Het wachtwoord van uw Google-account beheren

Wachtwoord vergeten

Als u het wachtwoord van uw Google-account niet meer weet, volgt u deze stappen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

1. Ga naar de pagina over problemen met inloggen.
  2. Selecteer 'Ik weet mijn wachtwoord niet'.
  3. Geef uw e-mailadres op en volg de instructies op het scherm.

Wachtwoord wijzigen

U kunt het wachtwoord van uw Google-account op elk gewenst moment wijzigen. We raden u aan het wachtwoord regelmatig te wijzigen om uw account te beveiligen.

1. Log in op de pagina met uw Google-accountinstellingen.
  2. Selecteer Wachtwoord in het gedeelte Inloggen.
  3. Volg de instructies om uw wachtwoord te wijzigen.

Opmerking: U moet het nieuwe wachtwoord voor uw Google-account gebruiken wanneer u weer inlogt bij andere Google-producten, zoals Gmail en YouTube.

Belangrijk: Als Android 5.1 of hoger wordt uitgevoerd op uw apparaat en u de fabrieksinstellingen moet herstellen, moet u na het wijzigen van uw wachtwoord 72 uur wachten voordat u uw apparaat opnieuw instelt. Uit veiligheidsoverwegingen kunt u een account niet gebruiken om een opnieuw ingesteld apparaat te configureren als het minder dan 72 uur geleden is dat het wachtwoord is gewijzigd. Meer informatie over het beveiligen van uw apparaat.

Vereisten voor wachtwoorden

Wachtwoorden van Google-accounts moeten ten minste acht tekens lang zijn. Ze kunnen het volgende bevatten:

• Hoofdletters en kleine letters. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig, dus 'G' is anders dan 'g'.
  • Cijfers
  • Deze symbolen: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • Spaties

Houd er rekening mee dat u een wachtwoord uit het afgelopen jaar niet opnieuw kunt gebruiken. We hebben ook enkele wachtwoorden geblokkeerd die gemakkelijk kunnen worden geraden, zoals '12345678'.

Meer informatie over het maken van sterke wachtwoorden.

hc_author_kelly

Kaley maakt deel uit van het ondersteuningsteam voor Google Accounts en is auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder suggesties achter hoe ze haar artikel kan verbeteren.