Het wachtwoord van uw Google-account wijzigen of resetten

Het wachtwoord voor uw Google-account is hetzelfde wachtwoord dat u gebruikt voor andere Google-producten, zoals Gmail en YouTube. Volg de onderstaande stappen als u uw wachtwoord bent vergeten en het wilt resetten of als u uw wachtwoord om beveiligingsredenen wilt wijzigen.

Wachtwoord vergeten

Uw wachtwoord resetten

1. Ga naar de pagina Accountondersteuning.
  2. Volg de instructies. Er worden enkele vragen gesteld om te bevestigen dat het uw account is. Beantwoord de vragen zo goed mogelijk.
  3. Reset uw wachtwoord. Kies een sterk wachtwoord dat u nog niet eerder met dit account heeft gebruikt. Meer informatie over het instellen van een sterk wachtwoord.

Ik heb geen e-mail voor wachtwoordherstel ontvangen

• Controleer de mappen met spam- en bulkberichten.
  • Voeg account-recovery-noreply@google.com toe aan uw adresboek.
  • Vraag nog een e-mail aan.
  • Controleer alle e-mailadressen die u mogelijk heeft gebruikt om u aan te melden voor of in te loggen op uw account.

Als u problemen ondervindt bij het resetten van uw wachtwoord, probeert u weer toegang tot uw Google-account te krijgen.

Wachtwoord wijzigen

U kunt het wachtwoord voor uw Google-account op elk gewenst moment wijzigen.

1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer Inloggen bij Google in het gedeelte 'Inloggen en beveiliging'.
  3. Kies Wachtwoord.
  4. Geef uw nieuwe wachtwoordgegevens op en selecteer Wachtwoord wijzigen.

Belangrijk: Als Android 5.1 of hoger op uw apparaat wordt uitgevoerd en u de fabrieksinstellingen moet terugzetten, moet u 24 uur wachten nadat u uw wachtwoord heeft gewijzigd voordat u uw apparaat reset. Uit veiligheidsoverwegingen kunt u het account niet gebruiken om het apparaat te resetten als het wachtwoord ervan in de afgelopen 24 uur is gewijzigd. Meer informatie over het beveiligen van uw apparaat.

Wachtwoordvereisten

Wachtwoorden voor Google-accounts moeten minimaal acht tekens lang zijn. Ze mogen het volgende bevatten:

• Hoofdletters en kleine letters. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig, dus 'G' is iets anders dan 'g'.
  • Cijfers.
  • De volgende symbolen: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • Spaties: u mag geen spaties gebruiken aan het begin of eind van uw wachtwoord, maar wel in het wachtwoord zelf.

U kunt geen wachtwoorden uit het afgelopen jaar hergebruiken. We hebben ook enkele wachtwoorden geblokkeerd die te makkelijk te raden zijn, zoals '12345678'.

Meer informatie over het instellen van sterke wachtwoorden.

Als u nog steeds niet kunt inloggen, volgt u deze stappen voor het oplossen van problemen.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.