Byta lösenord eller återställa lösenordet

Du kan byta lösenord av säkerhetsskäl eller återställa det om du har glömt bort det gamla. Lösenordet för Google-kontot används i många av Googles produkter, till exempel Gmail och YouTube.

Byta lösenord

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen eller surfplattan med Android och sedan Google och sedan Google-konto.
  2. Tryck på Säkerhet högst upp.
  3. Tryck på Lösenord under Logga in på Google. Du kan behöva logga in.
  4. Skriv det nya lösenordet och tryck på Ändra lösenord.

Återställa lösenordet

1. Följ stegen för att återställa kontot. Du får svara på några kontrollfrågor som bevis på att det är ditt konto. Sedan skickas ett e-postmeddelande till dig.  Gör så här om du inte får e-postmeddelandet:

2. Välj ett lösenord som du inte redan har använt med detta konto. Läs mer om hur du skapar ett starkt lösenord.

Åtgärda problem med lösenordet

Om du inte kan återställa lösenordet eller inte kan logga in på kontot får du mer hjälp här.