Het wachtwoord voor uw Google-account beheren

Het wachtwoord voor uw Google-account is hetzelfde wachtwoord dat u gebruikt voor andere Google-producten, zoals Gmail en YouTube.

Wachtwoord vergeten

Als u niet weet wat het wachtwoord voor uw Google-account is, voert u de volgende stappen uit om een nieuw wachtwoord in te stellen.

1. Ga naar de pagina voor inlogproblemen.
  2. Selecteer 'Ik weet mijn wachtwoord niet'.
  3. Geef uw e-mailadres op en volg de instructies op het scherm.
Wachtwoord wijzigen

U kunt het wachtwoord voor uw Google-account op elk gewenst moment wijzigen. We raden u aan het regelmatig te wijzigen om uw account beter te beveiligen.

1. Log in op de pagina Accountinstellingen voor uw Google-account.
  2. In het gedeelte Inloggen selecteert u Wachtwoord.
  3. Volg de instructies om uw wachtwoord te wijzigen.

Belangrijk: Als Android 5.1 of hoger op uw apparaat wordt uitgevoerd en u het wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen, moet u 72 uur wachten nadat u uw wachtwoord heeft gewijzigd voordat u uw apparaat opnieuw instelt. Uit veiligheidsoverwegingen kunt u het account niet gebruiken om het apparaat opnieuw in te stellen als het wachtwoord ervan in de afgelopen 72 uur is gewijzigd. Meer informatie over het beveiligen van uw apparaat.

Wachtwoordvereisten

Wachtwoorden voor Google-accounts moeten minimaal acht tekens lang zijn. Ze mogen het volgende bevatten:

• Hoofdletters en kleine letters. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig, dus 'G' is iets anders dan 'g'.
  • Cijfers.
  • De volgende symbolen: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • Spaties: u mag geen spaties gebruiken aan het begin of eind van uw wachtwoord, maar wel in het wachtwoord zelf.

U kunt geen wachtwoorden uit het afgelopen jaar hergebruiken. We hebben ook enkele wachtwoorden geblokkeerd die te makkelijk te raden zijn, zoals '12345678'.

Meer informatie over het instellen van sterke wachtwoorden.

hc_author_kelly

Kaley maakt deel uit van het ondersteuningsteam voor Google Accounts en is auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder suggesties achter hoe ze haar artikel kan verbeteren.