, du har besøgt
  • Hjælp til at finde:
    • Din telefon
    • Opdateringer om trafikken på din pendlerrute i realtid

Lokationshistorik er som standard deaktiveret på din Google-konto. Du skal selv tilvælge Lokationshistorik for at aktivere funktionen.

• Du kan til enhver tid deaktivere Lokationshistorik under Aktivitetsadministration på din Google-konto.
  • Du bestemmer selv, hvad der gemmes i din lokationshistorik. Du kan se de steder, du har været, på tidslinjen i Google Maps, som du kan redigere eller bruge til at slette din lokationshistorik.

Se og administrer din lokationshistorik på tidslinjen

1. Gå til din tidslinje.
  2. Øverst til venstre kan du vælge det tidsrum, du vil se.

Slet lokationshistorik

Du kan administrere og slette din lokationshistorik via tidslinjen i Google Maps. Du har mulighed for at slette hele din historik eller dele af den.

Vigtigt! Hvis du sletter oplysninger i lokationshistorik fra din tidslinje, kan du ikke se dem senere.

Via Google Maps-appen

Slet al lokationshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere 더보기 Og så Indstillinger.
  4. Tryk på Slet al lokationshistorik under "Lokationsindstillinger".
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Slet et interval i lokationshistorikken

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere 더보기 Og så Indstillinger.
  4. Tryk på Slet interval i Lokationshistorik under "Lokationsindstillinger".
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Slet en dag fra Lokationshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Vis kalender Vis kalender.
  4. Vælg den dag, du vil slette.
  5. Tryk på Mere 더보기Og så Slet denne dag.
  6. Følg vejledningen på skærmen.

Slet et stop fra Lokationshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Vis kalender Vis kalender.
  4. Vælg den dag, du vil slette et stop fra.
  5. Tryk på det stop, du vil slette Og så Slet Slet .
  6. Følg vejledningen på skærmen.
Via en webbrowser

Slet al lokationshistorik

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Tryk på Slet Slet .
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Slet en dag fra Lokationshistorik

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Vælg det år, den måned og dag, du vil slette.
  3. Tryk på Slet Slet .
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Slet et stop fra Lokationshistorik

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Vælg det år, den måned og dag, du vil slette.
  3. Ud for det stop, du vil slette, skal du trykke på Mere MereOg såFjern stop fra dag.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Slet lokationshistorik automatisk

Du kan vælge automatisk at slette lokationshistorik, der er ældre end 3 måneder, 18 måneder eller 36 måneder.

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere 더보기Og så Indstillinger.
  4. Tryk på Slet lokationshistorik automatisk under "Lokationsindstillinger".
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Hvad sker der, når du har slettet hele din lokationshistorik eller dele af den?

Hvis du sletter din lokationshistorik helt eller delvist, kan nogle tilpassede oplevelser i dine Google-tjenester blive forringet eller forsvinde. Eksempler:

• Du får muligvis ikke anbefalinger baseret på steder, du har besøgt.
  • Du får muligvis ikke oplysninger i realtid om, hvornår du bør tage afsted til eller fra arbejde for at undgå trafikpropper.

Vigtigt! Hvis du har aktiveret andre indstillinger som f.eks. Web- og appaktivitet, og du sætter Lokationshistorik på pause eller sletter lokationsdata fra Lokationshistorik, gemmes der muligvis stadig lokationsdata på din Google-konto i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Lokationsdata kan f.eks. gemmes som en del af din aktivitet i Søgning og Maps, hvis indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, og lokationsdataene inkluderes i dine billeder afhængigt af indstillingerne i din kameraapp. Denne aktivitet kan omfatte oplysninger om din aktuelle lokation ud fra IP-adressen og det omtrentlige område, din enhed befinder sig inden for.

Det er dig, der bestemmer. Du kan altid gennemgå dine data og de valg, du har foretaget her, på activity.google.com eller på din tidslinje.

Slå lokationshistorik til eller fra

Du kan til enhver tid deaktivere Lokationshistorik for din konto. Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto, skal din administrator gøre denne indstilling tilgængelig for dig. Når administratoren har gjort det, kan du bruge Lokationshistorik som enhver anden bruger.

1. Åbn Google-appen Google-appen.
  2. Øverst til højre skal du klikke på dit kontobillede og så Administrer din Google-konto. Du skal muligvis logge ind.
  3. Tryk på Data og privatliv øverst på skærmen.
  4. Rul ned til "Indstillinger for historik".
  5. Tryk på Lokationshistorik.
  6. Slå Lokationshistorik til eller fra. Hvis du deaktiverer Lokationshistorik, skal du bekræfte og trykke på Sæt på pause og så OK.

Hvis du er i en browser, skal du gå til sektionen Lokationshistorik på din Google-konto. Du skal muligvis logge ind. Slå Lokationshistorik til eller fra.

Når Lokationshistorik er aktiveret

• Hvis Lokationshistorik er aktiveret, selv når Google-apps ikke er i brug, gemmes din præcise enhedslokation med jævne mellemrum på:
    • Dine enheder
    • Googles servere
  • Hvis du vil se de enheder, hvor Lokationsrapportering er aktiveret, skal du trykke på Enheder på denne konto under "Google Lokationshistorik".
    • Hvis du vil aktivere Lokationshistorik på din iPhone eller iPad, skal du give Google-appen tilladelse til at se din lokation: Åbn Indstillinger på enheden, og tryk derefter på Google and then Lokation. Vælg Altid.
  • Du kan ændre indstillingerne for Lokationsrapportering for hver af de enheder, hvor du er logget ind, og begrænse, hvilke enheder der leverer lokationsdata, som skal medtages i lokationshistorikken. Hvis du vil ændre dine indstillinger for Lokationshistorik, kan du vælge:
    • Kun at rapportere din lokation på nogle af dine enheder, men ikke alle.
    • At rapportere din lokation fra alle dine enheder.
    • At deaktivere Placeringshistorik for din Google-konto. Din lokation rapporteres ikke på nogen af dine enheder, og der registreres ingen ny lokationshistorik på din konto.
  • Dine indstillinger for andre lokationstjenester på din enhed som f.eks. Google Lokationstjenester, Lokationsdeling og Find min enhed ændres ikke.

Når Lokationshistorik er deaktiveret

• Din enheds præcise lokationer gemmes ikke regelmæssigt i din lokationshistorik.
  • Tidligere aktivitet slettes ikke fra din lokationshistorik. Du kan manuelt slette din lokationshistorik.
  • Dine indstillinger for andre lokationstjenester på din enhed som f.eks. Google Lokationstjenester, Lokationsdeling og Find min enhed ændres ikke.
  • Nogle lokationsdata gemmes muligvis fortsat i andre indstillinger, f.eks. Web- og appaktivitet, som en del af din brug af andre tjenester såsom Søgning og Maps – selv efter du har deaktiveret Lokationshistorik. Web- og appaktivitet kan omfatte oplysninger om din lokation ud fra IP-adressen og det omtrentlige område, din enhed befinder sig inden for.

Almindelige problemer med lokationstjenester

Tilgængelighed

Lokationshistorik er muligvis ikke tilgængelig, hvis:

• Tjenesten ikke er tilgængelig i dit område.
  • Du ikke opfylder alderskravene.
  • Din Google-konto er oprettet via dit arbejde, din skole eller en anden gruppe. Din administrator skal muligvis gøre denne indstilling tilgængelig for dig.
  • Du har deaktiveret Lokationstjenester eller Opdater apps i baggrunden.
Opdater apps i baggrunden

Lokationshistorik kan kun fungere korrekt, hvis Lokationstjenester er indstillet til Altid, og Opdater apps i baggrunden er aktiveret.

• Lokationstjenester anvender GPS, Wi-Fi-hotspots og mobilmaster til at bestemme din lokation.
  • Opdater apps i baggrunden tillader, at Lokationsrapportering kører, når du ikke aktivt bruger en Google-app.

Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer Lokationstjenester og Opdater apps i baggrunden.

Dataforbrug

Lokationshistorik kan bruge store mængder data. Gennemgå dataabonnementet for enheden, før du bruger denne funktion.